Antalya’da kaç esnaf kepenk kapattı?

EKONOMİ 23.04.2021 - 11:40, Güncelleme: 23.04.2021 - 11:40
 

Antalya’da kaç esnaf kepenk kapattı?

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yanıtlaması istemiyle sorduğu iki ayrı soru önergesine gelen cevabı kamuoyu ile paylaştı

haberimizvar.net-  CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek,10 Şubat 2021 tarihinde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yanıtlaması istemi ile vermiş olduğumuz iki ayrı soru önergesinde son yıllarda Antalya’da kapanan/açılan esnaf ve şirket sayılarını sordu. Eski Ticaret Bakanı Pekcan imzası ile gelen cevaplarda Antalya’da son yıllarda kapanan esnaf ve şirket sayısının toplamda on binin üzerinde olduğunu belirten CHP’li Zeybek, Antalya ekonomisinin, iktidarın belirttiği gibi pembe tabloları yansıtmadığını belirtti. ANTALYA’DA 10462 ESNAF KEPENK KAPATTI Önergelere gelen cevaba ilişkin açıklama yapan CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, iktidarın politikalarını eleştirerek şunları söyledi: “01.03.2019-28.02.2021 tarihleri arasında Antalya ticaretinde faaliyet gösteren 10462 esnaf ve sanatkâr işyerini kapatmıştır. Bu rakam bakanlığın önergeye verdiği cevaptır. Antalya gibi turizm ve tarım başta olmak üzere ülke ekonomisine katkı sağlayan bir kentin esnafının iki yılda geldiği vahim durum budur. AKP iktidarı halkın vergileri ile toplanan milyarlarca Türk Lirasını yandaşlara ve lüks makam araçlarına harcadıkça, esnafımız gün yüzü görmemeye devam edecektir.  Ülkemizde pandemi ve kısıtlamalarının başladığı Mart 2020 tarihinden günümüze kadar Antalya’da 4745 esnafımız kepenk kapatmıştır. Türkiye ve Antalya ekonomisi, saraylardan, lüks sofralardan yönetiliyor, cezasını esnaf çekiyor.”  EKONOMİK KRİZDE ANTALYA’DA KAPANAN ŞİRKET SAYISI 1183 “Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin getirdiği tüm alanlarda yetkinin tek bir kişide bulunmasının acı faturasının Antalya’ya maliyeti 2018 yılından bu yana 1183 şirketin kapanması olmuştur. Pandeminin başladığı son bir yıla yakın zaman diliminde dahi 393 şirket Antalya’da iş hayatından çekilmiştir. AKP’nin yanlış ekonomi politikaları, ekonominin damada bırakılması sonucu döviz kurunun artması, enflasyonun yükselişi sonucu üreten, vergi veren şirketler kapanmış, çalışanlar işsiz kalmıştır. Antalya ticaretinin en önemli aktörleri olan esnaf ve şirketlerin son durumuna dair verilen rakamlar göstermiştir ki, Türkiye ekonomisinin düze çıkması AKP iktidarı ile mümkün değildir. Ekonomik çöküşün önüne geçecek yegâne çözüm erken seçimdir. Çağın ve ülkenin gerçeklerine uygun ekonomik politikalar üreten CHP göreve hazırdır.”
CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yanıtlaması istemiyle sorduğu iki ayrı soru önergesine gelen cevabı kamuoyu ile paylaştı

haberimizvar.net-   CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek,10 Şubat 2021 tarihinde Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın yanıtlaması istemi ile vermiş olduğumuz iki ayrı soru önergesinde son yıllarda Antalya’da kapanan/açılan esnaf ve şirket sayılarını sordu. Eski Ticaret Bakanı Pekcan imzası ile gelen cevaplarda Antalya’da son yıllarda kapanan esnaf ve şirket sayısının toplamda on binin üzerinde olduğunu belirten CHP’li Zeybek, Antalya ekonomisinin, iktidarın belirttiği gibi pembe tabloları yansıtmadığını belirtti.

ANTALYA’DA 10462 ESNAF KEPENK KAPATTI
Önergelere gelen cevaba ilişkin açıklama yapan CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, iktidarın politikalarını eleştirerek şunları söyledi: “01.03.2019-28.02.2021 tarihleri arasında Antalya ticaretinde faaliyet gösteren 10462 esnaf ve sanatkâr işyerini kapatmıştır. Bu rakam bakanlığın önergeye verdiği cevaptır. Antalya gibi turizm ve tarım başta olmak üzere ülke ekonomisine katkı sağlayan bir kentin esnafının iki yılda geldiği vahim durum budur. AKP iktidarı halkın vergileri ile toplanan milyarlarca Türk Lirasını yandaşlara ve lüks makam araçlarına harcadıkça, esnafımız gün yüzü görmemeye devam edecektir. 
Ülkemizde pandemi ve kısıtlamalarının başladığı Mart 2020 tarihinden günümüze kadar Antalya’da 4745 esnafımız kepenk kapatmıştır. Türkiye ve Antalya ekonomisi, saraylardan, lüks sofralardan yönetiliyor, cezasını esnaf çekiyor.” 
EKONOMİK KRİZDE ANTALYA’DA KAPANAN ŞİRKET SAYISI 1183
“Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin getirdiği tüm alanlarda yetkinin tek bir kişide bulunmasının acı faturasının Antalya’ya maliyeti 2018 yılından bu yana 1183 şirketin kapanması olmuştur. Pandeminin başladığı son bir yıla yakın zaman diliminde dahi 393 şirket Antalya’da iş hayatından çekilmiştir. AKP’nin yanlış ekonomi politikaları, ekonominin damada bırakılması sonucu döviz kurunun artması, enflasyonun yükselişi sonucu üreten, vergi veren şirketler kapanmış, çalışanlar işsiz kalmıştır. Antalya ticaretinin en önemli aktörleri olan esnaf ve şirketlerin son durumuna dair verilen rakamlar göstermiştir ki, Türkiye ekonomisinin düze çıkması AKP iktidarı ile mümkün değildir. Ekonomik çöküşün önüne geçecek yegâne çözüm erken seçimdir. Çağın ve ülkenin gerçeklerine uygun ekonomik politikalar üreten CHP göreve hazırdır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.