Türkiye'de 4 ayda katledilen 70 kadın için

GÜNDEM 13.04.2021 - 12:18, Güncelleme: 13.04.2021 - 12:18
 

Türkiye'de 4 ayda katledilen 70 kadın için

Kadına karşı şiddet ve cinsiyet ayrımcılığı eylemlerinin sembolü haline gelen kırmızı ayakkabılar, bu kez Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da Türkiye'de öldürülen kadınları anmak için Dam Meydanı'na bırakıldı.

haberimizvar.net- Cumartesi günü Amsterdam'ın Dam Meydanı'na yerleştirilen 70 adet (35 çift) kırmızı ayakkabı ile Türkiye'de 2021 yılının başından bu yana katledilen 70 kadın anıldı. Kadına karşı şiddet ve cinsiyet ayrımcılığı eylemlerinin sembolü haline gelen kırmızı ayakkabılar ile kadına karşı şiddet protesto edildi. Hollandalı sanatçı Stella Bergsma ile köşe yazarı Yeşim Candan'ın organize ettiği eyleme katılım korona virüs tedbirlerinden dolayı kısıtlı tutuldu. Yerel basına açıklamada bulunan Candan, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi nedeniyle protesto kararı aldıklarını ifade etti. Küresel bir sorun olan kadın cinayetlerine dikkat çekmeyi amaçladıklarını söyleyen Candan, bu sorunun Hollanda'da çok konuşulmadığını da kaydetti.  
Kadına karşı şiddet ve cinsiyet ayrımcılığı eylemlerinin sembolü haline gelen kırmızı ayakkabılar, bu kez Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da Türkiye'de öldürülen kadınları anmak için Dam Meydanı'na bırakıldı.

haberimizvar.net- Cumartesi günü Amsterdam'ın Dam Meydanı'na yerleştirilen 70 adet (35 çift) kırmızı ayakkabı ile Türkiye'de 2021 yılının başından bu yana katledilen 70 kadın anıldı. Kadına karşı şiddet ve cinsiyet ayrımcılığı eylemlerinin sembolü haline gelen kırmızı ayakkabılar ile kadına karşı şiddet protesto edildi.

Hollandalı sanatçı Stella Bergsma ile köşe yazarı Yeşim Candan'ın organize ettiği eyleme katılım korona virüs tedbirlerinden dolayı kısıtlı tutuldu.

Yerel basına açıklamada bulunan Candan, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi nedeniyle protesto kararı aldıklarını ifade etti. Küresel bir sorun olan kadın cinayetlerine dikkat çekmeyi amaçladıklarını söyleyen Candan, bu sorunun Hollanda'da çok konuşulmadığını da kaydetti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.