Mera ve yaylalara da yapı kayıt belgesi verilmiş

YEREL 24.05.2021 - 10:46, Güncelleme: 24.05.2021 - 10:46
 

Mera ve yaylalara da yapı kayıt belgesi verilmiş

İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı’nın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sorduğu, “İmar affından yararlanmak için mera ve yaylalarda yapı kayıt belgesi verilip verilmediği” sorusuna bakanlıktan yanıt geldi

haberimizvar.net- Bakan Kurum, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada 10 milyon kişinin imar barışından yararlandığını ifade etmişti. Soru önergesine verilen cevapta ise Türkiye genelinde 923 bin 508 adet “hazine taşınmazına” yapı kayıt belgesi verildiğini söyledi. Bakan cevabında bunların içinde mera ve yayla olabileceğini de kabul etti. Milletvekili Hasan Subaşı, başından beri İmar Barışı adı altında uygulanan İmar affının kaçak yapılaşmayı körükleyeceğini hatırlatarak, ‘’Önüne gelen hazine, orman ve köy tüzel kişiliğine ait mera ve yaylalarda yeni yaptığı kaçak yapılara bir-kaç fidan dikip subasman atarak yapı kayıt belgesi aldıklarına pek çok defa işaret ettik, uyarı da bulunduk. Sayın Bakan’ın sorularımıza verdiği yanıtlar açık bir itiraf olduğu gibi mera ve yayla gibi alanlarda yapı kayıt belgesi verildiğini ortaya çıkardı’’ dedi.
İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı’nın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a sorduğu, “İmar affından yararlanmak için mera ve yaylalarda yapı kayıt belgesi verilip verilmediği” sorusuna bakanlıktan yanıt geldi

haberimizvar.net- Bakan Kurum, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada 10 milyon kişinin imar barışından yararlandığını ifade etmişti. Soru önergesine verilen cevapta ise Türkiye genelinde 923 bin 508 adet “hazine taşınmazına” yapı kayıt belgesi verildiğini söyledi. Bakan cevabında bunların içinde mera ve yayla olabileceğini de kabul etti.

Milletvekili Hasan Subaşı, başından beri İmar Barışı adı altında uygulanan İmar affının kaçak yapılaşmayı körükleyeceğini hatırlatarak, ‘’Önüne gelen hazine, orman ve köy tüzel kişiliğine ait mera ve yaylalarda yeni yaptığı kaçak yapılara bir-kaç fidan dikip subasman atarak yapı kayıt belgesi aldıklarına pek çok defa işaret ettik, uyarı da bulunduk. Sayın Bakan’ın sorularımıza verdiği yanıtlar açık bir itiraf olduğu gibi mera ve yayla gibi alanlarda yapı kayıt belgesi verildiğini ortaya çıkardı’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.