İşte yeni MKYK

SİYASET 24.03.2021 - 14:06, Güncelleme: 24.03.2021 - 14:27
 

İşte yeni MKYK

AKP 7. Olağan Büyük Kongresi’nde MKYK belli oldu

haberimizvar.net- AKP 7. Olağan Büyük Kongresi’nde MKYK belli oldu. İşte tam liste. AKP 7. Olağan Büyük Kongresi’nde MKYK belli oldu.  Listede, AKP Tanıtım ve Medya'dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Mahir Ünal da yer almadı. MKYK listesinde olmayanlardan birisi de mevcut MKYK üyesi olan AKP’nin önemli isimlerinden Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan… MKYK listesinde eski AKP Milletvekili Metin Külünk’ün olması da dikkat çekti. Yeni MKYK’da eski AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da yer alıyor. Listede yer alan isimlerden birisi de Mücahit Birinci oldu. Birinci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP Meclis Üyesi olarak görev yapıyor. Birinci, sıklıkla gündeme İBB’nin yöneticileriyle girdiği tartışmalarla geliyor. Mücahit Birinci, Atatürk’e ettiği hakaretlerle bilinen, yakın zamanda hayatını kaybeden Yavuz Bahadıroğlu’nun (Niyazi Birinci) oğlu.  AKP’nin eski Milletvekili Şamil Tayyar da bugünkü listede kendisine yer buldu. Tayyar, daha önce AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu. 8 Haziran 2020’de yaptığı açıklamayla görevinden istifa ettiğini kaydeden Tayyar, “Birlikte görev yaptığım Tanıtım ve Medya Başkanımız Mahir Ünal’la istişare sonucunda ‘yardımcılık’ görevinden ayrıldım. Nasip olursa mesleğime dönüyorum. Aktif siyaseti bırakıyorum. Bize güvenen tüm dostlara sevgi ve muhabbetle” ifadelerini kullanmıştı. İşte tam liste.   Mevcut Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda yer alan ancak yeni listede yer almayarak çizik yiyenler şöyle: Ahmet Arslan Ahmet Sorgun Ahmet Tan Cevdet Yılmaz Erol Kaya Eyüp Özsoy Gökçen Özdoğan Enç Harun Karacan Hatice Kübra Öztürk Gökkaya Hatice Merve Tatar İffet Polat Lütfi Elvan Mahir Ünal Mehmet Akif Kalaycı Metin Yavuz Mustafa Ataş Mahmut Atilla Kaya Osman Nuri Gülaçar Tuğba Işık Ercan Vildan Polat Yavuz Subaşı Zehra Taşkesenlioğlu Mevcut yönetimde olmayan ancak ismi yeni listede olan isimler ise şöyle: Bayram Şenocak Şamil Tayyar Mücahit Birinci Metin Külünk Tuba Vural Çokal Emre Cemil Ayvalı
AKP 7. Olağan Büyük Kongresi’nde MKYK belli oldu

haberimizvar.net-  AKP 7. Olağan Büyük Kongresi’nde MKYK belli oldu. İşte tam liste.

AKP 7. Olağan Büyük Kongresi’nde MKYK belli oldu.  Listede, AKP Tanıtım ve Medya'dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Mahir Ünal da yer almadı. MKYK listesinde olmayanlardan birisi de mevcut MKYK üyesi olan AKP’nin önemli isimlerinden Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan…
MKYK listesinde eski AKP Milletvekili Metin Külünk’ün olması da dikkat çekti. Yeni MKYK’da eski AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da yer alıyor. Listede yer alan isimlerden birisi de Mücahit Birinci oldu. Birinci, İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP Meclis Üyesi olarak görev yapıyor. Birinci, sıklıkla gündeme İBB’nin yöneticileriyle girdiği tartışmalarla geliyor. Mücahit Birinci, Atatürk’e ettiği hakaretlerle bilinen, yakın zamanda hayatını kaybeden Yavuz Bahadıroğlu’nun (Niyazi Birinci) oğlu. 

AKP’nin eski Milletvekili Şamil Tayyar da bugünkü listede kendisine yer buldu. Tayyar, daha önce AKP Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu. 8 Haziran 2020’de yaptığı açıklamayla görevinden istifa ettiğini kaydeden Tayyar, “Birlikte görev yaptığım Tanıtım ve Medya Başkanımız Mahir Ünal’la istişare sonucunda ‘yardımcılık’ görevinden ayrıldım. Nasip olursa mesleğime dönüyorum. Aktif siyaseti bırakıyorum. Bize güvenen tüm dostlara sevgi ve muhabbetle” ifadelerini kullanmıştı. İşte tam liste.  

Mevcut Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda yer alan ancak yeni listede yer almayarak çizik yiyenler şöyle:
Ahmet Arslan
Ahmet Sorgun
Ahmet Tan
Cevdet Yılmaz
Erol Kaya
Eyüp Özsoy
Gökçen Özdoğan Enç
Harun Karacan
Hatice Kübra Öztürk Gökkaya
Hatice Merve Tatar
İffet Polat
Lütfi Elvan
Mahir Ünal
Mehmet Akif Kalaycı
Metin Yavuz
Mustafa Ataş
Mahmut Atilla Kaya
Osman Nuri Gülaçar
Tuğba Işık Ercan
Vildan Polat
Yavuz Subaşı
Zehra Taşkesenlioğlu
Mevcut yönetimde olmayan ancak ismi yeni listede olan isimler ise şöyle:
Bayram Şenocak
Şamil Tayyar
Mücahit Birinci
Metin Külünk
Tuba Vural Çokal
Emre Cemil Ayvalı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.