Uzaktan eğitime sıkıca tutunalım

EĞİTİM 27.04.2021 - 10:42, Güncelleme: 27.04.2021 - 10:42
 

Uzaktan eğitime sıkıca tutunalım

Salgın tedbirleri kapsamında bir kez daha uzaktan eğitime geçilirken Bakan Ziya Selçuk’tan ‘bilindik’ bir açıklama geldi. Selçuk, ‘Uzaktan eğitimde tüm imkanlarla öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız” derken veriler tam tersini söylüyor.

haberimizvar.net- Açıklanan EBA verileri, eğitime erişim problemlerinin uzaktan eğitimin birinci senesinde de çözülemediğini gösterirken, tüm eğitim, öğretim kurumlarında bir kez daha uzaktan eğitime geçildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) konuya ilişkin yaptığı açıklamada; salgın tedbirleri kapsamında alınan kararlar doğrultusunda, resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim kurumlarında 17 Mayıs 2021 tarihine kadar yüz yüze eğitime ara verildiğini açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise eğitime verilen arayı, “Tüm imkânlarımızla öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin yanındayız” ifadeleriyle değerlendirdi. Selçuk, “Bugün alınan tam kapanma kararı, bayramdan sonraki günlerde okullarımızda yüz yüze eğitime başlayabilmemize bir umuttur. Tüm imkânlarımızla öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin yanındayız. Sağlığımıza dikkat edip, tedbirlerimizle, uzaktan eğitime sıkıca tutunalım” dedi. VERİLER BAKAN’I YALANLIYOR: EBA AKTİF KULLANILMIYOR Öte yandan uzaktan eğitimde tüm imkanları sağladıklarını savunan Selçuk’un açıklamalarını EBA verileri yalanlıyor. Uzaktan eğitim verileri, öğrencilere sağlanan tablet desteğinin yetersiz olduğunu gözler önüne seriyor. EBA’ya erişebilen öğrencilerin yalnızca yüzde 9’u tablet kullanırken yüzde 61’i cep telefonuyla ders takibi yapabiliyor. İstatistiklere göre, örgün eğitimde 18 milyon 241 bin 881 öğrencinin olduğu Türkiye’de, 4 milyon 247 bin öğrenci EBA’yı aktif kullanamadı. EBA’yı aktif kullanan öğretmen sayısının ise 1 milyon 277 bin 725 olduğu bildirildi.
Salgın tedbirleri kapsamında bir kez daha uzaktan eğitime geçilirken Bakan Ziya Selçuk’tan ‘bilindik’ bir açıklama geldi. Selçuk, ‘Uzaktan eğitimde tüm imkanlarla öğrenci ve öğretmenlerin yanındayız” derken veriler tam tersini söylüyor.

haberimizvar.net- Açıklanan EBA verileri, eğitime erişim problemlerinin uzaktan eğitimin birinci senesinde de çözülemediğini gösterirken, tüm eğitim, öğretim kurumlarında bir kez daha uzaktan eğitime geçildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) konuya ilişkin yaptığı açıklamada; salgın tedbirleri kapsamında alınan kararlar doğrultusunda, resmi ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim kurumlarında 17 Mayıs 2021 tarihine kadar yüz yüze eğitime ara verildiğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise eğitime verilen arayı, “Tüm imkânlarımızla öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin yanındayız” ifadeleriyle değerlendirdi.

Selçuk, “Bugün alınan tam kapanma kararı, bayramdan sonraki günlerde okullarımızda yüz yüze eğitime başlayabilmemize bir umuttur. Tüm imkânlarımızla öğrencilerimizin, velilerimizin, öğretmenlerimizin yanındayız. Sağlığımıza dikkat edip, tedbirlerimizle, uzaktan eğitime sıkıca tutunalım” dedi.

VERİLER BAKAN’I YALANLIYOR: EBA AKTİF KULLANILMIYOR

Öte yandan uzaktan eğitimde tüm imkanları sağladıklarını savunan Selçuk’un açıklamalarını EBA verileri yalanlıyor.

Uzaktan eğitim verileri, öğrencilere sağlanan tablet desteğinin yetersiz olduğunu gözler önüne seriyor. EBA’ya erişebilen öğrencilerin yalnızca yüzde 9’u tablet kullanırken yüzde 61’i cep telefonuyla ders takibi yapabiliyor.

İstatistiklere göre, örgün eğitimde 18 milyon 241 bin 881 öğrencinin olduğu Türkiye’de, 4 milyon 247 bin öğrenci EBA’yı aktif kullanamadı. EBA’yı aktif kullanan öğretmen sayısının ise 1 milyon 277 bin 725 olduğu bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.