Kadınlar İstanbul Sözleşmesi için toplanıyor

GÜNDEM 20.03.2021 - 12:14, Güncelleme: 20.03.2021 - 12:30
 

Kadınlar İstanbul Sözleşmesi için toplanıyor

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesinden ayrılmasına tepki gösteren kadınlar sokağa çağrı yaptı.

haberimizvar.net- Kadın Meclisleri ve Antalya Kadın Platformu #AklınızdanBileGeçirmeyin söylemiyle kadınların hayatlarından vazgeçmeyeceklerini haykırmak için sokağa çağırdı.  Antalya Kadın Meclisi,  bugün saat 15.00’da Antalya Attalos heykeli önünde toplanacak. Antalya Kadın Platformu ise saat 17.30 da Attalos da İstanbul Şözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz eylemiyle toplanacak.  Bu sabah ülke gündeminde ses getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan kararda şu ifadeler yer aldı: "Türkiye Cumhuriyeti adına 11/5/2011 tarihinde imzalanan ve 10/2/2012 tarihli ve 2012/2816 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nin Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedilmesine, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 3'üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.” Fotoğraf: Dilara Açıkgöz / csgorselarsiv.org  
Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesinden ayrılmasına tepki gösteren kadınlar sokağa çağrı yaptı.

haberimizvar.net-  Kadın Meclisleri ve Antalya Kadın Platformu #AklınızdanBileGeçirmeyin söylemiyle kadınların hayatlarından vazgeçmeyeceklerini haykırmak için sokağa çağırdı.  Antalya Kadın Meclisi,  bugün saat 15.00’da Antalya Attalos heykeli önünde toplanacak. Antalya Kadın Platformu ise saat 17.30 da Attalos da İstanbul Şözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz eylemiyle toplanacak.

 Bu sabah ülke gündeminde ses getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan kararda şu ifadeler yer aldı: " Türkiye Cumhuriyeti adına 11/5/2011 tarihinde imzalanan ve 10/2/2012 tarihli ve 2012/2816 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nin Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedilmesine, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 3'üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.”
Fotoğraf: Dilara Açıkgöz / csgorselarsiv.org
Resim
Resim

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.