15 günlük 'kırmızı' kısıtlaması

YEREL 24.03.2021 - 12:22, Güncelleme: 24.03.2021 - 12:22
 

15 günlük 'kırmızı' kısıtlaması

Antalya İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, yüksek riskli turuncu iller kategorisinden çok yüksek riskli kırmızı iller kategorisine geçen Antalya'da, il genelindeki toplu etkinliklerde sosyal mesafe kuralının sağlanması ve toplu yürüyüş, açık hava toplantısı gibi etkinliklerin, 15 gün süreyle yasaklanmasını kararlaştırdı.

haberimizar.net- Sağlık Bakanlığı'nın mart ayı itibariyle başlattığı yeni kontrollü normalleşme sürecinde 100 bin nüfusa göre PCR test sonucu pozitif çıkan vaka sayısına göre, iller kırmızı (çok yüksek riskli), turuncu (yüksek riskli), sarı (riskli), mavi (az riskli) olarak dörde ayrılıyor. İl ve ilçe umumi hıfzıssıhha kurullarının kısıtlama kararları da risk düzeyine göre belirlendi. 100 BİNDE 119.18'E YÜKSELDİ Şubat ayı ortalarında açıklanmaya başlanan 100 bin nüfusa düşen PCR test sonucu pozitif çıkan kişi sayısı 78.11 olan Antalya'da, sonraki her hafta vaka sayıları yükseliş gösterdi. Antalya, 20-26 Şubat 78.92, 27 Şubat-5 Mart 82.05, 6-12 Mart tarihleri arasında ise 95.16 ile 'turuncu' kategoride yer aldı. En son açıklanan 13-19 Mart'taki sayı ise 119.18'e çıktı. KURULDAN YENİ KARAR Antalya'nın risk renginin kırmızıya dönüşmesi üzerine İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, 24 Mart 2021 tarihli bazı tedbir ve kısıtlama kararları aldı. Artan Kovid-19 vaka sayısının kontrol altına alınması amacı taşıyan yeni kararlar, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu 17'nci maddesi kapsamında alındı. SOSYAL MESAFE KURALI İl genelinde siyasi partiler, sendikalar, meslek kuruluşları, dernekler ve diğer sivil toplum kuruluşları tarafından gerçekleştirilmesi muhtemel eylem, etkinlik programları ve ziyaretlerde sosyal mesafe kuralına uygun hareket edilmesi sağlanacak. 15 gün süreyle, basın açıklamalarının sosyal mesafe kurallarına uygun yapılması da sağlanacak. 15 GÜNLÜK YASAK Toplu yürüyüşler, açık hava toplantısı, toplu karşılama ve uğurlama gibi etkinlikler, hastalığın yayılmasına neden olma riski bulunduğundan 15 gün süreyle yasaklandı. 15 gün süreyle il genelinde ve açık alanlarda, sosyal mesafe kuralının ihlal edilmesine ve hastalığın yayılmasına neden olacak eylemlere müsaade edilmeyecek. KIRMIZI- TURUNCU FARKI 1 Mart itibariyle turuncu renk kategorisinde yer alan Antalya'da, kısıtlama kuralları da İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararlarla bu kategoriye göre düzenlendi. Yüksek riskli iller kategorisinde olması nedeniyle Antalya'da, kırmızı renk kategorisinden farklı olarak lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı, kıraathane ve çay bahçesi gibi işyerleri yüzde 50 kapasiteyle 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyet göstermeye başladı. Kırmızı kategoride bu tür işyerleri oturma şeklinde müşteri alamıyor. Ayrıca sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurul ve her türlü etkinlik için azami kişi sayısı 300'ü geçmemek kaydıyla yapılmasına izin verildi. Kırmızı kategoride bu tür kuruluşlar genel kurul ve benzeri etkinlikler düzenleyemiyor.  
Antalya İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, yüksek riskli turuncu iller kategorisinden çok yüksek riskli kırmızı iller kategorisine geçen Antalya'da, il genelindeki toplu etkinliklerde sosyal mesafe kuralının sağlanması ve toplu yürüyüş, açık hava toplantısı gibi etkinliklerin, 15 gün süreyle yasaklanmasını kararlaştırdı.

haberimizar.net- Sağlık Bakanlığı'nın mart ayı itibariyle başlattığı yeni kontrollü normalleşme sürecinde 100 bin nüfusa göre PCR test sonucu pozitif çıkan vaka sayısına göre, iller kırmızı (çok yüksek riskli), turuncu (yüksek riskli), sarı (riskli), mavi (az riskli) olarak dörde ayrılıyor. İl ve ilçe umumi hıfzıssıhha kurullarının kısıtlama kararları da risk düzeyine göre belirlendi.

100 BİNDE 119.18'E YÜKSELDİ

Şubat ayı ortalarında açıklanmaya başlanan 100 bin nüfusa düşen PCR test sonucu pozitif çıkan kişi sayısı 78.11 olan Antalya'da, sonraki her hafta vaka sayıları yükseliş gösterdi. Antalya, 20-26 Şubat 78.92, 27 Şubat-5 Mart 82.05, 6-12 Mart tarihleri arasında ise 95.16 ile 'turuncu' kategoride yer aldı. En son açıklanan 13-19 Mart'taki sayı ise 119.18'e çıktı.

KURULDAN YENİ KARAR

Antalya'nın risk renginin kırmızıya dönüşmesi üzerine İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu, 24 Mart 2021 tarihli bazı tedbir ve kısıtlama kararları aldı. Artan Kovid-19 vaka sayısının kontrol altına alınması amacı taşıyan yeni kararlar, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu 17'nci maddesi kapsamında alındı.

SOSYAL MESAFE KURALI

İl genelinde siyasi partiler, sendikalar, meslek kuruluşları, dernekler ve diğer sivil toplum kuruluşları tarafından gerçekleştirilmesi muhtemel eylem, etkinlik programları ve ziyaretlerde sosyal mesafe kuralına uygun hareket edilmesi sağlanacak. 15 gün süreyle, basın açıklamalarının sosyal mesafe kurallarına uygun yapılması da sağlanacak.

15 GÜNLÜK YASAK

Toplu yürüyüşler, açık hava toplantısı, toplu karşılama ve uğurlama gibi etkinlikler, hastalığın yayılmasına neden olma riski bulunduğundan 15 gün süreyle yasaklandı. 15 gün süreyle il genelinde ve açık alanlarda, sosyal mesafe kuralının ihlal edilmesine ve hastalığın yayılmasına neden olacak eylemlere müsaade edilmeyecek.

KIRMIZI- TURUNCU FARKI

1 Mart itibariyle turuncu renk kategorisinde yer alan Antalya'da, kısıtlama kuralları da İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararlarla bu kategoriye göre düzenlendi. Yüksek riskli iller kategorisinde olması nedeniyle Antalya'da, kırmızı renk kategorisinden farklı olarak lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı, kıraathane ve çay bahçesi gibi işyerleri yüzde 50 kapasiteyle 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyet göstermeye başladı. Kırmızı kategoride bu tür işyerleri oturma şeklinde müşteri alamıyor. Ayrıca sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurul ve her türlü etkinlik için azami kişi sayısı 300'ü geçmemek kaydıyla yapılmasına izin verildi. Kırmızı kategoride bu tür kuruluşlar genel kurul ve benzeri etkinlikler düzenleyemiyor.

 <a href=ANTALYA IL UMUMI VE HIFZISSIHHA KURULU, YUKSEK RISKLI TURUNCU ILLER KATEGORISINDEN COK YUKSEK RISKLI KIRMIZI ILLER KATEGORISINE GECEN ANTALYA'DA, IL GENELINDEKI TOPLU ETKINLIKLERDE SOSYAL MESAFE KURALININ SAGLANMASI VE TOPLU YURUYUS, ACIK HAVA TOPLANTISI GIBI ETKINLIKLERIN, 15 GUN SUREYLE YASAKLANMASINI KARARLASTIRDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_03/2021_03_24/53c386b02d1223bb8b57f7621b849343.jpg" />

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.