Ralli alanı neden satılıyor?

YEREL 01.04.2021 - 10:49, Güncelleme: 01.04.2021 - 10:49
 

Ralli alanı neden satılıyor?

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Özelleştirme İdari Başkanlığıve Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderdiği yazılarla Kemer merkezde sosyal etkinliklerin düzenlendiği, adeta ilçenin tek nefes alabildiği yer olan Ralli Alanı’ndaki 8.172 metrekarelik otel alanının satış listesindençıkartılmasını talep etti.

haberimizvar.net- Milletvekili Arı gönderdiği yazılarda, “Antalya İli Kemer İlçesi 283 ada 8 parsel (4.000 m2) ve 9 parselde (4.178 m2) kayıtlı taşınmazların imar durumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan imar planı değişikliği talebine istinaden 31 Ağustos 2019 tarih ve 30874 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 1485 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı gereğince “Otel Alanı” olarak değiştirilmiştir. Söz konusu taşınmazların,Özelleştirme İdaresinin 18 Mart 2021 tarihli duyurunuz kapsamında 28.04.2021 tarihinde yapılacak ihaleyle satışa çıkarıldığı ilan edilmiştir.   Bahse konu parsellere otel yapımına izin veren imar planı değişikliğinden sonra hem Turizm Bakanlığı hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığına vermiş olduğum soru önergelerine gelen cevapta; söz konusu parsellerin kentsel bir kullanımı olmayan, kentin içinde boş ve atıl durumda bulunan, güvenlik açısından zafiyet yaratan, işgal edilmiş ya da işlevsiz durumdaki taşınmazlar kapsamında özelleştireme kapsamına alındığı ve otel alını olarak yapılan imar planı değişikliğinin de değişen talepler, yörede oluşan hukuki ve filli durumlar ve yerel halkın beklenti ve talepleri ile mevcut ihtiyaçlar ve geleceğe yönelik kestirimler dikkate alınarak yapıldığı açıklaması yer almıştır.   Ancak belirtilen gerekçeler alanın fiili durumunu kesinlikle yansıtmamaktadır. Söz konusu parsellerin bu gerekçeler öne sürülerek özelleştirme kapsamına alınarak satışının yapılması kesinlikle doğru değildir. Satışa konu yerler Kemer halkı tarafından Ralli Alanı diye bilenen ralli yarışlarının yapıldığı, turist otobüslerinin park ettiği, halk pazarının kurulduğu ve belediyelerimizin sanatsal ve kültürel faaliyetlerini yaptığı Kemer'in nefes alacağı mevcut tek alandır. Buranın özelleştirme kapsamından çıkartılarak il veya ilçe belediyesinin kullanıma bırakılması Kemer’in geleceği açısından daha doğru olacaktır. Kemer hakkında alınan bu hatalı karardan dönülmesi ve söz konusu taşınmazların satış listesinden çıkartılması hususunun gereğini bilgilerinize sunarım” dedi
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Özelleştirme İdari Başkanlığıve Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderdiği yazılarla Kemer merkezde sosyal etkinliklerin düzenlendiği, adeta ilçenin tek nefes alabildiği yer olan Ralli Alanı’ndaki 8.172 metrekarelik otel alanının satış listesindençıkartılmasını talep etti.

haberimizvar.net- Milletvekili Arı gönderdiği yazılarda, “ Antalya İli Kemer İlçesi 283 ada 8 parsel (4.000 m2) ve 9 parselde (4.178 m2) kayıtlı taşınmazların imar durumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan imar planı değişikliği talebine istinaden 31 Ağustos 2019 tarih ve 30874 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 1485 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı gereğince “Otel Alanı” olarak değiştirilmiştir. Söz konusu taşınmazların,Özelleştirme İdaresinin 18 Mart 2021 tarihli duyurunuz kapsamında 28.04.2021 tarihinde yapılacak ihaleyle satışa çıkarıldığı ilan edilmiştir.

 

Bahse konu parsellere otel yapımına izin veren imar planı değişikliğinden sonra hem Turizm Bakanlığı hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığına vermiş olduğum soru önergelerine gelen cevapta; söz konusu parsellerin kentsel bir kullanımı olmayan, kentin içinde boş ve atıl durumda bulunan, güvenlik açısından zafiyet yaratan, işgal edilmiş ya da işlevsiz durumdaki taşınmazlar kapsamında özelleştireme kapsamına alındığı ve otel alını olarak yapılan imar planı değişikliğinin de değişen talepler, yörede oluşan hukuki ve filli durumlar ve yerel halkın beklenti ve talepleri ile mevcut ihtiyaçlar ve geleceğe yönelik kestirimler dikkate alınarak yapıldığı açıklaması yer almıştır.

 

Ancak belirtilen gerekçeler alanın fiili durumunu kesinlikle yansıtmamaktadır. Söz konusu parsellerin bu gerekçeler öne sürülerek özelleştirme kapsamına alınarak satışının yapılması kesinlikle doğru değildir. Satışa konu yerler Kemer halkı tarafından Ralli Alanı diye bilenen ralli yarışlarının yapıldığı, turist otobüslerinin park ettiği, halk pazarının kurulduğu ve belediyelerimizin sanatsal ve kültürel faaliyetlerini yaptığı Kemer'in nefes alacağı mevcut tek alandır. Buranın özelleştirme kapsamından çıkartılarak il veya ilçe belediyesinin kullanıma bırakılması Kemer’in geleceği açısından daha doğru olacaktır.

Kemer hakkında alınan bu hatalı karardan dönülmesi ve söz konusu taşınmazların satış listesinden çıkartılması hususunun gereğini bilgilerinize sunarım” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.