Yeni normalleşme ne zaman başlayacak. Erdoğan canlı yayında açıkladı

GÜNDEM 08.05.2021 - 14:40, Güncelleme: 08.05.2021 - 14:40
 

Yeni normalleşme ne zaman başlayacak. Erdoğan canlı yayında açıkladı

Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşme takvimiyle ilgili açıklamada bulundu. Erdoğan, "17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız" dedi.

 haberimizvar.net-  Türkiye'de korona virüs hasta sayılarının artmasının ardından 29 Nisan'dan bu yana sokağa çıkma yasağı uygulanıyordu. Yasakların uygulanmaya başlamasının ardından hasta sayısı giderek düşerken, yasağın biteceği 17 Mayıs tarihinden sonra nasıl bir yol haritası izleneceği de merak konusuydu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 Mayıs'tan sonraki sürecin ilk kabine toplantısında planlanacağını açıkladı. Erdoğan canlı yayında yaptığı açıklamada, "Salgını tedbirlerle yeneceğiz. Normal hayatımıza en kısa sürede döneceğimize inanıyorum. 17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. İlk kabine toplantımızın en önemli gündem maddelerinden bir tanesi de zaten bu olacak. Bu takvimde okulların açılışıyla ilgili süreç de yer alacak" dedi.      Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:  "İnşallah 17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. İlk kabine toplantımızın en önemli gündem maddelerinden bir tanesi de zaten bu olacak. Bu takvimde okulların açılışıyla ilgili süreç de yer alacak. Salgının şüphesiz ki inişli çıkışlı seyri bu tür konularda çok önceden kesin tarihler vermemize mani oluyor. Bakınız şu anda ciddi manada vefat sayısında düşüş var. Tabii bu aldığımız tedbirlerin netice vermeye başladığını gösteriyor. Vaka sayılarında çok ciddi düşüş var. Bu da netice almaya başladığımızı gösteriyor. Fakat gerektiğinde şartları zorlama pahasına sizleri okulunuzla buluşturmak için her türlü gayreti gösterdiğimizden emin olabilirsiniz. Zira herhalde bir gencin en büyük aşkı öğretmenidir, okulundaki arkadaşlarıdır, okuludur. Ve okullarımızla bizler gelişiyoruz. Okullarımızla geleceğe yönelik güç, kuvvet buluyoruz. Onun için derdimiz bir an önce sağlıklı bir şekilde okullarımıza kavuşmak ve tekrar derslerimize dönmek, hocalarınızla bir arada olmaktır"   
Son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, normalleşme takvimiyle ilgili açıklamada bulundu. Erdoğan, "17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız" dedi.

 haberimizvar.net-  Türkiye'de korona virüs hasta sayılarının artmasının ardından 29 Nisan'dan bu yana sokağa çıkma yasağı uygulanıyordu. Yasakların uygulanmaya başlamasının ardından hasta sayısı giderek düşerken, yasağın biteceği 17 Mayıs tarihinden sonra nasıl bir yol haritası izleneceği de merak konusuydu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 Mayıs'tan sonraki sürecin ilk kabine toplantısında planlanacağını açıkladı. Erdoğan canlı yayında yaptığı açıklamada, "Salgını tedbirlerle yeneceğiz. Normal hayatımıza en kısa sürede döneceğimize inanıyorum. 17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. İlk kabine toplantımızın en önemli gündem maddelerinden bir tanesi de zaten bu olacak. Bu takvimde okulların açılışıyla ilgili süreç de yer alacak" dedi.   

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı: 
"İnşallah 17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. İlk kabine toplantımızın en önemli gündem maddelerinden bir tanesi de zaten bu olacak. Bu takvimde okulların açılışıyla ilgili süreç de yer alacak. Salgının şüphesiz ki inişli çıkışlı seyri bu tür konularda çok önceden kesin tarihler vermemize mani oluyor. Bakınız şu anda ciddi manada vefat sayısında düşüş var. Tabii bu aldığımız tedbirlerin netice vermeye başladığını gösteriyor. Vaka sayılarında çok ciddi düşüş var. Bu da netice almaya başladığımızı gösteriyor. Fakat gerektiğinde şartları zorlama pahasına sizleri okulunuzla buluşturmak için her türlü gayreti gösterdiğimizden emin olabilirsiniz. Zira herhalde bir gencin en büyük aşkı öğretmenidir, okulundaki arkadaşlarıdır, okuludur. Ve okullarımızla bizler gelişiyoruz. Okullarımızla geleceğe yönelik güç, kuvvet buluyoruz. Onun için derdimiz bir an önce sağlıklı bir şekilde okullarımıza kavuşmak ve tekrar derslerimize dönmek, hocalarınızla bir arada olmaktır" 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.