Balkan’dan sivil eylem

GÜNDEM 15.04.2021 - 13:39, Güncelleme: 15.04.2021 - 13:39
 

Balkan’dan sivil eylem

Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, adliye girişinde avukatlara yapılan uygulamaları protesto etmek için bugün sabaha kadar adliye önünde olacak

haberimizvar.net- Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, adliye girişinde avukatlara yapılan uygulamaları protesto etmek için bugün sabaha kadar adliye önünde olacak. Adliye girişinde avukatların keyfi uygulamalara maruz kaldığını söyleyen Balkan, “Antalya Adliyesi’ne girmek istiyorsanız, Avukatlık Kimlik Kartınızı okutup önce iki ayrı turnikeden, ardından eşyalarınızı x-ray cihazına koyup, duyarlı kapıdan geçmek durumundasınız. Sizi adliyeye almak istemeyebilirler. Kapıdaki polisler ve özel güvenlik görevlileriyle tartışmanız gerekebilir. Hakkınızda tutanak tutulabilir, soruşturma açılabilir, idari yaptırım kararı düzenlenebilir, dahası bir de disiplin yönünden gereği yapılmak üzere Baroya şikayet edilebilirsiniz. Bu uygulama, Avukatları potansiyel suçlu, yargının “ötekisi” olarak gören anlayışın, savunmasız yargı hayalinin bir yansımasıdır. Hukuka ve Avukatlık Kanunu’na aykırı olan bu uygulamaya son verilmesi için yaptığımız hiçbir girişimden sonuç alamadığımız gibi, sorun her geçen gün daha da büyümeye başladı. Bu nedenle, farkındalığı yükseltmek amacıyla, sembolik bir protesto, sivil bir itaatsizlik eylemi olarak sabaha kadar Adliyede olacağım! Umarım sorunun çözümüne katkısı olur” dedi.
Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, adliye girişinde avukatlara yapılan uygulamaları protesto etmek için bugün sabaha kadar adliye önünde olacak

haberimizvar.net-  Antalya Barosu " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, adliye girişinde avukatlara yapılan uygulamaları protesto etmek için bugün sabaha kadar adliye önünde olacak. Adliye girişinde avukatların keyfi uygulamalara maruz kaldığını söyleyen Balkan, “ Antalya Adliyesi’ne girmek istiyorsanız, Avukatlık Kimlik Kartınızı okutup önce iki ayrı turnikeden, ardından eşyalarınızı x-ray cihazına koyup, duyarlı kapıdan geçmek durumundasınız. Sizi adliyeye almak istemeyebilirler. Kapıdaki polisler ve özel güvenlik görevlileriyle tartışmanız gerekebilir. Hakkınızda tutanak tutulabilir, soruşturma açılabilir, idari yaptırım kararı düzenlenebilir, dahası bir de disiplin yönünden gereği yapılmak üzere Baroya şikayet edilebilirsiniz. Bu uygulama, Avukatları potansiyel suçlu, yargının “ötekisi” olarak gören anlayışın, savunmasız yargı hayalinin bir yansımasıdır. Hukuka ve Avukatlık Kanunu’na aykırı olan bu uygulamaya son verilmesi için yaptığımız hiçbir girişimden sonuç alamadığımız gibi, sorun her geçen gün daha da büyümeye başladı. Bu nedenle, farkındalığı yükseltmek amacıyla, sembolik bir protesto, sivil bir itaatsizlik eylemi olarak sabaha kadar Adliyede olacağım! Umarım sorunun çözümüne katkısı olur” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.