1 Mayıs’ta alandayız

GÜNDEM 26.04.2021 - 13:55, Güncelleme: 26.04.2021 - 13:55
 

1 Mayıs’ta alandayız

Antalya’daki sivil toplum kuruluşları pandemi bahanesiyle 1 Mayıs kutlamasının engellenmesine tepki gösterdi. Oda ve sendikalardan yapalan ortak açıklamada, “1 Mayıs’ta alanlardayız” dendi

haberimizvar.net- KESK, DİSK, TMMOB, Antalya Tabip Odası, Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından yapılan 1 Mayıs yürüyüş ve miting başvurusu Muratpaşa Kaymakamlığı tarafından reddedildi. Gerekçe olarak ise İl Hıfzısıhha Kurulu kararları gösterildi. Karara oda sendika ve sivil toplum örgütlerinden tepki geldi.  “1Mayıs bütün dünyada “işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü” olarak kutlanır. Bütün dünyada emekçiler bedeller ödeyerek bu günü egemen güçlere kabul ettirmişlerdir. Emekçilerin 1 Mayısıta yapacakları mitinglerin yasaklanması işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk ve sefalatin yaşandığı bu süreçte iktidarın emekçilerden ne denli korktuğunu göstermesi açısından önemlidir. AKP kongrelerinin kapalı alanlarda kitlesel bir şekilde yapıldığı, tarikat şeyhlerinin cenaze törenlerinin hiçbir sağlık kuralı dikkate alınmadan kitlesel bir şekilde yapıldığı AVM lerin açık olduğu bir durumda açık alanda emekçilerin mitinglerinin yasaklanması pandemi ile izah edilemez. Bu yasaklamaların emekçilerin örgütlenmesine, birleşmesine, mücadele etmesine karşı bir tutum olduğu açıktır” denilen açıklamada, “KESK, DİSK, TMMOB, ANTALYA TABİP ODASı, EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİ olarak yasaklara rağmen 1 Mayısı alanlarda kutlayacağız. 30 Nisan saat 15 te Cumhuriyet Meydanı’nda ortak kitlesel basın açıklamamızı  yapacağız. Cumhuriyet Meydanı pandemi kurallarının sağlıklı uygulanabileceği bir alan ve 1 Mayıs mitinglerimizi, etkinliklerimizi uzun zamandır Cumhuriyet Meydanında yapıyoruz” denildi.  Açıklamanın devamında şöyle denildi: “Emekçiler pandemi sürecinde açlık ve sefalete terk edildiler. Kapitalist barbarlığın yarattığı yıkımın faturasını milyonlarca insan canlarıyla, doğa ise geri dönüşü olmayan tahribatlarla ödüyor.  Gözü doymak bilmeyen barbarlık pandemi koşullarında bile sömürü çarklarını milyonlarca işçinin, emekçinin canıyla, kanıyla döndürmeye çalışıyor. İşçiler, emekçiler durduğunda ekonominin duracağını, hayatın duracağını çok iyi biliyorlar. Bunun için salgın koşullarında kendi varlıklarını sürdürebilmek için milyonlarca emekçiden sağlığından, canından vazgeçmesini istiyorlar. Bizler; adaletin, demokrasinin, barışın, sendikal hakların yok sayıldığı,  emeğin hak arama yollarının kapatıldığı bir ülkenin emekçileriyiz. Yıllardır emeğimizle, alın terimizle insanca çalışma, insanca yaşama mücadelesi veriyoruz. Bugün, salgının günde ortalama 500 insanımızı aramızdan kopardığı koşullarda sömürü çarkları tüm emekçiler gibi bizim için daha acımasız dönüyor. Krizle birleşen pandemide sorunlarımız katlanarak artıyor.”  
Antalya’daki sivil toplum kuruluşları pandemi bahanesiyle 1 Mayıs kutlamasının engellenmesine tepki gösterdi. Oda ve sendikalardan yapalan ortak açıklamada, “1 Mayıs’ta alanlardayız” dendi

haberimizvar.net- KESK, DİSK, TMMOB, Antalya Tabip Odası, Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından yapılan 1 Mayıs yürüyüş ve miting başvurusu Muratpaşa Kaymakamlığı tarafından reddedildi. Gerekçe olarak ise İl Hıfzısıhha Kurulu kararları gösterildi. Karara oda sendika ve sivil toplum örgütlerinden tepki geldi.  “1Mayıs bütün dünyada “işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü” olarak kutlanır. Bütün dünyada emekçiler bedeller ödeyerek bu günü egemen güçlere kabul ettirmişlerdir. Emekçilerin 1 Mayısıta yapacakları mitinglerin yasaklanması işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk ve sefalatin yaşandığı bu süreçte iktidarın emekçilerden ne denli korktuğunu göstermesi açısından önemlidir. AKP kongrelerinin kapalı alanlarda kitlesel bir şekilde yapıldığı, tarikat şeyhlerinin cenaze törenlerinin hiçbir sağlık kuralı dikkate alınmadan kitlesel bir şekilde yapıldığı AVM lerin açık olduğu bir durumda açık alanda emekçilerin mitinglerinin yasaklanması pandemi ile izah edilemez. Bu yasaklamaların emekçilerin örgütlenmesine, birleşmesine, mücadele etmesine karşı bir tutum olduğu açıktır” denilen açıklamada, “KESK, DİSK, TMMOB, ANTALYA TABİP ODASı, EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİ olarak yasaklara rağmen 1 Mayısı alanlarda kutlayacağız. 30 Nisan saat 15 te Cumhuriyet Meydanı’nda ortak kitlesel basın açıklamamızı  yapacağız. Cumhuriyet Meydanı pandemi kurallarının sağlıklı uygulanabileceği bir alan ve 1 Mayıs mitinglerimizi, etkinliklerimizi uzun zamandır Cumhuriyet Meydanında yapıyoruz” denildi. 

Açıklamanın devamında şöyle denildi: “Emekçiler pandemi sürecinde açlık ve sefalete terk edildiler. Kapitalist barbarlığın yarattığı yıkımın faturasını milyonlarca insan canlarıyla, doğa ise geri dönüşü olmayan tahribatlarla ödüyor.  Gözü doymak bilmeyen barbarlık pandemi koşullarında bile sömürü çarklarını milyonlarca işçinin, emekçinin canıyla, kanıyla döndürmeye çalışıyor. İşçiler, emekçiler durduğunda ekonominin duracağını, hayatın duracağını çok iyi biliyorlar. Bunun için salgın koşullarında kendi varlıklarını sürdürebilmek için milyonlarca emekçiden sağlığından, canından vazgeçmesini istiyorlar. Bizler; adaletin, demokrasinin, barışın, sendikal hakların yok sayıldığı,  emeğin hak arama yollarının kapatıldığı bir ülkenin emekçileriyiz. Yıllardır emeğimizle, alın terimizle insanca çalışma, insanca yaşama mücadelesi veriyoruz. Bugün, salgının günde ortalama 500 insanımızı aramızdan kopardığı koşullarda sömürü çarkları tüm emekçiler gibi bizim için daha acımasız dönüyor. Krizle birleşen pandemide sorunlarımız katlanarak artıyor.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.