Kullanıcı bilgileri çalındı

GÜNDEM 27.03.2021 - 17:12, Güncelleme: 27.03.2021 - 17:19
 

Kullanıcı bilgileri çalındı

Yemeksepeti, kullanıcı veri tabanının kimliği tespit edilemeyen korsanlar tarafından saldırıya uğradığını duyurdu. Açıklamada, kredi kartı bilgileri dahil olmak üzere hiçbir finansal bilgiye ya da şifreye erişilmediği belirtilirken, korsanlar tarafından ele geçirilen bilgiler sıralandı.

haberimizvar.net-  Yemeksepeti, kullanıcı veri tabanının kimliği tespit edilemeyen korsanlar tarafından saldırıya uğradığını açıkladı. Yemeksepeti'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Dünyada, siber saldırılara karşı yüzde 100 güvenli bir sistemden söz etmek mümkün olmasa bile, Yemeksepeti olarak kullanıcılarımızın veri güvenliği adına bugüne kadar elimizden gelen tüm önlemleri aldığımızı vurgulamak isteriz. Ancak, bu konuda yaşanan bir gelişme üzerine, ilk ağızdan net bir bilgilendirme yapmak istiyoruz" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "25.03.2021 sabah saatlerinde tespit ettiğimiz üzere, Yemeksepeti kullanıcı veri tabanı, kimliği tespit edilemeyen siber korsan ya da korsanlar tarafından bir saldırıya uğradı ve bir güvenlik ihlali yaşandı. Yemeksepeti kullanıcılarının hesap bilgilerinin bir kısmı korsanlar tarafından ele geçirildi. Öncelikle kredi kartı bilgileri dahil olmak üzere hiçbir finansal bilgiye ya da şifreye erişilmediğini, aynı şekilde bağlı bulunan Facebook ve Apple hesaplarına dair bir ihlalin de söz konusu olmadığını belirtmek isteriz. (Bu bilgiler hiçbir zaman Yemeksepeti sistemlerinde saklanmamıştır.) Ele geçirilen bilgileri eksiksiz ve şeffaf bir şekilde aşağıdaki listede açıklamak istiyoruz." Açıklamada, korsanlar tarafından ele geçirilen bilgiler şöyle sıralandı: "Ad-soyad, doğum tarihi, Yemeksepeti'ne kayıtlı telefon numaraları, Yemeksepeti'ne katıldı e-posta adresleri, Yemeksepeti'ne katıldı adres bilgileri, Açık olarak görülemeyen SHA-256 Algoritması ile maskelenmiş giriş şifreleri."
Yemeksepeti, kullanıcı veri tabanının kimliği tespit edilemeyen korsanlar tarafından saldırıya uğradığını duyurdu. Açıklamada, kredi kartı bilgileri dahil olmak üzere hiçbir finansal bilgiye ya da şifreye erişilmediği belirtilirken, korsanlar tarafından ele geçirilen bilgiler sıralandı.

haberimizvar.net-  Yemeksepeti, kullanıcı veri tabanının kimliği tespit edilemeyen korsanlar tarafından saldırıya uğradığını açıkladı.

Yemeksepeti'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Dünyada, siber saldırılara karşı yüzde 100 güvenli bir sistemden söz etmek mümkün olmasa bile, Yemeksepeti olarak kullanıcılarımızın veri güvenliği adına bugüne kadar elimizden gelen tüm önlemleri aldığımızı vurgulamak isteriz. Ancak, bu konuda yaşanan bir gelişme üzerine, ilk ağızdan net bir bilgilendirme yapmak istiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "25.03.2021 sabah saatlerinde tespit ettiğimiz üzere, Yemeksepeti kullanıcı veri tabanı, kimliği tespit edilemeyen siber korsan ya da korsanlar tarafından bir saldırıya uğradı ve bir güvenlik ihlali yaşandı. Yemeksepeti kullanıcılarının hesap bilgilerinin bir kısmı korsanlar tarafından ele geçirildi. Öncelikle kredi kartı bilgileri dahil olmak üzere hiçbir finansal bilgiye ya da şifreye erişilmediğini, aynı şekilde bağlı bulunan Facebook ve Apple hesaplarına dair bir ihlalin de söz konusu olmadığını belirtmek isteriz. (Bu bilgiler hiçbir zaman Yemeksepeti sistemlerinde saklanmamıştır.) Ele geçirilen bilgileri eksiksiz ve şeffaf bir şekilde aşağıdaki listede açıklamak istiyoruz."

Açıklamada, korsanlar tarafından ele geçirilen bilgiler şöyle sıralandı:

"Ad-soyad, doğum tarihi, Yemeksepeti'ne kayıtlı telefon numaraları, Yemeksepeti'ne katıldı e-posta adresleri, Yemeksepeti'ne katıldı adres bilgileri, Açık olarak görülemeyen SHA-256 Algoritması ile maskelenmiş giriş şifreleri."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.