Muz cumhuriyeti

GÜNDEM 07.05.2021 - 17:09, Güncelleme: 07.05.2021 - 18:04
 

Muz cumhuriyeti

-Muhalefet Partisi'nden olan bir Belediye Başkanı türbe ziyareti yaparken eli belinde yürüdüğü için kendisine soruşturma açılırken,

 Recep Mutaf- Öyle bir ülke düşünün ki; -Muhalefet Partisi'nden olan bir Belediye Başkanı türbe ziyareti yaparken eli belinde yürüdüğü için kendisine soruşturma açılırken,  -İktidar mensubu bir Milletvekili'nin yanında çalışan kadın iddia o ki Milletvekili'nin silahıyla kendini öldürüyor, bir diğer İktidar Milletvekili'nin hakkında tecavüz suçlamasında bulunan kadın ölü bulunuyor ama ne hikmetse ikisine de tek soruşturma yok!  -Ülke halkı açlık ve yoksullukla boğuşurken, tek görevi dini anlatmak olan kurum, günlüğü 35 bin liradan lüks tekne kiralıyor! -Ülkenin Dışişleri Bakanı başka bir ülkede katıldığı bir etkinlikte "turistin görebileceği herkesi aşılayacağız" deyip kendi halkını yerin dibine sokuyor! -Dünyada en çok kamu ihalesi alan ve ülkenin en zenginlerinden olan şahıs, daha çok zengin olabilmek için ülkenin doğal güzelliklerine göz dikerken, buna engel olmak isteyen yöre halkıyla ülkenin güvenlik güçleri karşı karşıya geliyor, halkın yanında olması gereken güvenlik güçleri sermayenin yanında yer alıp halkıyla çatışıyor! -Ülkede 128 küsurlu kayıp meblağ konuşulmaya başlanınca, 128 isimli gemilerden isimler sökülüyor, 128 numaralı sokakların numaraları değiştiriliyor!  -Ülke salgın hastalıkla boğuşurken, uygulanan kısıtlamalara göre esnaf dükkanını kapatıp üç kuruşa muhtaç oluyor ama iktidar partisi binlerce kişiyle kongre yapabiliyor! -Ülkede Ramazan ayında, evlatlar yasak olduğu için anne babalarının evlerine gidip iftar yapamazken, iktidardakiler onlarca kişi ile iftar yapabiliyor!  -Ülkede normal bir vatandaşın annesi, babası, eşi, çocuğu vefat etse 10 kişiyle cenazeyi defnedebiliyorken, iktidardan birinin yakını ölünce kurallar değişiyor, binlerce kişiyle cenaze merasimi gerçekleştirilebiliyor!  Ülkede her gün onlarca kişi yoksulluktan canına kıyarken, 4-5 yerden maaş alan yandaşlar servetlerine servet katıp, toz pembe tablolar çizmeye devam ediyorlar!  Bütün bu yazdıklarımı dışarıdan birine anlatsam "olur mu kardeşim öyle şey orası Muz Cumhuriyeti mi" diye sorar?  Evet kardeşim "Muz Cumhuriyeti"… .
-Muhalefet Partisi'nden olan bir Belediye Başkanı türbe ziyareti yaparken eli belinde yürüdüğü için kendisine soruşturma açılırken,

 Recep Mutaf- Öyle bir ülke düşünün ki;

-Muhalefet Partisi'nden olan bir Belediye Başkanı türbe ziyareti yaparken eli belinde yürüdüğü için kendisine soruşturma açılırken, 

-İktidar mensubu bir Milletvekili'nin yanında çalışan kadın iddia o ki Milletvekili'nin silahıyla kendini öldürüyor, bir diğer İktidar Milletvekili'nin hakkında tecavüz suçlamasında bulunan kadın ölü bulunuyor ama ne hikmetse ikisine de tek soruşturma yok! 

-Ülke halkı açlık ve yoksullukla boğuşurken, tek görevi dini anlatmak olan kurum, günlüğü 35 bin liradan lüks tekne kiralıyor!

-Ülkenin Dışişleri Bakanı başka bir ülkede katıldığı bir etkinlikte "turistin görebileceği herkesi aşılayacağız" deyip kendi halkını yerin dibine sokuyor!

-Dünyada en çok kamu ihalesi alan ve ülkenin en zenginlerinden olan şahıs, daha çok zengin olabilmek için ülkenin doğal güzelliklerine göz dikerken, buna engel olmak isteyen yöre halkıyla ülkenin güvenlik güçleri karşı karşıya geliyor, halkın yanında olması gereken güvenlik güçleri sermayenin yanında yer alıp halkıyla çatışıyor!

-Ülkede 128 küsurlu kayıp meblağ konuşulmaya başlanınca, 128 isimli gemilerden isimler sökülüyor, 128 numaralı sokakların numaraları değiştiriliyor! 

-Ülke salgın hastalıkla boğuşurken, uygulanan kısıtlamalara göre esnaf dükkanını kapatıp üç kuruşa muhtaç oluyor ama iktidar partisi binlerce kişiyle kongre yapabiliyor!

-Ülkede Ramazan ayında, evlatlar yasak olduğu için anne babalarının evlerine gidip iftar yapamazken, iktidardakiler onlarca kişi ile iftar yapabiliyor! 

-Ülkede normal bir vatandaşın annesi, babası, eşi, çocuğu vefat etse 10 kişiyle cenazeyi defnedebiliyorken, iktidardan birinin yakını ölünce kurallar değişiyor, binlerce kişiyle cenaze merasimi gerçekleştirilebiliyor! 

Ülkede her gün onlarca kişi yoksulluktan canına kıyarken, 4-5 yerden maaş alan yandaşlar servetlerine servet katıp, toz pembe tablolar çizmeye devam ediyorlar! 

Bütün bu yazdıklarımı dışarıdan birine anlatsam "olur mu kardeşim öyle şey orası Muz Cumhuriyeti mi" diye sorar? 

Evet kardeşim "Muz Cumhuriyeti"… .

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
.
(07.05.2021 20:49 - #72233)
Herşey aynen yazıldığı gibi. Vicdanları kararmış bir zihniyetin savunucuları nasıl rahat uyuyabiliyor anlamak imkansız.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.