Baba-kız ünlüleri resmetti

YEREL 05.04.2021 - 11:26, Güncelleme: 05.04.2021 - 11:26
 

Baba-kız ünlüleri resmetti

Antalyalı ressamlar Emel Dural ile babası Nuri Dural, kara kalem ve fırçalarıyla resmettikleri Türk Sineması'nın ünlü isimlerinin portrelerini sanatseverlerin beğenisine sundu

haberimizvar.net- Güzel Sanatlar Derneği (GÜSAD) ile bir alış veriş merkezi işbirliğinde merkezin güzel sanatlar galerisinde açılan sergiye, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bazı Antalya milletvekilleri, esnaf odaları yöneticileri, GÜSAD üyesi sanatçılar, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Tarık Akan, Kemal Sunal, Adile Naşit, Ayhan Işık gibi Türk sinemasına emek vermiş, filmleriyle gönüllerde taht kurmuş ünlü yuncuların portrelerini hayranlıkla inceledi. Uysal, sanatçı baba-kız ile bir süre sohbet etti, başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. Yağlıboya, karakalem ve kömür boyası teknikleriyle üretilmiş 46 portrenin yer aldığı sergi, 30 Nisan Cuma gününe kadar ziyarete açık kalacak. Almanya'da uzun yıllar yaşayan ressam Nuri Dural, geçimini portre resimler çizerek, fotoğrafçılık ve tabelacılık yaparak sağladı. Türk sinemasının ünlü isimlerini, ülkemizde iz bırakmış ünlü kişilerin portrelerini yaparak tuvallerinde yaşatan Dural, çalışmalarında yağlıboya, karakalem ve toz kömür boya kullanıyor. Çocukluk yılları Almanya'da geçen, sanatçı babasının izinde yürüyen ressam Emel Durual da ünlü isimlerin portrelerini tuvallerine aktarıyor.
Antalyalı ressamlar Emel Dural ile babası Nuri Dural, kara kalem ve fırçalarıyla resmettikleri Türk Sineması'nın ünlü isimlerinin portrelerini sanatseverlerin beğenisine sundu

haberimizvar.net-  Güzel Sanatlar Derneği (GÜSAD) ile bir alış veriş merkezi işbirliğinde merkezin güzel sanatlar galerisinde açılan sergiye, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bazı Antalya milletvekilleri, esnaf odaları yöneticileri, GÜSAD üyesi sanatçılar, sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Tarık Akan, Kemal Sunal, Adile Naşit, Ayhan Işık gibi Türk sinemasına emek vermiş, filmleriyle gönüllerde taht kurmuş ünlü yuncuların portrelerini hayranlıkla inceledi. Uysal, sanatçı baba-kız ile bir süre sohbet etti, başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

Yağlıboya, karakalem ve kömür boyası teknikleriyle üretilmiş 46 portrenin yer aldığı sergi, 30 Nisan Cuma gününe kadar ziyarete açık kalacak.

Almanya'da uzun yıllar yaşayan ressam Nuri Dural, geçimini portre resimler çizerek, fotoğrafçılık ve tabelacılık yaparak sağladı. Türk sinemasının ünlü isimlerini, ülkemizde iz bırakmış ünlü kişilerin portrelerini yaparak tuvallerinde yaşatan Dural, çalışmalarında yağlıboya, karakalem ve toz kömür boya kullanıyor.

Çocukluk yılları Almanya'da geçen, sanatçı babasının izinde yürüyen ressam Emel Durual da ünlü isimlerin portrelerini tuvallerine aktarıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.