Emekli amirallere gözaltı

EKONOMİ 05.04.2021 - 10:41, Güncelleme: 05.04.2021 - 10:41
 

Emekli amirallere gözaltı

Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne ilişkin ortak açıklama yapan 104 emekli amiral ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, imzacılardan 10'u gözaltına alındı. 4'ü ise ifadeye çağrıldı. Gözaltına alınan emekli amirallerin, Ankara'ya gönderildikleri bildirildi

haberimizvar.net- 104 emekli amiral, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın “takke ve cübbe” giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin ortak bir bildiri yayınlamış; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da bildiri hakkında soruşturma başlatmıştı. TSK’deki cübbeli general ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne ilişkin başlatılan soruşturmada, sabah saat 06:00 sıralarında gözaltılar yapıldı.   Emekli Amiral Cem Gürdeniz sabah saatlerinde gözaltına alındı. Gürdeniz'in gözaltı haberini eşi sosyal medyadan duyurdu. 10 GÖZALTI KARARI İmzacılardan Turgay Erdağ, Ali Sadi Ünsal, Can Erenoğlu, Alaettin Sevim, Ergun Mengi, Kadir Sağdıç, Cem Gürdeniz ve Atilla Kezek’in gözaltına alındığı öğrenildi. ANKARA'YA GÖNDERİLDİLER Avukat Celal Ülgen, gözaltına alınan emekli amirallerin Ankara'ya gönderildiklerini duyurdu. 4'Ü İFADEYE ÇAĞRILDI Atilla Kıyat, Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu ve Mustafa Özbey ise ifadeye çağrıldı. Emekli amirallerin evlerinde arama başlatıldığı belirtildi. Başsavcılıktan konuyla ilgili açıklama Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan konu hakkında yapılan açıklamada söz konusu bildiri hakkında soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı. Açıklamanın devamında gözaltılar hakkında şu bilgiler verildi: Cumhuriyet Başsavcılığımızca 04.04.2021 tarih ve 2021/74463 soruşturma sayılı dosya üzerinden Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne yazılan talimata istinaden, bildiriyi hazırlayan ve yayımlanma sürecinde aktif olarak faaliyet göstererek imza listesinde yer alan diğer kişiler tarafından imzalanmasını sağlayan kişilerin açık kimlik ve adres bilgilerinin tespit edilerek bildirilmesi üzerine 10 şüphelinin, üzerilerine atılı suçun niteliği ile delillerin yok edilmesinin önüne geçmek ve varsa başka şüphelilerin de ivedilikle tespit edilmesini sağlamak amacıyla gecikmesinde sakınca bulunması nedeniyle, 05.04.2021 tarihinde eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına / gözaltına alınmalarına yönelik talimat yazılmasına, arama / el koyma işlemi yapılmasına, 4 şüphelinin ise belirlenen adreslerindeki arama / el koyma işlemlerinin icrasından sonra yaş durumları göz önüne alınarak gözaltına alınmaksızın 3 gün içerisinde Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne müracaat etmelerinin kendilerine tebliğine karar verilmiştir. Gözaltına alınmasına karar verilen şüphelilerin tamamı yakalanarak gözaltına alınmış, tüm şüphelilere ilişkin arama ve el koyma işlemleri usulünce icra edilmiştir. Soruşturmaya, elde edilen deliller ışığında çok yönlü olarak devam edilmektedir.
Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne ilişkin ortak açıklama yapan 104 emekli amiral ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, imzacılardan 10'u gözaltına alındı. 4'ü ise ifadeye çağrıldı. Gözaltına alınan emekli amirallerin, Ankara'ya gönderildikleri bildirildi

haberimizvar.net- 104 emekli amiral, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğ amiral Mehmet Sarı'nın “takke ve cübbe” giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin ortak bir bildiri yayınlamış; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da bildiri hakkında soruşturma başlatmıştı.

TSK’deki cübbeli general ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne ilişkin başlatılan soruşturmada, sabah saat 06:00 sıralarında gözaltılar yapıldı.  

Emekli Amiral Cem Gürdeniz sabah saatlerinde gözaltına alındı. Gürdeniz'in gözaltı haberini eşi sosyal medyadan duyurdu.

10 GÖZALTI KARARI

İmzacılardan Turgay Erdağ, Ali Sadi Ünsal, Can Erenoğlu, Alaettin Sevim, Ergun Mengi, Kadir Sağdıç, Cem Gürdeniz ve Atilla Kezek’in gözaltına alındığı öğrenildi.

ANKARA'YA GÖNDERİLDİLER
Avukat Celal Ülgen, gözaltına alınan emekli amirallerin Ankara'ya gönderildiklerini duyurdu.

4'Ü İFADEYE ÇAĞRILDI

Atilla Kıyat, Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu ve Mustafa Özbey ise ifadeye çağrıldı.


Emekli amirallerin evlerinde arama başlatıldığı belirtildi.

Başsavcılıktan konuyla ilgili açıklama
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan konu hakkında yapılan açıklamada söz konusu bildiri hakkında soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı.

Açıklamanın devamında gözaltılar hakkında şu bilgiler verildi:

Cumhuriyet Başsavcılığımızca 04.04.2021 tarih ve 2021/74463 soruşturma sayılı dosya üzerinden Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne yazılan talimata istinaden, bildiriyi hazırlayan ve yayımlanma sürecinde aktif olarak faaliyet göstererek imza listesinde yer alan diğer kişiler tarafından imzalanmasını sağlayan kişilerin açık kimlik ve adres bilgilerinin tespit edilerek bildirilmesi üzerine 10 şüphelinin, üzerilerine atılı suçun niteliği ile delillerin yok edilmesinin önüne geçmek ve varsa başka şüphelilerin de ivedilikle tespit edilmesini sağlamak amacıyla gecikmesinde sakınca bulunması nedeniyle, 05.04.2021 tarihinde eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına / gözaltına alınmalarına yönelik talimat yazılmasına, arama / el koyma işlemi yapılmasına, 4 şüphelinin ise belirlenen adreslerindeki arama / el koyma işlemlerinin icrasından sonra yaş durumları göz önüne alınarak gözaltına alınmaksızın 3 gün içerisinde Ankara İl Emniyet Müdürlüğüne müracaat etmelerinin kendilerine tebliğine karar verilmiştir. Gözaltına alınmasına karar verilen şüphelilerin tamamı yakalanarak gözaltına alınmış, tüm şüphelilere ilişkin arama ve el koyma işlemleri usulünce icra edilmiştir. Soruşturmaya, elde edilen deliller ışığında çok yönlü olarak devam edilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.