Anayasa Mahkemesi reddetti

SİYASET 31.03.2021 - 11:32, Güncelleme: 31.03.2021 - 11:32
 

Anayasa Mahkemesi reddetti

Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesinin iptali istemiyle HDP tarafından yapılan başvuruyu yetkisizlikten reddetti

haberimizvar.net- TBMM Genel Kurulu'nda hakkında sosyal medyada paylaştığı bir haber nedeniyle ''terör propagandası yapmak'' suçundan kesinleşen mahkeme kararının okunmasının ardından milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu için HDP Milletvekili Erol Katırcıoğlu AYM'ye başvurmuştu. AYM, Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesinin iptali istemiyle yapılan başvuruyu yetkisizlikten reddetti. Mahkeme oy birliği ile verdiği kararla konunun TBMM Başkanlığı'nın alanına girdiğine karar verdi. Bu kararla Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düştüğü kesinleşti. Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun yaptığı ikinci başvuru ise ayrıca değerlendirilecek.
Anayasa Mahkemesi (AYM), HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesinin iptali istemiyle HDP tarafından yapılan başvuruyu yetkisizlikten reddetti

haberimizvar.net- TBMM Genel Kurulu'nda hakkında sosyal medyada paylaştığı bir haber nedeniyle ''terör propagandası yapmak'' suçundan kesinleşen mahkeme kararının okunmasının ardından milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu için HDP Milletvekili Erol Katırcıoğlu AYM'ye başvurmuştu.

AYM, Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesinin iptali istemiyle yapılan başvuruyu yetkisizlikten reddetti. Mahkeme oy birliği ile verdiği kararla konunun TBMM Başkanlığı'nın alanına girdiğine karar verdi. Bu kararla Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düştüğü kesinleşti. Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun yaptığı ikinci başvuru ise ayrıca değerlendirilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.