TÜİK'e göre çalışan sayısı 620 bin kişi arttı

EKONOMİ 16.03.2021 - 14:15, Güncelleme: 16.03.2021 - 14:28
 

TÜİK'e göre çalışan sayısı 620 bin kişi arttı

Korona salgını nedeniyle özellikle hizmet sektöründe çalışan yaklaşık 2 milyon kişi işinden olurken, TÜİK'e göre hizmet sektöründe ücretli çalışan sayısı son bir yılda yarım puan arttı.

Haberimizvar.net-   Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak 2021 Ücretli Çalışan İstatistikleri'ni açıkladı. TÜİK'e göre sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,2 arttı. Ücretli çalışan sayısı bir önceki yılın aynı ayında 11 milyon 969 bin 591 kişi iken, 2021 yılı Ocak ayında 12 milyon 589 bin 820 kişi oldu. Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında; ocak ayında ücretli çalışan sayısı yıllık olarak sanayi sektöründe yüzde 8,4, inşaat sektöründe yüzde 22,1 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 0,5 arttı. MEVSİM ETKİSİNDEN ARINDIRILMIŞ ORAN YÜZDE 0,8 Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ücretli çalışan sayısı ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 0,8 arttı. Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında; ücretli çalışan sayısı aylık olarak sanayi sektöründe yüzde 0,8, inşaat sektöründe yüzde 1,4 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 0,8 arttı. 
Korona salgını nedeniyle özellikle hizmet sektöründe çalışan yaklaşık 2 milyon kişi işinden olurken, TÜİK'e göre hizmet sektöründe ücretli çalışan sayısı son bir yılda yarım puan arttı.

Haberimizvar.net-   Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak 2021 Ücretli Çalışan İstatistikleri'ni açıkladı. TÜİK'e göre sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,2 arttı. Ücretli çalışan sayısı bir önceki yılın aynı ayında 11 milyon 969 bin 591 kişi iken, 2021 yılı Ocak ayında 12 milyon 589 bin 820 kişi oldu.

Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında; ocak ayında ücretli çalışan sayısı yıllık olarak sanayi sektöründe yüzde 8,4, inşaat sektöründe yüzde 22,1 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 0,5 arttı.

MEVSİM ETKİSİNDEN ARINDIRILMIŞ ORAN YÜZDE 0,8

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ücretli çalışan sayısı ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 0,8 arttı.



Ücretli çalışanların alt detaylarına bakıldığında; ücretli çalışan sayısı aylık olarak sanayi sektöründe yüzde 0,8, inşaat sektöründe yüzde 1,4 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 0,8 arttı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.