Tüm Bel-Sen kongreye gidiyor

YEREL 26.03.2021 - 14:13, Güncelleme: 26.03.2021 - 14:13
 

Tüm Bel-Sen kongreye gidiyor

Belediye ve Yerel Yönetim hizmetleri işkolunda 20 aralık 1990 yılında ilk kurulan ve Türkiye’de ilk toplu sözleşmeyi imzalayan sendika olan Tüm Bel-Sen Ankara’da 27-28 mart tarihlerinde 11. Olağan genel kurulunu gerçekleştirecek.

haberimizvar.net Pandemi koşulları altında gerçekleştirilecek olan 11. Olağan genel kurula Antalya Şubesi 30 delege ile katılacak. Kongre hakkında bilgi veren Tüm-Bel-Sen Şube Başkanı İlhan Karakurt, “Otuz yıllık bu süreç içerisinde yanlış, eksik, hatalı, eskiyen ve ayak bağı olan yanlarımız ile de hesaplaşarak, olumlu, iyi ve doğru yanlarımızı daha da geliştirecek güçlü bir iradeyi ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Bu kongrede Sendikamızı belediye ve yerel yönetim emekçilerinin talepleri ve mücadelesinin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yeniden inşa edecek iradeyi ortaya çıkarmaya kararlıyız” dedi.  Karakurt açıklamasına şöyle devam etti: “Bu kongremizi Tek adam Tek parti yönetiminin gölgesi altında yaptığımızı biliyoruz. 19 yıllık iktidarında ülkemizin ekonomik, siyasi ve sosyal açıdan bir uçurumun kıyısına getirildiğinin farkındayız. Zamlar, yoksulluk, vergide adaletsizlik, eğitim ve sağlık hizmetlerinin metalaştırılması pandemi ile birlikte hayatımızı cendereye soktu. Halk sağlığı için tedbirler alınmazken patronlara muafiyetler sağlanarak yeni kaynakların aktarıldığına tanık olduk. Ekonomide ve adalette yeni reform ve sivil anayasa sözünü eden hükümetin grevleri yasaklayarak, salgın bahanesi ile toplumsal muhalefeti etkisiz hale getirmeye çalıştığını görüyoruz. Milletvekillerine fezleke, Belediye ve üniversiteler kayyum atamaları, hakkını arayan herkese terörist muamelesi yapılması ve her kesimin sahiplendiği İstanbul sözleşmesinden çıkılması kararı ile Tek adam iktidarının biz emekçilere karanlık bir gelecek hazırladığı açıktır. İşte böylesine kötü bir ekonomik ve siyasi atmosferde sendikamızın 11. Olağan kongresini gerçekleştiriyor olması bu kongremizi daha da önemli hale getirmektedir. Antalya şube olarak bu kongrede genel talebimizin elbette Tek adam Tek Parti yönetimine karşı Her zaman her yerde Demokrasi ve adalet olacağı acıktır.  Kendi işkolumuz olmak üzere bütün kamu emekçileri alanı için ise Grevli-toplu sözleşmeli sendika hakkının anayasal güvenceye kavuşturulması ve Gerçek, özgür ve demokratik bir sözleşme yapmamızın önündeki her türlü yasal ve idari engellerin kaldırılmasını isteyeceğiz”
Belediye ve Yerel Yönetim hizmetleri işkolunda 20 aralık 1990 yılında ilk kurulan ve Türkiye’de ilk toplu sözleşmeyi imzalayan sendika olan Tüm Bel-Sen Ankara’da 27-28 mart tarihlerinde 11. Olağan genel kurulunu gerçekleştirecek.

haberimizvar.net

Pandemi koşulları altında gerçekleştirilecek olan 11. Olağan genel kurula Antalya Şubesi 30 delege ile katılacak. Kongre hakkında bilgi veren Tüm-Bel-Sen Şube Başkanı İlhan Karakurt, “Otuz yıllık bu süreç içerisinde yanlış, eksik, hatalı, eskiyen ve ayak bağı olan yanlarımız ile de hesaplaşarak, olumlu, iyi ve doğru yanlarımızı daha da geliştirecek güçlü bir iradeyi ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Bu kongrede Sendikamızı belediye ve yerel yönetim emekçilerinin talepleri ve mücadelesinin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yeniden inşa edecek iradeyi ortaya çıkarmaya kararlıyız” dedi. 

Karakurt açıklamasına şöyle devam etti: “Bu kongremizi Tek adam Tek parti yönetiminin gölgesi altında yaptığımızı biliyoruz. 19 yıllık iktidarında ülkemizin ekonomik, siyasi ve sosyal açıdan bir uçurumun kıyısına getirildiğinin farkındayız. Zamlar, yoksulluk, vergide adaletsizlik, eğitim ve sağlık hizmetlerinin metalaştırılması pandemi ile birlikte hayatımızı cendereye soktu. Halk sağlığı için tedbirler alınmazken patronlara muafiyetler sağlanarak yeni kaynakların aktarıldığına tanık olduk. Ekonomide ve adalette yeni reform ve sivil anayasa sözünü eden hükümetin grevleri yasaklayarak, salgın bahanesi ile toplumsal muhalefeti etkisiz hale getirmeye çalıştığını görüyoruz. Milletvekillerine fezleke, Belediye ve üniversiteler kayyum atamaları, hakkını arayan herkese terörist muamelesi yapılması ve her kesimin sahiplendiği İstanbul sözleşmesinden çıkılması kararı ile Tek adam iktidarının biz emekçilere karanlık bir gelecek hazırladığı açıktır. İşte böylesine kötü bir ekonomik ve siyasi atmosferde sendikamızın 11. Olağan kongresini gerçekleştiriyor olması bu kongremizi daha da önemli hale getirmektedir.

Antalya şube olarak bu kongrede genel talebimizin elbette Tek adam Tek Parti yönetimine karşı Her zaman her yerde Demokrasi ve adalet olacağı acıktır.  Kendi işkolumuz olmak üzere bütün kamu emekçileri alanı için ise Grevli-toplu sözleşmeli sendika hakkının anayasal güvenceye kavuşturulması ve Gerçek, özgür ve demokratik bir sözleşme yapmamızın önündeki her türlü yasal ve idari engellerin kaldırılmasını isteyeceğiz”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.