Maske usulsüzlüklerine suç duyurusu

SAĞLIK 22.04.2021 - 16:20, Güncelleme: 22.04.2021 - 16:20
 

Maske usulsüzlüklerine suç duyurusu

Ankara Tabip Odası, kalitesiz maskeleri piyasaya sürerek halk sağlığını tehlikeye atan kişiler ile denetimde ihmali olan kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda uygun kalite ve nitelikte olmayan maskelerin kullanılmasının hiç maske kullanmamaktan daha fazla risk oluşturduğu ifade edildi.

haberimizvar.net-  ovAnkara Tabip Odası (ATO), Covid-19 hastalığı bulaşından kişileri korumada yetersiz ve kalitesiz maskeleri piyasaya sürerek halk sağlığını tehlikeye atan kişiler ve denetimde ihmali olan kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu. ATO tarafından Başsavcılığa sunulan dilekçede, Covid-19 salgının seyri ve bu salgından korunmada önemli bir faktör olan maskelerin taşıması gereken standartlar hakkında bilgi verildi. Salgın sürecinde tıbbi maskelere duyulan yoğun ihtiyaç ve talebin merdiven altı tabir edilen üretim yoluyla haksız kazanç ve rant elde etme saikini yaygınlaştırdığı, ancak basına yansıyan haberlerde de görüldüğü gibi bu yöndeki hukuka aykırı eylemlerin bilinenden çok daha geniş ve ağır bir nitelik taşıdığı belirtildi. HİÇ MASKE KULLANILMAMASINDAN BİLE DAHA RİSKLİ Suç duyurusunda uygun kalite ve nitelikte olmayan maskelerin kullanılmasının hiç maske kullanmamaktan daha fazla risk oluşturduğu aktarılırken bu maskelerin dağıtıldığı sağlık çalışanlarının bulaş riskine karşı korumasız bırakıldığı vurgulandı. Kimi sermaye sahiplerinin bu yönde haksız kazanç elde etmesinin, kamu görevlilerinin de denetim ve gözetim görevini ihmal etmelerinin hem hukuki gerekler hem de insanlık vicdanı ve ahlaki değerler ile çatıştığı ifade edildi. ATO, suç duyurusunda söz konusu uygun kalite ve nitelikte olmayan maskelerin üretimi ve ilgili mevzuat/tebliğler gereği DMO’ya hibesinden ve her durumda halka dağıtımından sorumlu olanlarla, somut olay/eylemler hakkında; gerekli soruşturmanın ivedikle başlatılmasını, soruşturma sürecinde atılı suçları işlediği tespit edilecek kişiler hakkında kamu davası açılmasını ve cezalandırılmalarını talep etti.
Ankara Tabip Odası, kalitesiz maskeleri piyasaya sürerek halk sağlığını tehlikeye atan kişiler ile denetimde ihmali olan kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda uygun kalite ve nitelikte olmayan maskelerin kullanılmasının hiç maske kullanmamaktan daha fazla risk oluşturduğu ifade edildi.

haberimizvar.net-  ov Ankara Tabip Odası (ATO), Covid-19 hastalığı bulaşından kişileri korumada yetersiz ve kalitesiz maskeleri piyasaya sürerek halk sağlığını tehlikeye atan kişiler ve denetimde ihmali olan kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

ATO tarafından Başsavcılığa sunulan dilekçede, Covid-19 salgının seyri ve bu salgından korunmada önemli bir faktör olan maskelerin taşıması gereken standartlar hakkında bilgi verildi. Salgın sürecinde tıbbi maskelere duyulan yoğun ihtiyaç ve talebin merdiven altı tabir edilen üretim yoluyla haksız kazanç ve rant elde etme saikini yaygınlaştırdığı, ancak basına yansıyan haberlerde de görüldüğü gibi bu yöndeki hukuka aykırı eylemlerin bilinenden çok daha geniş ve ağır bir nitelik taşıdığı belirtildi.

HİÇ MASKE KULLANILMAMASINDAN BİLE DAHA RİSKLİ

Suç duyurusunda uygun kalite ve nitelikte olmayan maskelerin kullanılmasının hiç maske kullanmamaktan daha fazla risk oluşturduğu aktarılırken bu maskelerin dağıtıldığı sağlık çalışanlarının bulaş riskine karşı korumasız bırakıldığı vurgulandı. Kimi sermaye sahiplerinin bu yönde haksız kazanç elde etmesinin, kamu görevlilerinin de denetim ve gözetim görevini ihmal etmelerinin hem hukuki gerekler hem de insanlık vicdanı ve ahlaki değerler ile çatıştığı ifade edildi.

ATO, suç duyurusunda söz konusu uygun kalite ve nitelikte olmayan maskelerin üretimi ve ilgili mevzuat/tebliğler gereği DMO’ya hibesinden ve her durumda halka dağıtımından sorumlu olanlarla, somut olay/eylemler hakkında; gerekli soruşturmanın ivedikle başlatılmasını, soruşturma sürecinde atılı suçları işlediği tespit edilecek kişiler hakkında kamu davası açılmasını ve cezalandırılmalarını talep etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.