Antalya’nın damadı oldu

KULİS 21.03.2021 - 19:51, Güncelleme: 21.03.2021 - 20:03
 

Antalya’nın damadı oldu

AKP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın etkisi kadar verdiği zarar da gerek parti içinde, gerekse ülke siyasetinde çok konuşuldu. Albayrak’ın bakanlıktan istifası kadar AKP dengelerinden de çekilmesi herkese rahat bir nefes aldırdı. Türkiye damadından kurtulurken, Antalya’nın ise bir damadı oldu.

HÜLYA KOÇYİĞİT ETKİSİ Ünlü sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit’in damadı turizmci Ender Alkoçlar’ı Antalyalılar Konyaaltı sahil işletme ihalesini alan firmanın sahibi olarak tanır. İddiaya göre kayınvalidesi Hülya Koçyiğit’in çözüm sürecinde ‘akil insanlar’ arasına girmesi ve Erdoğan’la iyi ilişkiler içinde olmasıyla başlayan süreç Ender Alkoçlar’ın Konyaaltı sahilini almasına yaradı. Ender Alkoçlar’ın damadı Engin Altan Düzyatan da TRT dizilerinin başrol oyuncusu ve kamu işletmelerinin reklam yüzü oldu. O ARTIK GAZETE PATRONU Konyaaltı sahili işletme ihalesi tartışmalarıyla birlikte Antalya siyasetinin içinde yer almaya çalışan damat Ender Alkoçlar, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel’e ait gazeteyi de satın alarak, kentte etkili olmaya çalışıyor. AKP politikalarına paralel yayın yapan gazete, kent siyasetini dizayn etme adına sürdürdüğü çizgisiyle dikkat çekiyor. ERDOĞAN’A RAPOR VERİYOR MU? Ankara kulislerinde Ender Alkoçlar’ın Antalya’da sadece sahil işletmeciliği ve gazete patronluğuyla sınırlı kalmadığı, AKP içinde de önemli rol üstlendiği konuşuluyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Menderes Türel, AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, hatta iş adamı Fettah Tamince’ye rağmen parti içi politikalarla ilgili olarak sık sık Ankara’ya gittiği, herkesi aşarak Recep Tayyip Erdoğan ile özel görüşmeler yaptığı AKP kulislerinde iddia ediliyor. Ender Alkoçlar’ın hazırladığı raporları, sahibi olduğu gazetenin nüshalarını Erdoğan’a sunduğu, Antalya’da kimin, nerede görev alacağı hatta CHP’ye karşı hangi politikaların izlenmesi gerektiği konusunda fikirlerini paylaştığı iddialarının, AKP’nin Antalya’daki önemli isimleri başta olmak üzere parti tabanını rahatsız ettiği öğrenildi. Ne diyelim; Türkiye bir damattan kurtuldu, ama Antalya’nın bir damadı oldu, AKP’ye hayırlı olsun.  
AKP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın etkisi kadar verdiği zarar da gerek parti içinde, gerekse ülke siyasetinde çok konuşuldu. Albayrak’ın bakanlıktan istifası kadar AKP dengelerinden de çekilmesi herkese rahat bir nefes aldırdı. Türkiye damadından kurtulurken, Antalya’nın ise bir damadı oldu.

HÜLYA KOÇYİĞİT ETKİSİ

Ünlü sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit’in damadı turizmci Ender Alkoçlar’ı Antalyalılar Konyaaltı sahil işletme ihalesini alan firmanın sahibi olarak tanır. İddiaya göre kayınvalidesi Hülya Koçyiğit’in çözüm sürecinde ‘akil insanlar’ arasına girmesi ve Erdoğan’la iyi ilişkiler içinde olmasıyla başlayan süreç Ender Alkoçlar’ın Konyaaltı sahilini almasına yaradı. Ender Alkoçlar’ın damadı Engin Altan Düzyatan da TRT dizilerinin başrol oyuncusu ve kamu işletmelerinin reklam yüzü oldu.

O ARTIK GAZETE PATRONU

Konyaaltı sahili işletme ihalesi tartışmalarıyla birlikte Antalya siyasetinin içinde yer almaya çalışan damat Ender Alkoçlar, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel’e ait gazeteyi de satın alarak, kentte etkili olmaya çalışıyor. AKP politikalarına paralel yayın yapan gazete, kent siyasetini dizayn etme adına sürdürdüğü çizgisiyle dikkat çekiyor.

ERDOĞAN’A RAPOR VERİYOR MU?

Ankara kulislerinde Ender Alkoçlar’ın Antalya’da sadece sahil işletmeciliği ve gazete patronluğuyla sınırlı kalmadığı, AKP içinde de önemli rol üstlendiği konuşuluyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Menderes Türel, AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, hatta iş adamı Fettah Tamince’ye rağmen parti içi politikalarla ilgili olarak sık sık Ankara’ya gittiği, herkesi aşarak Recep Tayyip Erdoğan ile özel görüşmeler yaptığı AKP kulislerinde iddia ediliyor. Ender Alkoçlar’ın hazırladığı raporları, sahibi olduğu gazetenin nüshalarını Erdoğan’a sunduğu, Antalya’da kimin, nerede görev alacağı hatta CHP’ye karşı hangi politikaların izlenmesi gerektiği konusunda fikirlerini paylaştığı iddialarının, AKP’nin Antalya’daki önemli isimleri başta olmak üzere parti tabanını rahatsız ettiği öğrenildi. Ne diyelim; Türkiye bir damattan kurtuldu, ama Antalya’nın bir damadı oldu, AKP’ye hayırlı olsun.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.