KESK'ten fişlenme tepkisi

GÜNDEM 02.04.2021 - 13:18, Güncelleme: 02.04.2021 - 13:18
 

KESK'ten fişlenme tepkisi

KESK Sözcüsü Nurettin Sönmez, hükümetin, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliği Tasarısı ile OHAL uygulamalarını kalıcı hale getirmeyi hedeflediğini savunarak, "Bu tasarının yeniden oylanmayı çalışılması meclis iradesini yok saymaktır" dedi

haberimizvar.net- KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliğinde yapılacak hukuksuz düzenlemeler içerdiğini belirterek,  "Hiçbir objektif kriteri olmayan, hiçbir yargı kararına dayanmayan, tamamıyla keyfi, tamamıyla haksız, hukuksuz bir “fişleme” uygulaması yaratılmıştır. Adli sicil kaydında hiçbir sorun olmamasına rağmen sadece adayı değil, birinci hatta ikinci derece yakınlarını da kapsayan güvenlik soruşturmaları ile binlerce kişi mağdur edilmiştir." dedi.  OHAL KALICI HALE GETİRİLİYOR Anayasa Mahkemesi'nin bu yönetmelik değişikliklerini, Anayasanın 13, 20 ve 128.maddelerine aykırı olması nedeni ile iptal etmesine rağmen tasarının yeniden gündeme getirilmesini eleştiren Sönmez, "Tasarı, tek parti devleti ve OHAL uygulamalarını kalıcı hale getirmeyi hedeflemektedir. Güvenlik soruşturması gibi uygulamalar gizlilik gerektiren ya da hassas sayılan sınırlı ölçüde görevlerde kullanılabilecek istisnai bir durum iken, kanun teklifi ile OHAL döneminde olduğu gibi muğlak ifadelerle kapsam içine sokulacak kamu alımlarında genel bir uygulama haline getirilmektedir.Düzenleme ile kişilerin çalışma hakkına, kamu görevine girme hakkına, kendi kişiliğini, sosyal varlığını, onurunu koruma hakkına ciddi engelleme getirilmektedir.Özü itibariyle liyakati ortadan kaldıran, güvenlik soruşturması adı altında “AKP’ye sadakat soruşturması” yapmayı hedefleyen tasarı örgütlenme, sendika seçme hakkı başta olmak üzere temel hak ve özgürlüklere saldırı niteliğindedir. " diye konuştu. BU TUTUMU KABUL ETMİYORUZ Sönmez açıklamasına şöyle sürdürdü: "Yasa tasarısı teklifinin 31 Mart 2021 tarihinde TBMM gündemine alınması için yapılan oylama esnasında AKP+MHP çoğunluğunun olmaması ve muhalefet parti milletvekillerinin ret oyu vermesi neticesinde gündeme alınması ret edilmiş ve diğer gündeme geçilmiştir. Meclis iç tüzüğü gereği teklifin aynı içerikte ve bir yıl geçmeden yeniden gündeme alınması mümkün değildir. Ancak dün akşamdan bu yana AKP içtüzüğü hiçe sayarak, Meclis iradesine darbe yaparak yeniden oylama yapmak istemektedir.  İktidarın meclisin iradesini ve hukuku yok sayan yaklaşımını asla kabul etmiyoruz. Bu yaklaşıma karşı mücadelemizi sürdüreceğiz."
KESK Sözcüsü Nurettin Sönmez, hükümetin, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliği Tasarısı ile OHAL uygulamalarını kalıcı hale getirmeyi hedeflediğini savunarak, "Bu tasarının yeniden oylanmayı çalışılması meclis iradesini yok saymaktır" dedi

haberimizvar.net-  KESK Antalya Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nurettin Sönmez, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliğinde yapılacak hukuksuz düzenlemeler içerdiğini belirterek,  "Hiçbir objektif kriteri olmayan, hiçbir yargı kararına dayanmayan, tamamıyla keyfi, tamamıyla haksız, hukuksuz bir “fişleme” uygulaması yaratılmıştır. Adli sicil kaydında hiçbir sorun olmamasına rağmen sadece adayı değil, birinci hatta ikinci derece yakınlarını da kapsayan güvenlik soruşturmaları ile binlerce kişi mağdur edilmiştir." dedi. 

OHAL KALICI HALE GETİRİLİYOR

Anayasa Mahkemesi'nin bu yönetmelik değişikliklerini, Anayasanın 13, 20 ve 128.maddelerine aykırı olması nedeni ile iptal etmesine rağmen tasarının yeniden gündeme getirilmesini eleştiren Sönmez, "Tasarı, tek parti devleti ve OHAL uygulamalarını kalıcı hale getirmeyi hedeflemektedir. Güvenlik soruşturması gibi uygulamalar gizlilik gerektiren ya da hassas sayılan sınırlı ölçüde görevlerde kullanılabilecek istisnai bir durum iken, kanun teklifi ile OHAL döneminde olduğu gibi muğlak ifadelerle kapsam içine sokulacak kamu alımlarında genel bir uygulama haline getirilmektedir.Düzenleme ile kişilerin çalışma hakkına, kamu görevine girme hakkına, kendi kişiliğini, sosyal varlığını, onurunu koruma hakkına ciddi engelleme getirilmektedir.Özü itibariyle liyakati ortadan kaldıran, güvenlik soruşturması adı altında “AKP’ye sadakat soruşturması” yapmayı hedefleyen tasarı örgütlenme, sendika seçme hakkı başta olmak üzere temel hak ve özgürlüklere saldırı niteliğindedir. " diye konuştu.

BU TUTUMU KABUL ETMİYORUZ

Sönmez açıklamasına şöyle sürdürdü: "Yasa tasarısı teklifinin 31 Mart 2021 tarihinde TBMM gündemine alınması için yapılan oylama esnasında AKP+MHP çoğunluğunun olmaması ve muhalefet parti milletvekillerinin ret oyu vermesi neticesinde gündeme alınması ret edilmiş ve diğer gündeme geçilmiştir. Meclis iç tüzüğü gereği teklifin aynı içerikte ve bir yıl geçmeden yeniden gündeme alınması mümkün değildir. Ancak dün akşamdan bu yana AKP içtüzüğü hiçe sayarak, Meclis iradesine darbe yaparak yeniden oylama yapmak istemektedir.  İktidarın meclisin iradesini ve hukuku yok sayan yaklaşımını asla kabul etmiyoruz. Bu yaklaşıma karşı mücadelemizi sürdüreceğiz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.