Sorumluluğunu Albayrak’a yıktı!

EKONOMİ 19.04.2021 - 16:43, Güncelleme: 19.04.2021 - 16:43
 

Sorumluluğunu Albayrak’a yıktı!

Hazine Bakanı Elvan, Merkez Bankası’nın kayıp rezervleriyle ilgili Albayrak’ı işaret ederek “Yöntemi eleştirebilirsiniz. Kasımdan bu yana döviz satmadık” dedi.

haberimizvar.net-  Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak döneminde buhar olan Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarlık rezervine ilişkin tartışmalar sürüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, NTV’de kayıp rezervlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Elvan, konuşmasında kayıp rezervlerle ilgili eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı işaret etti. Bakan Elvan, "Yöntemi eleştirebilirsiniz ama kimseyi yolsuzlukla suçlayamazsınız" dedi. Elvan yaptığı açıklamalarda göreve geldiğinden bu yana döviz satışı gerçekleştirmediklerini belirtti. Kasım ayında istifa eden Berat Albayrak dönemini göstererek “Döviz satışı ile oluşan TL, açık piyasa işlemleri ve swap üzerinden bankalara kullandırıldı. Kasım'dan bu yana böyle bir döviz alım satım işlemini gerçekleştirmedik” ifadelerini kullandı. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun geçen cuma günü yaptığı açıklamaya değinen Elvan, “Hazine ile TCMB arasında protokol imzalandı. Hazine'ye TL'nin istikrarı konusunda yetki verilmiştir. 2017'de imzalanan protokol yasaldır. Hazine hesapları üzerinden döviz alım ve satım işlemi Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilmiştir, burada MB'nin muhabir bir banka aracılığıyla bu alım ve satım işlemlerinin elektronik işlem platformlarında gerçekleştiğini görüyoruz. Bu platformda piyasa yapıcı yerli ve yabancı bankalar yer alıyorlar, herhangi bir şahıs yok” dedi. MERKEZ BANKASI VERİLERİ AÇIKLASIN ÇAĞRISI “Veriyi açıklama kararı tamamen Merkez Bankası'nın uhdesindedir” diyen Elvan, verilerin yayımlanmasında fayda gördüğünü bildirerek “Tabii ki takdir Merkez Bankası'nın” ifadelerini kullandı. SADECE PARA POLİTİKASI ENFLASYONA ÇÖZÜM DEĞİL Enflasyon ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Elvan, “Enflasyon ile mücadele ekonomi politikalarımızın en temel önceliklerinden bir tanesi. Yapısal bazı sorunlarımız söz konusu. Fiyat istikrarının olmadığı bir ortamda sağlıklı büyümeden, yatırımdan, üretimden, istihdamdan bahsedilemez. Refah ve istihdam artışı fiyat istikrarını sağlamakla mümkündür. Enflasyona bütüncül bir bakış açısıyla bakmamız gerekiyor, sadece para politikasıyla enflasyonu çözmemiz mümkün değil” şeklinde konuştu.
Hazine Bakanı Elvan, Merkez Bankası’nın kayıp rezervleriyle ilgili Albayrak’ı işaret ederek “Yöntemi eleştirebilirsiniz. Kasımdan bu yana döviz satmadık” dedi.

haberimizvar.net-  Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak döneminde buhar olan Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarlık rezervine ilişkin tartışmalar sürüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, NTV’de kayıp rezervlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Elvan, konuşmasında kayıp rezervlerle ilgili eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı işaret etti.

Bakan Elvan, "Yöntemi eleştirebilirsiniz ama kimseyi yolsuzlukla suçlayamazsınız" dedi. Elvan yaptığı açıklamalarda göreve geldiğinden bu yana döviz satışı gerçekleştirmediklerini belirtti. Kasım ayında istifa eden Berat Albayrak dönemini göstererek “Döviz satışı ile oluşan TL, açık piyasa işlemleri ve swap üzerinden bankalara kullandırıldı. Kasım'dan bu yana böyle bir döviz alım satım işlemini gerçekleştirmedik” ifadelerini kullandı.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun geçen cuma günü yaptığı açıklamaya değinen Elvan, “Hazine ile TCMB arasında protokol imzalandı. Hazine'ye TL'nin istikrarı konusunda yetki verilmiştir. 2017'de imzalanan protokol yasaldır. Hazine hesapları üzerinden döviz alım ve satım işlemi Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilmiştir, burada MB'nin muhabir bir banka aracılığıyla bu alım ve satım işlemlerinin elektronik işlem platformlarında gerçekleştiğini görüyoruz. Bu platformda piyasa yapıcı yerli ve yabancı bankalar yer alıyorlar, herhangi bir şahıs yok” dedi.

MERKEZ BANKASI VERİLERİ AÇIKLASIN ÇAĞRISI

“Veriyi açıklama kararı tamamen Merkez Bankası'nın uhdesindedir” diyen Elvan, verilerin yayımlanmasında fayda gördüğünü bildirerek “Tabii ki takdir Merkez Bankası'nın” ifadelerini kullandı.

SADECE PARA POLİTİKASI ENFLASYONA ÇÖZÜM DEĞİL

Enflasyon ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Elvan, “Enflasyon ile mücadele ekonomi politikalarımızın en temel önceliklerinden bir tanesi. Yapısal bazı sorunlarımız söz konusu. Fiyat istikrarının olmadığı bir ortamda sağlıklı büyümeden, yatırımdan, üretimden, istihdamdan bahsedilemez. Refah ve istihdam artışı fiyat istikrarını sağlamakla mümkündür. Enflasyona bütüncül bir bakış açısıyla bakmamız gerekiyor, sadece para politikasıyla enflasyonu çözmemiz mümkün değil” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.