"Mafya liderleriyle dans eden siyasilere soruşturma açılmadı" diyen hakim sürüldü

GÜNDEM 29.05.2021 - 15:33, Güncelleme: 29.05.2021 - 15:33
 

"Mafya liderleriyle dans eden siyasilere soruşturma açılmadı" diyen hakim sürüldü

Alanya’da görülen bir uyuşturucu davasında "Mafya liderleri ile dans eden bir takım siyasiler uyuşturucu iddialarına karışırken..." diyerek karşı oy kullanan hakim Siirt'e atandı.

 haberimizvar.net- Halk Tv'de yer alan habere göre Alanya Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan bir uyuşturucu davasının karar duruşmasına hakim Ali Dursun Turan'ın davanın karar duruşmasında tutanaklara geçirdiği karşı oy yazısında 432 gram uyuşturucu ile yakalandığı açıklanan sanıkla ilgili  “Her ne kadar sanık uyuşturucu ticareti suçundan yargılansa da mafya liderleri ile dans eden bir takım siyasilerin yakınlarının adı uyuşturucu iddialarına karışırken ve haklarında soruşturma dahi açılamazken daha az suç işleyen sanıklara daha ağır cezalar verilmesi adalet anlayışımla bağdaşmadığından sayın çoğunluğun görüşüne katılmıyorum” diyerek karşı oy kullandı. Mehmet Cüneyt D, suçlu bulunur ve en üst sınırdan ceza alırsa 15 yıl hapis cezası alacak. SİİRT'E ATANDI Öte yandan Hakim Ali Dursun Turan, 5 yıllık görevinin ardından Şemdinli’den Alanya’ya atandığı, HSK yaz kararnamesiyle Siirt’e tayin edildiği, Turan’ın isteği dışındaki bu görevlendirmeye itiraz ettiği öğrenildi. 
Alanya’da görülen bir uyuşturucu davasında "Mafya liderleri ile dans eden bir takım siyasiler uyuşturucu iddialarına karışırken..." diyerek karşı oy kullanan hakim Siirt'e atandı.

 haberimizvar.net- Halk Tv'de yer alan habere göre Alanya Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan bir uyuşturucu davasının karar duruşmasına hakim Ali Dursun Turan'ın davanın karar duruşmasında tutanaklara geçirdiği karşı oy yazısında 432 gram uyuşturucu ile yakalandığı açıklanan sanıkla ilgili  “Her ne kadar sanık uyuşturucu ticareti suçundan yargılansa da mafya liderleri ile dans eden bir takım siyasilerin yakınlarının adı uyuşturucu iddialarına karışırken ve haklarında soruşturma dahi açılamazken daha az suç işleyen sanıklara daha ağır cezalar verilmesi adalet anlayışımla bağdaşmadığından sayın çoğunluğun görüşüne katılmıyorum” diyerek karşı oy kullandı. Mehmet Cüneyt D, suçlu bulunur ve en üst sınırdan ceza alırsa 15 yıl hapis cezası alacak.

SİİRT'E ATANDI

Öte yandan Hakim Ali Dursun Turan, 5 yıllık görevinin ardından Şemdinli’den Alanya’ya atandığı, HSK yaz kararnamesiyle Siirt’e tayin edildiği, Turan’ın isteği dışındaki bu görevlendirmeye itiraz ettiği öğrenildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.