Bakan Selçuk'tan telafi ve yüz yüze eğitim açıklaması

EĞİTİM 30.05.2021 - 11:45, Güncelleme: 30.05.2021 - 11:45
 

Bakan Selçuk'tan telafi ve yüz yüze eğitim açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Hürriyet gazetesinden Fatih Çekirge’ye verdiği röportajda, telafi eğitiminin ne zaman başlayacağı, telafi eğitiminin yüz yüze mi, uzaktan mı olacağına dair merak edilen soruları yanıtladı.

haberimizvar.net- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitimin tarihinin tek başına alınabilecek bir karar olamayacağını belirterek, kararın bu hafta bakanlar kurulu toplantısı ve Cumhurbaşkanının takdiri ile, Sağlık Bakanlığı ve ilgili bakanlıkların görüşlerini alarak netleşeceğini açıkladı. Telafi eğitimi ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’nın görüşünün ise telafi eğitiminin yüz yüze olmasından yana olduğunu belirtti. Planlanan eğitimde çocukların akademik eğitimlerinin telafisinden çok, onların psikolojik ve fiziksel telafilerininde önemli olduğunu vurguladı. Akranları ile oynamayan, evlere kapanan çocukları özgüvenleri açısından geliştirmek gerektiğini bununda yüz yüze eğitim ile olacağını belirtti. Okulların açılmasının iklim koşulları açısından sonbaharda (eylül) gibi açılmasının uygun olacağını söyleyen Bakan Selçuk, karnelerin ise 2 Temmuz’da verileceğini açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Hürriyet gazetesinden Fatih Çekirge’ye verdiği röportajda, telafi eğitiminin ne zaman başlayacağı, telafi eğitiminin yüz yüze mi, uzaktan mı olacağına dair merak edilen soruları yanıtladı.

haberimizvar.net- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitimin tarihinin tek başına alınabilecek bir karar olamayacağını belirterek, kararın bu hafta bakanlar kurulu toplantısı ve Cumhurbaşkanının takdiri ile, Sağlık Bakanlığı ve ilgili bakanlıkların görüşlerini alarak netleşeceğini açıkladı.


Telafi eğitimi ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’nın görüşünün ise telafi eğitiminin yüz yüze olmasından yana olduğunu belirtti. Planlanan eğitimde çocukların akademik eğitimlerinin telafisinden çok, onların psikolojik ve fiziksel telafilerininde önemli olduğunu vurguladı. Akranları ile oynamayan, evlere kapanan çocukları özgüvenleri açısından geliştirmek gerektiğini bununda yüz yüze eğitim ile olacağını belirtti.

Okulların açılmasının iklim koşulları açısından sonbaharda (eylül) gibi açılmasının uygun olacağını söyleyen Bakan Selçuk, karnelerin ise 2 Temmuz’da verileceğini açıkladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.