Vatandaş en çok kime mesafeli

SİYASET 11.04.2021 - 11:59, Güncelleme: 11.04.2021 - 11:59
 

Vatandaş en çok kime mesafeli

MetroPOLL Araştırma şirketinin anketine göre, seçmenler en çok HDP'ye, en az İYİ Parti'ye mesafeli.

haberimizvar.net- MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin kurucusu Özer Sencar'ın Twitter’dan paylaştığı anket sonuçlarına göre, seçmenin yüzde 28.7’si HDP için 'Asla oy vermem' diyor. Bu oranı AKP için yüzde 27.7, CHP için 15.7, MHP için de 3.7. İYİ Parti ise yüzde 0.8’le, seçmen için “en az antipatik” parti. “AKŞENER’İN MERKEZE YÜRÜYÜŞÜ DEVAM EDER VE…” Diken'in aktardığına göre Sencar, bu sonuçların, kararsız seçmelerin AKP ya da HDP’ye gitmeyeceği şeklinde yorumlanıp yorumlanmayacağına dair soruya şu yanıtı verdi: "Hayır, kararsızların üçte biri AKP kökenli (yaklaşık 6 puan). Bunun da yarısında Erdoğan bağlılığı devam ediyor. Özellikle 1.5 puanı sıkı Erdoğan bağlısı. Bu verinin en önemli sonucu toplumda İYİ Parti karşıtlığının çok çok az olması. Akşener’in merkeze yürüyüşü devam eder ve yüzde 13-15 direnç hattını aşabilirse bu özellik büyük avantaja dönüşebilir.”
MetroPOLL Araştırma şirketinin anketine göre, seçmenler en çok HDP'ye, en az İYİ Parti'ye mesafeli.

haberimizvar.net-  MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin kurucusu Özer Sencar'ın Twitter’dan paylaştığı anket sonuçlarına göre, seçmenin yüzde 28.7’si HDP için 'Asla oy vermem' diyor.

Bu oranı AKP için yüzde 27.7, CHP için 15.7, MHP için de 3.7. İYİ Parti ise yüzde 0.8’le, seçmen için “en az antipatik” parti.

“AKŞENER’İN MERKEZE YÜRÜYÜŞÜ DEVAM EDER VE…”

Diken'in aktardığına göre Sencar, bu sonuçların, kararsız seçmelerin AKP ya da HDP’ye gitmeyeceği şeklinde yorumlanıp yorumlanmayacağına dair soruya şu yanıtı verdi:

"Hayır, kararsızların üçte biri AKP kökenli (yaklaşık 6 puan). Bunun da yarısında Erdoğan bağlılığı devam ediyor. Özellikle 1.5 puanı sıkı Erdoğan bağlısı. Bu verinin en önemli sonucu toplumda İYİ Parti karşıtlığının çok çok az olması. Akşener’in merkeze yürüyüşü devam eder ve yüzde 13-15 direnç hattını aşabilirse bu özellik büyük avantaja dönüşebilir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.