Kadınlar her yerde

GÜNDEM 05.04.2021 - 11:38, Güncelleme: 05.04.2021 - 11:38
 

Kadınlar her yerde

Antalya'da Sanatın Ustalarının Üretim Ticaret ve İşletme Kooperatifi (SUKOOP) el sanatları eserlerinin satışa sunulduğu bir mağaza açtı.

haberimizvar.net- Ebru sanatı ustası Mukadder Kavas'ın öncülcüğünde 2019 yılında kurulan ve sanatçı kadınları çatısı altında toplayan SUKOOP, Antalya'ya geleneksel el ve modern sanat eserlerinin üretildiği ve satışa sunulduğu rengârenk mağaza kazandırdı. Bahçelievler semtinde hizmete giren SUKOOP Sanat Mağazası'nın açılışına, girişimci kadınların yanı sıra kadın kooperatifleri ve sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu. Göz kamaştıran sanat stantlarıyla donatılan mağazada 'sanatın ustaları' adı verilen kadın sanatçıların göz nuru, el emeği hediyelik ve dekoratif sanat çalışmaları yer aldı. EMEKLER DEĞERLENDİRİLİYOR Kooperatif başkanı ve ebru sanatçısı Mukadder Kavas, isminin başında 'sanat' kelimesi olan ilk kooperatif olduklarını, sanat eserlerinin görülebilirliğini, sürdürülebilirliğini sağlamak, kadın sanatçıların emeklerini değerlendirmek amacıyla 29 kurucu üye ile yola çıktıklarını, bunda da başarılı olduklarını kaydetti. E-TİCARET KANALI DA AÇILACAK Mukadder Kavas, 'Birlikten güç doğar' ilkesiyle hareket ettiklerini, 'e-ticaret' kanalıyla da satış yapılması için çalışmaların sürdürüldüğünü, sanat üretimlerinin değer kazanmasını hedeflediklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü; "Mağazamızdaki stantlarda el dikimi, el örgüsü çocuk ve kadın giysileri, kıyafet üstü aksesuarlar, ev dekorasyonu, kırk yama ürünleri, 'boyanın su ile dansı' olarak bilinen ebru ve yağlıboya tablo, keçe işleme, cam işleme, ahşap boyama, takı tasarımı gibi daha birçok sanat dalında çalışılmış dekoratif sanat ürünleri satışa sunuldu. Antalya'da bir ilki de gerçekleştirmenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Mağaza sayısını artırmayı da planladık."
Antalya'da Sanatın Ustalarının Üretim Ticaret ve İşletme Kooperatifi (SUKOOP) el sanatları eserlerinin satışa sunulduğu bir mağaza açtı.

haberimizvar.net- Ebru sanatı ustası Mukadder Kavas'ın öncülcüğünde 2019 yılında kurulan ve sanatçı kadınları çatısı altında toplayan SUKOOP, Antalya'ya geleneksel el ve modern sanat eserlerinin üretildiği ve satışa sunulduğu rengârenk mağaza kazandırdı. Bahçelievler semtinde hizmete giren SUKOOP Sanat Mağazası'nın açılışına, girişimci kadınların yanı sıra kadın kooperatifleri ve sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu. Göz kamaştıran sanat stantlarıyla donatılan mağazada 'sanatın ustaları' adı verilen kadın sanatçıların göz nuru, el emeği hediyelik ve dekoratif sanat çalışmaları yer aldı.

EMEKLER DEĞERLENDİRİLİYOR

Kooperatif başkanı ve ebru sanatçısı Mukadder Kavas, isminin başında 'sanat' kelimesi olan ilk kooperatif olduklarını, sanat eserlerinin görülebilirliğini, sürdürülebilirliğini sağlamak, kadın sanatçıların emeklerini değerlendirmek amacıyla 29 kurucu üye ile yola çıktıklarını, bunda da başarılı olduklarını kaydetti.

E-TİCARET KANALI DA AÇILACAK

Mukadder Kavas, 'Birlikten güç doğar' ilkesiyle hareket ettiklerini, 'e-ticaret' kanalıyla da satış yapılması için çalışmaların sürdürüldüğünü, sanat üretimlerinin değer kazanmasını hedeflediklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Mağazamızdaki stantlarda el dikimi, el örgüsü çocuk ve kadın giysileri, kıyafet üstü aksesuarlar, ev dekorasyonu, kırk yama ürünleri, 'boyanın su ile dansı' olarak bilinen ebru ve yağlıboya tablo, keçe işleme, cam işleme, ahşap boyama, takı tasarımı gibi daha birçok sanat dalında çalışılmış dekoratif sanat ürünleri satışa sunuldu. Antalya'da bir ilki de gerçekleştirmenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Mağaza sayısını artırmayı da planladık."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.