İktidarı değiştirecek olan işçi sınıfımıza selâm

GÜNDEM 28.04.2021 - 17:08, Güncelleme: 28.04.2021 - 17:08
 

İktidarı değiştirecek olan işçi sınıfımıza selâm

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, yaklaşan 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla işçilerin hak ve sorunlarını konu alan ve başkanlık rejimini eleştiren açıklamalarda bulundu. Başkan Cengiz, “Türkiye bir avuç zenginin sefa sürdüğü, milyonların ise yoksullukla boğuştuğu bir ülke haline gelmiştir” dedi

haberimizvar.net-Yaklaşan 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla günümüz Türkiye’sinde işçiler başta olmak üzere tüm vatandaşların yaşadıkları sorunları değerlendiren ve AKP iktidarının 20 yıllık yönetim biçimini Başkanlık rejimine vurgu yaparak eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz; Türkiye’de iktidarı değiştirecek olan gücün, işçi ve emekçilerin alın terinde var olduğunu ifade etti. Özellikle başkanlık rejiminden sonraki süreçte AKP iktidarının sömürüye dayalı, emeğe ve emekçiye düşman bir anlayışla hareket ettiğini belirten Başkan Nuri Cengiz’in basınla ve kamuoyuyla paylaştığı yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Kıdem tazminatı başta olmak üzere işçilerin, emekçilerin en temel haklarına göz diken, Türkiye’yi bir taşeron cenneti haline dönüştüren, güvencesiz, esnek istihdam biçimini bir kural haline getiren 20 yıllık AKP iktidarı artık tam anlamıyla yozlaşmış, ülkeyi içinden çıkılmaz bir girdaba sürüklemiştir. Önünü görebilen kimse yok. Gençlere geleceğe bakamıyor! İnsanlar çöpten yemek arıyor, açlıktan yoksulluktan intihar ediyorlar! Saray rejimi, kamunun bütün kaynaklarını beşli çeteye peşkeş çekerken, yandaşlarının vergi borcunu bir kalemde silerken, emekçiler zamlarla, hayat pahalılığıyla, enflasyonla boğuşuyor. Emekliler ay sonunu göremiyor. Türkiye bir avuç zenginin sefa sürdüğü, milyonların ise açlıkla, yoksullukla boğuştuğu bir ülke haline gelmiştir. Bu kokuşmuş rejimi emekçilerle birlikte yıkacağız ve hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye'yi el birliği ile inşa edeceğiz! “Üreten, ülkesini ayakta tutan, iktidarı değiştirecek olan işçi sınıfımıza selam olsun! Paranın padişahlığını, karanlığını yobazın ve yabancının roketini yenecek işçi sınıfına selâm! Yeniden alanlarda, meydanlarda buluşmak üzere...”
Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, yaklaşan 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla işçilerin hak ve sorunlarını konu alan ve başkanlık rejimini eleştiren açıklamalarda bulundu. Başkan Cengiz, “Türkiye bir avuç zenginin sefa sürdüğü, milyonların ise yoksullukla boğuştuğu bir ülke haline gelmiştir” dedi

haberimizvar.net-Yaklaşan 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla günümüz Türkiye’sinde işçiler başta olmak üzere tüm vatandaşların yaşadıkları sorunları değerlendiren ve AKP iktidarının 20 yıllık yönetim biçimini Başkanlık rejimine vurgu yaparak eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz; Türkiye’de iktidarı değiştirecek olan gücün, işçi ve emekçilerin alın terinde var olduğunu ifade etti. Özellikle başkanlık rejiminden sonraki süreçte AKP iktidarının sömürüye dayalı, emeğe ve emekçiye düşman bir anlayışla hareket ettiğini belirten Başkan Nuri Cengiz’in basınla ve kamuoyuyla paylaştığı yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Kıdem tazminatı başta olmak üzere işçilerin, emekçilerin en temel haklarına göz diken, Türkiye’yi bir taşeron cenneti haline dönüştüren, güvencesiz, esnek istihdam biçimini bir kural haline getiren 20 yıllık AKP iktidarı artık tam anlamıyla yozlaşmış, ülkeyi içinden çıkılmaz bir girdaba sürüklemiştir.
Önünü görebilen kimse yok. Gençlere geleceğe bakamıyor! İnsanlar çöpten yemek arıyor, açlıktan yoksulluktan intihar ediyorlar!
Saray rejimi, kamunun bütün kaynaklarını beşli çeteye peşkeş çekerken, yandaşlarının vergi borcunu bir kalemde silerken, emekçiler zamlarla, hayat pahalılığıyla, enflasyonla boğuşuyor. Emekliler ay sonunu göremiyor.
Türkiye bir avuç zenginin sefa sürdüğü, milyonların ise açlıkla, yoksullukla boğuştuğu bir ülke haline gelmiştir.
Bu kokuşmuş rejimi emekçilerle birlikte yıkacağız ve hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye'yi el birliği ile inşa edeceğiz! “Üreten, ülkesini ayakta tutan, iktidarı değiştirecek olan işçi sınıfımıza selam olsun!
Paranın padişahlığını, karanlığını yobazın ve yabancının roketini yenecek işçi sınıfına selâm! Yeniden alanlarda, meydanlarda buluşmak üzere...”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.