Aşı stratejisi çöktü

GÜNDEM 14.03.2021 - 13:29, Güncelleme: 14.03.2021 - 13:29
 

Aşı stratejisi çöktü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 11 Mart’taki açıklamasında 50 milyon nüfusun sonbahardan önce aşılanması hedefinden bahsettiğine dikkat çeken gazeteci Faruk Bildirici, 25 Şubat'ta ise "Haziran gelmeden bu sayıyı yakalamak istiyoruz" dediğini hatırlattı. Bildirici, "Böylece ilk açıklamasının üzerinden 15 gün geçmeden 50 milyon vatandaşın aşılanması hedefini üç ay ertelemiş oldu ama bunu açıkça söylemedi" dedi.

haberimizvar.net- Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın korona virüsü (Covid-19) aşılarıyla ilgili açıklamalarını sıralayarak, çelişkilere dikkat çekti. Kişisel web sitesinde 'Sağlık Bakanı Koca'nın bir yıllık aşı sicili: Yerli aşı stratejisi çöktü, aşılama hedefi üç ay ertelendi' başlıklı bir yazı kaleme alan Bildirci, Sağlık Bakanı Koca'nın pandeminin ilk günlerinde gazetecilerin karşısına geçip bütün soruları yanıtladığını ancak bugün ise bundan kaçındığını belirtti. 'EN GEÇ MAYIS AYINA KADAR BİTİRMEK İSTİYORUZ' DEMİŞTİ "Gördüm ki, Sağlık Bakanı Koca’nın bir yıl içerisinde Covid-19 aşısı konusunda bir dediği diğerini tutmuyor. Üstelik de Koca’nın bizzat kendi sözleri aşı stratejisinin çökmüş olduğunu kanıtlıyor" diyen Bildirici, Koca'nın yerli aşı konusunda Nisan 2021'i işaret ettiğini ancak bunun gerçekleşemeyeceğinin ortaya çıktığını anlattı. Bildirici şunları yazdı: Sağlık Bakanı Koca’nın, aşılamayla ilgili hedefi ve açıklamaları da gerçekleşmedi. Bakan Koca, 11 Mart’ta yaptığı açıklamada, “Planladığımız şekilde nüfusumuzun 50 milyonluk kısmının aşısını sonbahardan önce yaparsak salgın üzerimizde ağır bir baskı olmaktan çıkacak” dedi. Halbuki Bakan Koca, 25 Şubat günü “Toplamda baktığımızda 52,5 milyon insanımız, 20 yaşın üzerinde herkesi yapabilir duruma gelmiş olacağız. Ne zamana kadar? En geç mayıs ayına kadar bitirmek istiyoruz, hazirana gelmeden bu sayıyı yakalamak istiyoruz” diye konuşmuştu. Böylece ilk açıklamasının üzerinden 15 gün geçmeden 50 milyon vatandaşın aşılanması hedefini üç ay ertelemiş oldu ama bunu açıkça söylemedi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlamadığı için bu değişikliğin nedeni de kapalı kaldı.   Aslında Sağlık Bakanı Koca’nın “sağlık kurumlarının günde 1 milyon kişiyi aşılama kapasitesi bulunduğu” yönündeki açıklamaları dikkate alındığında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın aşılanmasıyla 14 Ocak’ta başlayan aşı sürecinde bugüne değin aşılananların sayısının 30-40 milyonu bulması gerekirdi. İki ay gibi bir süre içerisinde aşılananların sayısının 11 milyon düzeyinde kalması aşı tedarik sürecinde aksamalar olduğunu ve Bakan Koca’nın sözünü ettiği miktarda aşının Türkiye’ye gelmemiş olabileceğini gösteriyor. YAZININ TAMAMI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 11 Mart’taki açıklamasında 50 milyon nüfusun sonbahardan önce aşılanması hedefinden bahsettiğine dikkat çeken gazeteci Faruk Bildirici, 25 Şubat'ta ise "Haziran gelmeden bu sayıyı yakalamak istiyoruz" dediğini hatırlattı. Bildirici, "Böylece ilk açıklamasının üzerinden 15 gün geçmeden 50 milyon vatandaşın aşılanması hedefini üç ay ertelemiş oldu ama bunu açıkça söylemedi" dedi.

haberimizvar.net- Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın korona virüsü (Covid-19) aşılarıyla ilgili açıklamalarını sıralayarak, çelişkilere dikkat çekti.

Kişisel web sitesinde 'Sağlık Bakanı Koca'nın bir yıllık aşı sicili: Yerli aşı stratejisi çöktü, aşılama hedefi üç ay ertelendi' başlıklı bir yazı kaleme alan Bildirci, Sağlık Bakanı Koca'nın pandeminin ilk günlerinde gazetecilerin karşısına geçip bütün soruları yanıtladığını ancak bugün ise bundan kaçındığını belirtti.

'EN GEÇ MAYIS AYINA KADAR BİTİRMEK İSTİYORUZ' DEMİŞTİ

"Gördüm ki, Sağlık Bakanı Koca’nın bir yıl içerisinde Covid-19 aşısı konusunda bir dediği diğerini tutmuyor. Üstelik de Koca’nın bizzat kendi sözleri aşı stratejisinin çökmüş olduğunu kanıtlıyor" diyen Bildirici, Koca'nın yerli aşı konusunda Nisan 2021'i işaret ettiğini ancak bunun gerçekleşemeyeceğinin ortaya çıktığını anlattı. Bildirici şunları yazdı:

Sağlık Bakanı Koca’nın, aşılamayla ilgili hedefi ve açıklamaları da gerçekleşmedi. Bakan Koca, 11 Mart’ta yaptığı açıklamada, “Planladığımız şekilde nüfusumuzun 50 milyonluk kısmının aşısını sonbahardan önce yaparsak salgın üzerimizde ağır bir baskı olmaktan çıkacak” dedi.

Halbuki Bakan Koca, 25 Şubat günü “Toplamda baktığımızda 52,5 milyon insanımız, 20 yaşın üzerinde herkesi yapabilir duruma gelmiş olacağız. Ne zamana kadar? En geç mayıs ayına kadar bitirmek istiyoruz, hazirana gelmeden bu sayıyı yakalamak istiyoruz” diye konuşmuştu.

Böylece ilk açıklamasının üzerinden 15 gün geçmeden 50 milyon vatandaşın aşılanması hedefini üç ay ertelemiş oldu ama bunu açıkça söylemedi. Gazetecilerin sorularını da yanıtlamadığı için bu değişikliğin nedeni de kapalı kaldı.

 

Aslında Sağlık Bakanı Koca’nın “sağlık kurumlarının günde 1 milyon kişiyi aşılama kapasitesi bulunduğu” yönündeki açıklamaları dikkate alındığında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın aşılanmasıyla 14 Ocak’ta başlayan aşı sürecinde bugüne değin aşılananların sayısının 30-40 milyonu bulması gerekirdi. İki ay gibi bir süre içerisinde aşılananların sayısının 11 milyon düzeyinde kalması aşı tedarik sürecinde aksamalar olduğunu ve Bakan Koca’nın sözünü ettiği miktarda aşının Türkiye’ye gelmemiş olabileceğini gösteriyor.

YAZININ TAMAMI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.