Avcı'dan tepki istifası

YEREL (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 23.05.2021 - 14:41, Güncelleme: 23.05.2021 - 14:41
 

Avcı'dan tepki istifası

Demre Toptancı Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Orhan Avcı, son günlerde Demre'de yaşanan sebze fiyatları tartışmalarında, sosyal medyada kendisi hakkında yapılan haksız ithamlara ve hakaretlere tepki göstererek, görevinden istifa etti.

haberimizvar.net- Geçen yılın kasım ayında eski Demre Toptancı Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Fahri Duran, bazı gerekçeler göstererek dernek başkanlığından istifa ederek, yönetim kurulu üyeliğine devam edeceğini belirtmişti. Bunun üzerine dernek yönetimi, genel kurula 1,5 yıl olduğunu belirterek, kendi arasında yaptığı seçimde Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, Demre Belediye Meclisi ve dernek yönetim kurulu üyesi Orhan Avcı'yı, oybirliğiyle Demre Toptancı Hal Komisyoncuları Dernek Başkanlığı'na getirdi. Ancak son günlerde Demre'de yaşanan özellikle domates fiyatının diğer ilçelerden düşük olduğu gerekçesiyle Demre Toptancı Hali'nde ve üreticiler arasında tartışmalar yaşandı. Demre Toptancı Hali'nde, dernek yönetimi, Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz ve üreticilerin katıldığı toplantılar yapıldı. Ancak sosyal medyada hakaret içeren paylaşımlar üzerine Başkan Avcı, dernek başkanlığından istifa etti. Başkan Avcı, "Demre Toptancı Hali'nde üç ay boyunca bölgenin en pahalı domatesi, biberi satıldı. O zaman kimse teşekkür etmiyordu. Demre'de sezonun sonu geliyor. Özellikle domates ve başta kapya olmak üzere biberde bu dönemde kalite düşüyor. İhracatçı otomatik olarak yeni ürünün çıktığı merkezlere yöneliyor. Tüccarın bir kısmı gidiyor. Tüm bunlara tam kapanma döneminde pazarların kapanması da eklenince domates fiyatları düştü. Bazı komisyoncu arkadaşlar domatesi döktü. Ama parasını ödedi. Sosyal medyada paylaşım yapan, bize hakaret eden üretici arkadaşlar şunu bilmeli; bu piyasada arz ve talep diye bir olay var. Komisyoncu ürünü pahalı satmak ister. Çünkü pahalı sattığı üründen alacağı komisyon miktarı artar. Ayrıca komisyoncu arkadaşlarımızın hemen hemen tamamı aynı zamanda üretici. Kendi malını da aynı fiyattan satıyor. Bu kadar hakareti hak etmedim. Daha önce ben 19 yıl bu derneğin başkanlığını yaptım. Hakaretler artık dayanılmaz boyuta vardı. Bazılarını da yargıya taşıdım. Bu arkadaşlar orada bu işin hesabını verecek. Artık başkanlık görevimden istifa ediyorum" dedi. 
Demre Toptancı Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Orhan Avcı, son günlerde Demre'de yaşanan sebze fiyatları tartışmalarında, sosyal medyada kendisi hakkında yapılan haksız ithamlara ve hakaretlere tepki göstererek, görevinden istifa etti.

haberimizvar.net- Geçen yılın kasım ayında eski Demre Toptancı Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Fahri Duran, bazı gerekçeler göstererek dernek başkanlığından istifa ederek, yönetim kurulu üyeliğine devam edeceğini belirtmişti. Bunun üzerine dernek yönetimi, genel kurula 1,5 yıl olduğunu belirterek, kendi arasında yaptığı seçimde Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, Demre Belediye Meclisi ve dernek yönetim kurulu üyesi Orhan Avcı'yı, oybirliğiyle Demre Toptancı Hal Komisyoncuları Dernek Başkanlığı'na getirdi. Ancak son günlerde Demre'de yaşanan özellikle domates fiyatının diğer ilçelerden düşük olduğu gerekçesiyle Demre Toptancı Hali'nde ve üreticiler arasında tartışmalar yaşandı. Demre Toptancı Hali'nde, dernek yönetimi, Ziraat Odası Başkanı İbrahim Oğuz ve üreticilerin katıldığı toplantılar yapıldı. Ancak sosyal medyada hakaret içeren paylaşımlar üzerine Başkan Avcı, dernek başkanlığından istifa etti.


Başkan Avcı, "Demre Toptancı Hali'nde üç ay boyunca bölgenin en pahalı domatesi, biberi satıldı. O zaman kimse teşekkür etmiyordu. Demre'de sezonun sonu geliyor. Özellikle domates ve başta kapya olmak üzere biberde bu dönemde kalite düşüyor. İhracatçı otomatik olarak yeni ürünün çıktığı merkezlere yöneliyor. Tüccarın bir kısmı gidiyor. Tüm bunlara tam kapanma döneminde pazarların kapanması da eklenince domates fiyatları düştü. Bazı komisyoncu arkadaşlar domatesi döktü. Ama parasını ödedi. Sosyal medyada paylaşım yapan, bize hakaret eden üretici arkadaşlar şunu bilmeli; bu piyasada arz ve talep diye bir olay var. Komisyoncu ürünü pahalı satmak ister. Çünkü pahalı sattığı üründen alacağı komisyon miktarı artar. Ayrıca komisyoncu arkadaşlarımızın hemen hemen tamamı aynı zamanda üretici. Kendi malını da aynı fiyattan satıyor. Bu kadar hakareti hak etmedim. Daha önce ben 19 yıl bu derneğin başkanlığını yaptım. Hakaretler artık dayanılmaz boyuta vardı. Bazılarını da yargıya taşıdım. Bu arkadaşlar orada bu işin hesabını verecek. Artık başkanlık görevimden istifa ediyorum" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.