Emekçiler 'hak' için meydanda

GÜNDEM 30.04.2021 - 10:56, Güncelleme: 30.04.2021 - 10:56
 

Emekçiler 'hak' için meydanda

Antalya'nın çeşitli bölgelerinde turizm emekçileri, kültür sanat emekçileri ve işsizler bir araya gelerek taleplerini dile getirdiler.

haberimizvar.net- Pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte artan işsizlik ve ağırlaşan çalışma koşullarıyla mücadele eden emekçiler, Antalya'nın farklı bölgelerinde 1 Mayıs öncesi açıklamalarını gerçekleştirdi. Patronların Ensesindeyiz Antalya Turizm Emekçileri Dayanışma Ağı çatısında bir araya gelen turizm emekçileri, Güzeloba Semt Evi'nde gerçekleştirdikleri açıklamada kendileri borç üstüne borç yaparken turizm patronlarının devletten aldığı teşviklere dikkat çekerek, pandeminin faturasının işçilere ödetildiğini vurguladı. Açıklamada aynı zamanda ücretsiz izine gönderilen turizm işçilerinin derhal işe çağırılması, işsizlere yaşamlarını sürdürebilecekleri ücretin ödenmesi, tüm kredi ve fatura borçlarının silinmesi gibi talepler dile getirildi. Bahçelievler Semt Evi'nde bir araya gelen Patronların Ensesindeyiz Antalya Kültür Sanat Emekçileri Dayanışma Ağı, yaptıkları açıklamada sosyal güvencesiz çalışma koşullarının son bulması talebinde bulunarak tüm kültür sanat emekçilerini şu sözlerle mücadeleye çağırdı: ''Salgın boyunca kültür sanat emekçileri için yapılan destekler, salgın döneminde neredeyse tamamen gelir kaybı yaşayan sektördeki emekçilerin sorunlarına çözüm olmayan, gerçeklikten uzak ve kabul edilemez ”destek”lerdir. Kaldı ki pek çok kültür sanat emekçisi bu desteklerden bile faydalanamamıştır. Sadece salgında değil, krizin derinleştiği, insanlık dışı her şeyin normalleştirildiği bu düzende dayanışmayı ve mücadeleyi büyütmek için, tüm kültür sanat emekçilerini örgütlenmeye çağırıyoruz.'' Ulus Semt Evi adına Özdilek AVM önünde bir araya gelen işsizler, pandemi sürecinde bu düzenin kendilerine sadece açlık ve yoksulluk sunduğunu belirtirken, mahallelerinde kendileri gibi işsiz olan tüm emekçilere seslendiler: ''Bu gün buradan Ulus Mahallesi'nde yaşayan binlerce işsize sesleniyoruz. Bize umutsuzluğu, yoksulluğu reva gören bu düzene karşı bir araya gelmeye, örgütlenmeye, mücadele etmeye çağırıyor, belirttiğimiz taleplerimiz etrafında birleşelim diyoruz. 1. Bütün işsizlere iş ve gelir garantisi verilmelidir, 2. Kapanma bitene ve iş bulana kadar karşılıksız destek sunulmalıdır 3. Kira ödemeleri durdurulmalı, elektirik, su, internet gibi zorunlu ihtiyaçlar ücretsiz sağlanmalıdır.'' Yapılan açıklamalar, dayanışma ve mücadeleyi büyütme çağrılarıyla sonlandırıldı.
Antalya'nın çeşitli bölgelerinde turizm emekçileri, kültür sanat emekçileri ve işsizler bir araya gelerek taleplerini dile getirdiler.

haberimizvar.net- Pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte artan işsizlik ve ağırlaşan çalışma koşullarıyla mücadele eden emekçiler, Antalya'nın farklı bölgelerinde 1 Mayıs öncesi açıklamalarını

gerçekleştirdi. Patronların Ensesindeyiz Antalya Turizm Emekçileri Dayanışma Ağı çatısında bir araya gelen turizm emekçileri, Güzeloba Semt Evi'nde gerçekleştirdikleri açıklamada kendileri borç üstüne borç yaparken turizm patronlarının devletten aldığı teşviklere dikkat çekerek, pandeminin faturasının işçilere ödetildiğini vurguladı. Açıklamada aynı zamanda ücretsiz izine gönderilen turizm işçilerinin derhal işe çağırılması, işsizlere yaşamlarını sürdürebilecekleri ücretin ödenmesi, tüm kredi ve fatura borçlarının silinmesi gibi talepler dile getirildi.

Bahçelievler Semt Evi'nde bir araya gelen Patronların Ensesindeyiz Antalya Kültür Sanat Emekçileri Dayanışma Ağı, yaptıkları açıklamada sosyal güvencesiz çalışma koşullarının son bulması talebinde bulunarak tüm kültür sanat emekçilerini şu sözlerle mücadeleye
çağırdı: ''Salgın boyunca kültür sanat emekçileri için yapılan destekler, salgın döneminde neredeyse tamamen gelir kaybı yaşayan sektördeki emekçilerin sorunlarına çözüm olmayan, gerçeklikten uzak ve kabul edilemez ”destek”lerdir. Kaldı ki pek çok kültür sanat emekçisi bu desteklerden bile faydalanamamıştır. Sadece salgında değil, krizin derinleştiği, insanlık dışı her şeyin normalleştirildiği bu düzende dayanışmayı ve mücadeleyi büyütmek için, tüm kültür sanat emekçilerini örgütlenmeye çağırıyoruz.''

Ulus Semt Evi adına Özdilek AVM önünde bir araya gelen işsizler, pandemi sürecinde bu düzenin kendilerine sadece açlık ve yoksulluk sunduğunu belirtirken, mahallelerinde kendileri gibi işsiz olan tüm emekçilere seslendiler: ''Bu gün buradan Ulus Mahallesi'nde
yaşayan binlerce işsize sesleniyoruz. Bize umutsuzluğu, yoksulluğu reva gören bu düzene karşı bir araya gelmeye, örgütlenmeye, mücadele etmeye çağırıyor, belirttiğimiz taleplerimiz etrafında birleşelim diyoruz.
1. Bütün işsizlere iş ve gelir garantisi verilmelidir,
2. Kapanma bitene ve iş bulana kadar karşılıksız destek sunulmalıdır
3. Kira ödemeleri durdurulmalı, elektirik, su, internet gibi zorunlu ihtiyaçlar ücretsiz
sağlanmalıdır.'' Yapılan açıklamalar, dayanışma ve mücadeleyi büyütme çağrılarıyla sonlandırıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.