Batı Toroslara nisan karı

YEREL 05.04.2021 - 10:21, Güncelleme: 05.04.2021 - 10:21
 

Batı Toroslara nisan karı

Bu kış dorukları boş kalan Batı Toroslar nisan ayında yağan kar ile doğal rengine büründü. Nisan ayında Batı Toroslara yoğun olarak yağan kar, kuraklık tehlikesi altındaki bölgede sevinç yarattı

haberimizvar.net- Batı Torosların Antalya'nın Kaş, Demre, Finike ve Elmalı ilçeleri arasındaki bölümlerine bu kış mevsiminde çok az kar yağdı. Bir hafta öncesine kadar Batı Torosların doruklarında bile kar yoktu. Mart ayının son gönleri ve nisan ayının ilk günlerinde başlayan ve aralıklarla yağan kar, Batı Torosları beyaza büründürdü. Kar kalınlığı 10 santimden başlayarak bazı noktalarda yarım metreye kadar ulaştı. Çok alçaklardaki kar erirken, kar yağışının ardında soğuyan hava ile doruklardaki kar dondu ve erimedi. Beyaza bürünen dağlardan biri de Demre, Kaş ve Finike ilçeleri arasında kalan halk arasında Guğru Dağı diye adlandırılan dağ oldu. Kış boyunca neredeyse kar olmayan dağ, tam anlamıyla beyaza büründü. Dağın yamaçlarındaki Demre'ye bağlı Çağman Mahallesi Muhtarı Ramazan Harmandal, "Bu dağdaki kar, bu bölgedeki su kaynaklarını besliyor. Kuraklık tehlikesi korkusu içinde yaşarken, bu yağan kar bölgeye ilaç gibi geldi. Umudumuz doruklarda havanın biraz daha soğuk geçmesi. Karın ağır ağır erimesi" dedi.  
Bu kış dorukları boş kalan Batı Toroslar nisan ayında yağan kar ile doğal rengine büründü. Nisan ayında Batı Toroslara yoğun olarak yağan kar, kuraklık tehlikesi altındaki bölgede sevinç yarattı

haberimizvar.net- Batı Torosların Antalya'nın Kaş, Demre, Finike ve Elmalı ilçeleri arasındaki bölümlerine bu kış mevsiminde çok az kar yağdı. Bir hafta öncesine kadar Batı Torosların doruklarında bile kar yoktu. Mart ayının son gönleri ve nisan ayının ilk günlerinde başlayan ve aralıklarla yağan kar, Batı Torosları beyaza büründürdü. Kar kalınlığı 10 santimden başlayarak bazı noktalarda yarım metreye kadar ulaştı. Çok alçaklardaki kar erirken, kar yağışının ardında soğuyan hava ile doruklardaki kar dondu ve erimedi.

Beyaza bürünen dağlardan biri de Demre, Kaş ve Finike ilçeleri arasında kalan halk arasında Guğru Dağı diye adlandırılan dağ oldu. Kış boyunca neredeyse kar olmayan dağ, tam anlamıyla beyaza büründü. Dağın yamaçlarındaki Demre'ye bağlı Çağman Mahallesi Muhtarı Ramazan Harmandal, "Bu dağdaki kar, bu bölgedeki su kaynaklarını besliyor. Kuraklık tehlikesi korkusu içinde yaşarken, bu yağan kar bölgeye ilaç gibi geldi. Umudumuz doruklarda havanın biraz daha soğuk geçmesi. Karın ağır ağır erimesi" dedi.

BU KIS DORUKLARI BOS KALAN BATI TOROSLAR  <a href=NISAN AYINDA YAGAN KAR ILE DOGAL RENGINE BURUNDU. NISAN AYINDA BATI TOROSLARA YOGUN OLARAK YAGAN KAR, KURAKLIK TEHLIKESI ALTINDAKI BOLGEDE SEVINC YARATTI. (FOTO:DEMRE-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_04/2021_04_05/4c181b8a27c347340f7bc2879a75bf41.jpg" />

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.