Dolar için kritik gün

EKONOMİ 18.03.2021 - 11:04, Güncelleme: 18.03.2021 - 11:04
 

Dolar için kritik gün

Merkez Bankası'nın bugün saat 14.00'da açıklayacağı faiz kararı dolar kuru açısından oldukça önemli. Kritik karar öncesi para piyasaları uzmanlar olası kararların dolar kuruna etkilerini değerlendirmelerde bulunmuşlardı.

haberimizvar.net- TCMB son faiz artış kararlarından sonra politika faizini yüzde 17'ye çıkartırken dolar kuru da düşüş trendi içerisine girdi.  ABD kanadından gelen 10 yıllık tahvil faiz oranlarındaki artış dolar kurundaki düşüş hareketini sonlandırırken uzun süredir 7.50 bandının altında kalan dolar kurunu yeniden bu seviyenin üzerine çıkardı.   Bu hafta para piyasaları, özellikle de dolar kuru için oldukça kritik. Bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bu yılın 3. Para Politikası Kurulu toplantısını gerçekleştirecek ve yeni döneme ilişkin faiz kararını açıklayacak. Kritik karar öncesi uzmanlar, "Merkez Bankası bu toplantıda faiz artırırsa yurt içi piyasalarda tekrar aşağı yönlü bir trend görebiliriz. Büyük ihtimalle dolar kuru 7.35 TL seviyesine kadar sarkabilir. Ancak TCMB faizlerde bir değişiklik yapmaz direk pas geçerse bu sefer dolar kurunda tekrar yukarı yönlü ataklarda 7.70 – 7.80 seviyelerini de görebiliriz. Merkez Bankası’nın mesajları çok önemli olacaktır" değerlendirmelerinde bulunmuşlardı.  
Merkez Bankası'nın bugün saat 14.00'da açıklayacağı faiz kararı dolar kuru açısından oldukça önemli. Kritik karar öncesi para piyasaları uzmanlar olası kararların dolar kuruna etkilerini değerlendirmelerde bulunmuşlardı.

haberimizvar.net- TCMB son faiz artış kararlarından sonra politika faizini yüzde 17'ye çıkartırken dolar kuru da düşüş trendi içerisine girdi. 

ABD kanadından gelen 10 yıllık tahvil faiz oranlarındaki artış dolar kurundaki düşüş hareketini sonlandırırken uzun süredir 7.50 bandının altında kalan dolar kurunu yeniden bu seviyenin üzerine çıkardı.  

Bu hafta para piyasaları, özellikle de dolar kuru için oldukça kritik. Bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bu yılın 3. Para Politikası Kurulu toplantısını gerçekleştirecek ve yeni döneme ilişkin faiz kararını açıklayacak.

Kritik karar öncesi uzmanlar, " Merkez Bankası bu toplantıda faiz artırırsa yurt içi piyasalarda tekrar aşağı yönlü bir trend görebiliriz. Büyük ihtimalle dolar kuru 7.35 TL seviyesi ne kadar sarkabilir. Ancak TCMB faizlerde bir değişiklik yapmaz direk pas geçerse bu sefer dolar kurunda tekrar yukarı yönlü ataklarda 7.70 – 7.80 seviyelerini de görebiliriz. Merkez Bankası’nın mesajları çok önemli olacaktır" değerlendirmelerinde bulunmuşlardı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.