Yaşananlar tek adam rejiminin özeti

SİYASET 22.03.2021 - 16:10, Güncelleme: 22.03.2021 - 16:10
 

Yaşananlar tek adam rejiminin özeti

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Türkiye’de son bir haftada yaşanan olayları değerlendiren açıklamalarda bulundu. Başkan Bayar, “Son bir haftada yaşananlar tek adam rejiminin özetidir” dedi

haberimizvar.net- Son bir haftada yaşanan; Andımızın kaldırılması davası, İstanbul Sözleşmesi’nin feshi, Merkez Bankası Başkanı’nı görevden alma, HDP’nin kapatılmak istenmesi, milletvekillerinin gözaltına alınması olaylarına ilişkin basına açıklamalarda bulunan CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, tüm bu olayların mutlak mimarının Tek Adam Rejimi olduğunu belirtti. AKP hükümetine sert eleştrilerde bulunan Başkan Bayar’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: TEK ADAM REJİMİ Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; demokrasi, laiklik, bağımsızlık gibi temeller üzerine inşa ettiği Türkiye Cumhuriyeti, bugün bir tek adamın iki dudağı arasında kaderi çizilen bir ülke konumuna gelmiştir! Son bir haftada Tek Adam’ın yönetiminde yaşananlar; akla, izana sığacak cinsten değil! Büyük Gazi Meclis’in kanunlaştırdığı 43 milyon kadının hakkı; tek bir gecede, bir tek adam tarafından gasp edildi, yok sayıldı! Borç içerisinde kan ağlayan esnafın, tarlada ürünü çürümeye yüz tutan çiftçinin, kapı kapı iş arayıp bulamayan üniversite mezunu gencin cebindeki son 100 Lirası; tek bir gecede, bir tek adamın kararına bağlı olarak 85 Liraya düştü!  Başkanlık Sistemi referandumundan önce “Yetkiyi verin, ekonomi şahlansın” diyen tek adam, 19 yıllık iktidarının sonunda şahlananın döviz kuru, altın ve beyaz eşya fiyatları olduğunu görüp, yapacak hamlesi kalmadığını anlayınca gündem üzerine gündem yaratma çabası içerisine girdi. Saray’dan yaratılan gündemin, sokaktaki gündemi örtbas etmesi için;  sözde milliyetçi bir politikanın eseri olarak HDP’nin seçilmiş milletvekilini yaka paça gözaltına aldılar! Halkın iradesini hiçe sayıp meclise girmiş bir partiyi kapatmaya çalışıyorlar! Sözde Milliyetçilik hareketinin lideri olarak, “Erdoğan’ın evinin önünde andımızı okutturacağım” diyen küçük ortakla bir olup andımızı kaldırdılar! 19 yıldır iktidardalar; Hak bilmiyorlar, hukuk bilmiyorlar, adalet bilmiyorlar, ekonomiden hiç mi hiç anlamıyorlar! Milliyetçilikleri sözde, vaatleri boş, yandaşları zengin… Önceden de yönetemez ancak kendileri savururlardı; şimdilerde kendileri de ne yaptıklarını bilmiyor, savruluyorlar! Gidilecek yol kalmadı, tek çare sandık!"
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Türkiye’de son bir haftada yaşanan olayları değerlendiren açıklamalarda bulundu. Başkan Bayar, “Son bir haftada yaşananlar tek adam rejiminin özetidir” dedi

haberimizvar.net- Son bir haftada yaşanan; Andımızın kaldırılması davası, İstanbul Sözleşmesi’nin feshi, Merkez Bankası Başkanı’nı görevden alma, HDP’nin kapatılmak istenmesi, milletvekillerinin gözaltına alınması olaylarına ilişkin basına açıklamalarda bulunan CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, tüm bu olayların mutlak mimarının Tek Adam Rejimi olduğunu belirtti. AKP hükümetine sert eleştrilerde bulunan Başkan Bayar’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

TEK ADAM REJİMİ
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; demokrasi, laiklik, bağımsızlık gibi temeller üzerine inşa ettiği Türkiye Cumhuriyeti, bugün bir tek adamın iki dudağı arasında kaderi çizilen bir ülke konumuna gelmiştir! Son bir haftada Tek Adam’ın yönetiminde yaşananlar; akla, izana sığacak cinsten değil! Büyük Gazi Meclis’in kanunlaştırdığı 43 milyon kadının hakkı; tek bir gecede, bir tek adam tarafından gasp edildi, yok sayıldı!
Borç içerisinde kan ağlayan esnafın, tarlada ürünü çürümeye yüz tutan çiftçinin, kapı kapı iş arayıp bulamayan üniversite mezunu gencin cebindeki son 100 Lirası; tek bir gecede, bir tek adamın kararına bağlı olarak 85 Liraya düştü!  Başkanlık Sistemi referandumundan önce “Yetkiyi verin, ekonomi şahlansın” diyen tek adam, 19 yıllık iktidarının sonunda şahlananın döviz kuru, altın ve beyaz eşya fiyatları olduğunu görüp, yapacak hamlesi kalmadığını anlayınca gündem üzerine gündem yaratma çabası içerisine girdi.

Saray’dan yaratılan gündemin, sokaktaki gündemi örtbas etmesi için;  sözde milliyetçi bir politikanın eseri olarak HDP’nin seçilmiş milletvekilini yaka paça gözaltına aldılar! Halkın iradesini hiçe sayıp meclise girmiş bir partiyi kapatmaya çalışıyorlar! Sözde Milliyetçilik hareketinin lideri olarak, “Erdoğan’ın evinin önünde andımızı okutturacağım” diyen küçük ortakla bir olup andımızı kaldırdılar!

19 yıldır iktidardalar; Hak bilmiyorlar, hukuk bilmiyorlar, adalet bilmiyorlar, ekonomiden hiç mi hiç anlamıyorlar! Milliyetçilikleri sözde, vaatleri boş, yandaşları zengin… Önceden de yönetemez ancak kendileri savururlardı; şimdilerde kendileri de ne yaptıklarını bilmiyor, savruluyorlar! Gidilecek yol kalmadı, tek çare sandık!"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.