Dokuma Park'a Antalya'nın ilk Sahaflar Çarşısı açıldı

YEREL 01.06.2021 - 14:50, Güncelleme: 01.06.2021 - 14:50
 

Dokuma Park'a Antalya'nın ilk Sahaflar Çarşısı açıldı

Kepez Belediyesi'nin Dokuma Sanat Sokağı'na inşa ettiği ve 21 ahşap dükkandan oluşan 'Sahaflar Çarşısı' törenle hizmete açıldı

haberimizvar.net- Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün Sahaflar Festivali'nde sözünü verdiği 'Sahaflar Çarşısı'nın açılışına AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Antalya Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrak, muhtarlar ve meclis üyeleri katıldı. Başkan Hakan Tütüncü, eserler zincirine yeni bir halka daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Antalya'nın ilk ve tek 'Sahaflar Çarşısı'nı söz verdikleri gibi Dokuma Park'ta hayata geçirdiklerini belirten Tütüncü, “Dokuma Park'ta 6 ay önce Sahaflar Festivalimizin, ikincisini düzenledik. Geleneksel hale getirdiğimiz bu festivalimi, her yıl 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı'nın bilgi ile kutlandığı, kitapla, hikmetle kutlandığı önemli bir tarih olacak. Sahaflar Festivalimizin 10 günlük ambiyansının ardından esnafımız, 'Başkanım, keşke sürekli burada olsak. İnsana huzur veren iklimini içimize çeke çeke mesleğimizi icra etsek' dediler. Ben de onlara bir söz vermiştim. Antalya'nın ilk sahaf çarşısını esnaf odalarımızla hep birlikte, el ele gönül gönüle burada açacağız demiştim. Bir yıl bile olmadan bu sözümüzü yerine getirmenin bugün tarifsiz mutluluğu içerisindeyiz. 21 dükkandan oluşan tamamı Antalya'nın esnafına, Antalyalı hemşehrilerimize sembolik bir ücretle kiralanan bu çarşı, hem esnafımıza, hem de kitap tutkunlarına, eski kitapların satırları arasında geçmişe yolculuk yapmak isteyenlere, bilgi ile buluşmak isteyenlere hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Kepez Belediyesi'nin Dokuma Sanat Sokağı'na inşa ettiği ve 21 ahşap dükkandan oluşan 'Sahaflar Çarşısı' törenle hizmete açıldı

haberimizvar.net- Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün Sahaflar Festivali'nde sözünü verdiği 'Sahaflar Çarşısı'nın açılışına AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Antalya Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası Başkanı Mehmet Bayrak, muhtarlar ve meclis üyeleri katıldı.


Başkan Hakan Tütüncü, eserler zincirine yeni bir halka daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Antalya'nın ilk ve tek 'Sahaflar Çarşısı'nı söz verdikleri gibi Dokuma Park'ta hayata geçirdiklerini belirten Tütüncü, “Dokuma Park'ta 6 ay önce Sahaflar Festivalimizin, ikincisini düzenledik. Geleneksel hale getirdiğimiz bu festivalimi, her yıl 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı'nın bilgi ile kutlandığı, kitapla, hikmetle kutlandığı önemli bir tarih olacak. Sahaflar Festivalimizin 10 günlük ambiyansının ardından esnafımız, 'Başkanım, keşke sürekli burada olsak. İnsana huzur veren iklimini içimize çeke çeke mesleğimizi icra etsek' dediler. Ben de onlara bir söz vermiştim. Antalya'nın ilk sahaf çarşısını esnaf odalarımızla hep birlikte, el ele gönül gönüle burada açacağız demiştim. Bir yıl bile olmadan bu sözümüzü yerine getirmenin bugün tarifsiz mutluluğu içerisindeyiz. 21 dükkandan oluşan tamamı Antalya'nın esnafına, Antalyalı hemşehrilerimize sembolik bir ücretle kiralanan bu çarşı, hem esnafımıza, hem de kitap tutkunlarına, eski kitapların satırları arasında geçmişe yolculuk yapmak isteyenlere, bilgi ile buluşmak isteyenlere hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.