MEB'e göre "sorun yok"

YEREL 21.05.2021 - 10:47, Güncelleme: 21.05.2021 - 10:47
 

MEB'e göre "sorun yok"

MEB, derslere köy imamı ve eşinin girmesine ilişkin “Kanuna göre yapılmıştır” dedi. Bakanlık, imamın eşinin derslere çarşafla girmesine yönelik ise “Herhangi bir şikâyet intikal etmemiştir” ifadesini kullandı.

haberimizvar.net- Milli Eğitim Bakanlığı'ndan, Antalya Finike’de yüz yüze eğitimin başlamasının ardından dört köy okulunun ikisinde köy imamlarının diğer ikisinde ise eşlerinin ders vermesi ile ilgili şaşırtıcı bir yanıt geldi. Kamuoyunda büyük rahatsızlık yaratan konu, TBMM gündemine de taşındı. CHP Milletvekili Cavit Arı, “İmamın eşi ilahiyat mezunu, üniversite mezunu olduğu için görevlendirdi’ denilerek bilgilendirme yapılması asla kabul edilemez” diyerek Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un konuya açıklık getirmesini istedi. Arı, Bakan Selçuk’a, “Bu görevlendirme yasal olarak mümkün müdür? İmam eşinin derslere yüzünü tamamen kapatacak şekilde çarşafla girmesine neden olan Finike İlçe Milli Eğitim Müdürü ve ilgililer hakkında açılmış bir soruşturma var mıdır?” sorularını yöneltti. ŞİKÂYET ULAŞMADI Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise “Soru önergesinde yer alan hususlarla ilgili Bakanlığa herhangi bir şikayetin intikal etmediğini” söyledi. Selçuk, yaşananların incelenmesi için Maarif Müfettişi görevlendirildiğini belirterek, geçici görevlendirmelerin 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 89’uncu maddesine göre yapıldığını ifade etti. Köy okullarında 'eğitim' veren imamların eşlerinin eğitimci sıfatı bulunmamasına karşın derslere çarşafla ve yüzü tamamen kapalı şekilde girmesinin BirGün tarafından duyurulmasının ardından, kamuoyunda, “Ataması yapılmayan öğretmen sayısı 500 bine dayanmışken bu görevlendirme doğru mu?” sorusuna yol açmıştı. Finike İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilleri BirGün'e yaptıkları açıklamada çarşaflı öğretmenden İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun'un haberinin olmadığını iddia etmişti. Fakat Coşkun'un çarşaflı öğretmenle birlikte derslere girdiği ortaya çıkmıştı. Kanun, “öğretmen yoksa” diyor Bakan Selçuk’un işaret ettiği kanun maddesi, öğretmen bulunamaması halinde dışarıdan atamaya olanak sağlıyor. İlgili maddede şu ifadeler yer alıyor: “Her derecedeki eğitim ve öğretim kurumları ile Üniversite ve Akademi (Askeri Akademiler dahil), okul, kurs veya yaygın eğitim yapan kurumlarda ve benzeri kuruluşlarda öğretmen veya öğretim üyesi bulunmaması halinde öğretmenlere, öğretim üyelerine veya diğer memurlara veyahut açıktan atanacaklara ücret ile ek ders görevi verilebilir. Ücretle okutulacak ders saatlerinin sayısı, ders görevi alacakların nitelikleri ve diğer hususlar Cumhurbaşkanı kararı ile tespit olunur.”
MEB, derslere köy imamı ve eşinin girmesine ilişkin “Kanuna göre yapılmıştır” dedi. Bakanlık, imamın eşinin derslere çarşafla girmesine yönelik ise “Herhangi bir şikâyet intikal etmemiştir” ifadesini kullandı.

haberimizvar.net- Milli Eğitim Bakanlığı'ndan, Antalya Finike’de yüz yüze eğitimin başlamasının ardından dört köy okulunun ikisinde köy imamlarının diğer ikisinde ise eşlerinin ders vermesi ile ilgili şaşırtıcı bir yanıt geldi.

Kamuoyunda büyük rahatsızlık yaratan konu, TBMM gündemine de taşındı. CHP Milletvekili Cavit Arı, “İmamın eşi ilahiyat mezunu, üniversite mezunu olduğu için görevlendirdi’ denilerek bilgilendirme yapılması asla kabul edilemez” diyerek Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un konuya açıklık getirmesini istedi. Arı, Bakan Selçuk’a, “Bu görevlendirme yasal olarak mümkün müdür? İmam eşinin derslere yüzünü tamamen kapatacak şekilde çarşafla girmesine neden olan Finike İlçe Milli Eğitim Müdürü ve ilgililer hakkında açılmış bir soruşturma var mıdır?” sorularını yöneltti.


ŞİKÂYET ULAŞMADI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise “Soru önergesinde yer alan hususlarla ilgili Bakanlığa herhangi bir şikayetin intikal etmediğini” söyledi. Selçuk, yaşananların incelenmesi için Maarif Müfettişi görevlendirildiğini belirterek, geçici görevlendirmelerin 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 89’uncu maddesine göre yapıldığını ifade etti.

Köy okullarında 'eğitim' veren imamların eşlerinin eğitimci sıfatı bulunmamasına karşın derslere çarşafla ve yüzü tamamen kapalı şekilde girmesinin BirGün tarafından duyurulmasının ardından, kamuoyunda, “Ataması yapılmayan öğretmen sayısı 500 bine dayanmışken bu görevlendirme doğru mu?” sorusuna yol açmıştı.

Finike İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilleri BirGün'e yaptıkları açıklamada çarşaflı öğretmenden İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun'un haberinin olmadığını iddia etmişti. Fakat Coşkun'un çarşaflı öğretmenle birlikte derslere girdiği ortaya çıkmıştı.


Kanun, “öğretmen yoksa” diyor

Bakan Selçuk’un işaret ettiği kanun maddesi, öğretmen bulunamaması halinde dışarıdan atamaya olanak sağlıyor.

İlgili maddede şu ifadeler yer alıyor:

“Her derecedeki eğitim ve öğretim kurumları ile Üniversite ve Akademi (Askeri Akademiler dahil), okul, kurs veya yaygın eğitim yapan kurumlarda ve benzeri kuruluşlarda öğretmen veya öğretim üyesi bulunmaması halinde öğretmenlere, öğretim üyelerine veya diğer memurlara veyahut açıktan atanacaklara ücret ile ek ders görevi verilebilir. Ücretle okutulacak ders saatlerinin sayısı, ders görevi alacakların nitelikleri ve diğer hususlar Cumhurbaşkanı kararı ile tespit olunur.”

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.