Tartışmalı aşıda isim oyunu

SAĞLIK 31.03.2021 - 11:46, Güncelleme: 31.03.2021 - 11:46
 

Tartışmalı aşıda isim oyunu

Avrupa İlaç Ajansı, şirketin başvurusunun ardından isim değişikliğini onayladı...

haberimizvar.net- Birçok Avrupa ülkesinin kanda pıhtılaşma gibi yan etkilere yol açtığı şüphesiyle kullanımını geçici olarak durdurduğu ancak daha sonra “Faydaları risklerinden fazla” denilerek kullanıma sunduğu AstraZeneca aşısının adı değişti. Avrupa İlaç Ajansı, şirketin başvurusunun ardından isim değişikliğini onayladı. Independent Türkçe’nin İsveç İlaç Ajansı’nın portalından aktardığı bilgiye göre ise ad değişikliği başka hiçbir değişikliğe yol açmayacak, ama aşı uzmanları ad değişikliği konusunda bilgi sahibi olmalı, çünkü ürün bilgileri, etiketleme ve paketleme farklı görünebilir. Ad değişikliğinin, bu aşıyı yapan kişilerde tehlikeli komplikasyonların görüldüğü yönünde son bir ay içerinde çıkan haberlerin ardından yapılması dikkat çekiyor. Bazı Avrupa ülkeleri, kan pıhtılaşması raporlarıyla ilgili endişelerle AstraZeneca aşısının kullanımını askıya almıştı. EMA uzmanları, AstraZeneca aşısının kan pıhtılaşması riskini artırdığı bilgisini doğrulamamıştı. Aşının güvenli olduğunu bildiren EMA, AstraZenaca’nın üstünlük ve etkinliğinin, olası risklerin çok üzerinde olduğunu kaydetmişti.
Avrupa İlaç Ajansı, şirketin başvurusunun ardından isim değişikliğini onayladı...

haberimizvar.net- Birçok Avrupa ülkesinin kanda pıhtılaşma gibi yan etkilere yol açtığı şüphesiyle kullanımını geçici olarak durdurduğu ancak daha sonra “Faydaları risklerinden fazla” denilerek kullanıma sunduğu AstraZeneca aşısının adı değişti. Avrupa İlaç Ajansı, şirketin başvurusunun ardından isim değişikliğini onayladı.

Independent Türkçe’nin İsveç İlaç Ajansı’nın portalından aktardığı bilgiye göre ise ad değişikliği başka hiçbir değişikliğe yol açmayacak, ama aşı uzmanları ad değişikliği konusunda bilgi sahibi olmalı, çünkü ürün bilgileri, etiketleme ve paketleme farklı görünebilir.

Ad değişikliğinin, bu aşıyı yapan kişilerde tehlikeli komplikasyonların görüldüğü yönünde son bir ay içerinde çıkan haberlerin ardından yapılması dikkat çekiyor. Bazı Avrupa ülkeleri, kan pıhtılaşması raporlarıyla ilgili endişelerle AstraZeneca aşısının kullanımını askıya almıştı. EMA uzmanları, AstraZeneca aşısının kan pıhtılaşması riskini artırdığı bilgisini doğrulamamıştı. Aşının güvenli olduğunu bildiren EMA, AstraZenaca’nın üstünlük ve etkinliğinin, olası risklerin çok üzerinde olduğunu kaydetmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.