Teravih namazını evde kılmak uygun olur

GÜNDEM 06.04.2021 - 13:16, Güncelleme: 06.04.2021 - 13:16
 

Teravih namazını evde kılmak uygun olur

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik” dedi. Sağlık Bakanı Koca, geçen hafta yaptığı açıklamada, Ramazan boyunca camilerin açık olacağını, teravih namazlarının camilerde kılınabileceğini açıklamıştı.

haberimizvar.net- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2021 yılı Ramazan ayı faaliyetleri tanıtım programında açıklamalarda bulundu. Erbaş, “Yaptığımız istişareler neticesinde teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik” dedi. Diyanet İşleri Başkanı, "Şayet bu süreçte salgının seyrine göre camilerimizde teravih namazı kılabilme imkanı olursa bunun da kararını alıp milletimizle paylaşırız" diye de ekledi.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen hafta yaptığı açıklamada, Ramazan ayı boyunca uygulanacak sokağa çıkma yasakları sırasında camilerin açık olacağını ve teravih namazlarının kılınabileceğini dile getirmişti. Bakan Koca, gazetecilerin “Ramazan ayında teravih namazları kılınabilecek mi?" sorusuna şöyle yanıt vermişti: "Teravihler kapalı olmayacak. Bu noktada hassasiyet gösterilerek, tedbirler alınarak kılınmaya devam edilecek. Diyanet İşleri Başkanımızın da bu konuda bir açıklaması olacak. Ama iftar ve sahuur gibi toplu etkinlikler Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı gibi yasak olacak." 'AŞI ORUCU BOZMAZ' Öte yandan Erbaş, aşı konusunda da görüş bildirerek, “Oruçluyken gerektiğinde aşı olmakta bir sakınca yoktur” dedi. Erbaş, ‘bu durumun orucu bozmayacağını’ ifade etti.  
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik” dedi. Sağlık Bakanı Koca, geçen hafta yaptığı açıklamada, Ramazan boyunca camilerin açık olacağını, teravih namazlarının camilerde kılınabileceğini açıklamıştı.

haberimizvar.net-  Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2021 yılı Ramazan ayı faaliyetleri tanıtım programında açıklamalarda bulundu.

Erbaş, “Yaptığımız istişareler neticesinde teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik” dedi. Diyanet İşleri Başkanı, "Şayet bu süreçte salgının seyrine göre camilerimizde teravih namazı kılabilme imkanı olursa bunun da kararını alıp milletimizle paylaşırız" diye de ekledi.

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçen hafta yaptığı açıklamada, Ramazan ayı boyunca uygulanacak sokağa çıkma yasakları sırasında camilerin açık olacağını ve teravih namazlarının kılınabileceğini dile getirmişti.

Bakan Koca, gazetecilerin “Ramazan ayında teravih namazları kılınabilecek mi?" sorusuna şöyle yanıt vermişti:

"Teravihler kapalı olmayacak. Bu noktada hassasiyet gösterilerek, tedbirler alınarak kılınmaya devam edilecek. Diyanet İşleri Başkanımızın da bu konuda bir açıklaması olacak. Ama iftar ve sahuur gibi toplu etkinlikler Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı gibi yasak olacak."

'AŞI ORUCU BOZMAZ'

Öte yandan Erbaş, aşı konusunda da görüş bildirerek, “Oruçluyken gerektiğinde aşı olmakta bir sakınca yoktur” dedi. Erbaş, ‘bu durumun orucu bozmayacağını’ ifade etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.