Güneşin Kadınları Kooperatifi’nin 11.’si Antalya’da

EKONOMİ 23.04.2021 - 12:33, Güncelleme: 23.04.2021 - 12:33
 

Güneşin Kadınları Kooperatifi’nin 11.’si Antalya’da

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in önderliğinde geliştirilen, kadınların güçlendikçe başarabilecekleri konusunda en iyi örnek ve kadınların üretim yapabilmeleri için gerekli organizasyonun oluşturulması için 11.’si Antalya’da hayata geçirilen Güneşin Kadınları Kooperatifi Antalya Başkanı Şükriye Karaben ve yöneticileri, İyi Parti İl Başkanı Mehmet Başaran’ı ziyaret etti.

haberimizvar.net- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in önderliğinde iki yıl önce başlayan Kadın Politikaları Başkanı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu’nun koordinatörlüğünde devam eden Güneşin Kadınları Girişim ve Üretim Kooperatifi’nin 11‘ncisi Şükriye Karaben başkanlığında Antalya‘da kuruldu. Tüzel kişiliğine kavuşan Güneşin Kadınları Antalya, Başkanı Şükriye Karaben ve kurucu ortakları Selma Doğlarlıoğlu, Emine Cennet, Tuba Tatlıer, Melek Kurt, İffet Yanar ve Gülsüm Kaplan ile ilk ziyaretini İYİ PARTİ İl Başkanı Mehmet Başaran‘a ve il teşkilatına gerçekleştirdi. Ziyaretlerinde kooperatiflerinin ürünlerinden oluşan bir sepet takdim edildi. Ayrıca İl Başkanı Mehmet Başaran’a kendi üretimleri olan orijinal kaplan gözü  rondola kesim doğal taş, metal aksamı gümüş, imamesi  unutulmaya yüz tutmuş  Türk el sanatlarından kazaziye kullanılan  bir tespih ve el yapımı altın ve gümüş varak kullanılarak yapılmış  çınar yaprağı hediye edildi.  Ziyaretleri esnasında il Başkanı Mehmet Başaran, projeye olan inancını vurgulayarak, her konuda destekçileri olacağını özellikle belirtti. Böyle önemli bir görevin içinde yer almaktan onur duyduğunu belirten Karaben, “Kooperatifler üretim, kazanç dışında bilgi evleri, sosyal gelişim için bilgi yuvalarıdır. Kooperatifçilik bizim özümüzdür, imece ahilik kültürünün bir modelidir. Başarı elde etmek için kooperatifçilik girişimciliğin güzel bir modelidir.  En güzel örneği bizim elimizde, un var yağ var şeker var. Öyleyse helva yapmak gerekir. Un; kooperatifçiliğin tanımıdır. Kooperatifçilik, serbest ve gönüllülük esasına dayalı, her ortağın bir oy hakkı olduğu, Eşit, dürüst ve adil dağıtımın yapıldığı bir örgüt modelidir. Bu şartlar hiçbir işletmede yoktur. Herkesin hasret kaldığı adaletli yönetim kooperatifçiliğin olmazsa olmazıdır” dedi.
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in önderliğinde geliştirilen, kadınların güçlendikçe başarabilecekleri konusunda en iyi örnek ve kadınların üretim yapabilmeleri için gerekli organizasyonun oluşturulması için 11.’si Antalya’da hayata geçirilen Güneşin Kadınları Kooperatifi Antalya Başkanı Şükriye Karaben ve yöneticileri, İyi Parti İl Başkanı Mehmet Başaran’ı ziyaret etti.

haberimizvar.net- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in önderliğinde iki yıl önce başlayan Kadın Politikaları Başkanı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu’nun koordinatörlüğünde devam eden Güneşin Kadınları Girişim ve Üretim Kooperatifi’nin 11‘ncisi Şükriye Karaben başkanlığında Antalya‘da kuruldu.
Tüzel kişiliğine kavuşan Güneşin Kadınları Antalya, Başkanı Şükriye Karaben ve kurucu ortakları Selma Doğlarlıoğlu, Emine Cennet, Tuba Tatlıer, Melek Kurt, İffet Yanar ve Gülsüm Kaplan ile ilk ziyaretini İYİ PARTİ İl Başkanı Mehmet Başaran‘a ve il teşkilatına gerçekleştirdi.
Ziyaretlerinde kooperatiflerinin ürünlerinden oluşan bir sepet takdim edildi. Ayrıca İl Başkanı Mehmet Başaran’a kendi üretimleri olan orijinal kaplan gözü  rondola kesim doğal taş, metal aksamı gümüş, imamesi  unutulmaya yüz tutmuş  Türk el sanatlarından kazaziye kullanılan  bir tespih ve el yapımı altın ve gümüş varak kullanılarak yapılmış  çınar yaprağı hediye edildi. 
Ziyaretleri esnasında il Başkanı Mehmet Başaran, projeye olan inancını vurgulayarak, her konuda destekçileri olacağını özellikle belirtti. Böyle önemli bir görevin içinde yer almaktan onur duyduğunu belirten Karaben, “Kooperatifler üretim, kazanç dışında bilgi evleri, sosyal gelişim için bilgi yuvalarıdır. Kooperatifçilik bizim özümüzdür, imece ahilik kültürünün bir modelidir. Başarı elde etmek için kooperatifçilik girişimciliğin güzel bir modelidir.  En güzel örneği bizim elimizde, un var yağ var şeker var. Öyleyse helva yapmak gerekir. Un; kooperatifçiliğin tanımıdır. Kooperatifçilik, serbest ve gönüllülük esasına dayalı, her ortağın bir oy hakkı olduğu, Eşit, dürüst ve adil dağıtımın yapıldığı bir örgüt modelidir. Bu şartlar hiçbir işletmede yoktur. Herkesin hasret kaldığı adaletli yönetim kooperatifçiliğin olmazsa olmazıdır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.