SEVGİLİM, ONLAR VATANA DÜŞMAN

YEREL 03.06.2021 - 11:01, Güncelleme: 03.06.2021 - 11:14
 

SEVGİLİM, ONLAR VATANA DÜŞMAN

Yüzyıllardır devletleri yöneten hükümetlere tanık olmuş ve okumuşuzdur. Kimisi doğru stratejiler ve projelerle ülkelerini yüceltmiş, kimisi de yaptıkları yanlışlarla ülkelerini bataklığa sürüklemişlerdir. Hükümetler devlet değildirler, miyadını dolduran gider yerine yenisi gelir ve devletler yoluna devam ederler!

haberimizvar.net- Ülkemizde de 20 yıldır üzerimize karabasan gibi çöken AKP hükümetinin sonuna geldiğimiz şu günlerde, herkesin tanık olduğu siyaset-mafya-ticaret üçgeninin ayyuka çıkması ile birlikte artık değişim kaçınılmaz olmuştur. İnsanlar çöpten ekmek arar durumdayken, saraylıların bu duruma kayıtsız kalması ve sadece kendi ikballeri için çalışmaları bardağı taşırmıştır artık!  Mersin'in Akdeniz ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Gültak dün yaptığı, "ekonomi ile alakalı intihar olmaz, o zaman ülkenin yarısı intihar etsin" açıklamasıyla durumun vehametini birinci ağızdan itiraf etmiştir! Bu ekonomik kriz kendi kendine gelmedi tabii, nasıl olduğunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin soruşturmaları ile biraz anlatmaya çalışayım; -2011'de Fatih'te Vatan Caddesi'nde yeşil alan olan bir arsa özel bir şirket tarafından 25 milyon liraya satın alınıyor. Daha sonra yeşil alan olan bu arsa için o dönem Akp yönetiminde olan İBB'den imar izni çıkarılıyor. Bu yöntemle İstanbul'un göbeğindeki bu alan inanılmaz derecede değerleniyor. İBB, 25 milyonluk arsaya imar izni vererek değerini katlıyor ve arsayı 2017 yılında imarlı haliyle 430 milyon liraya o şirketten satın alıyor! Şirket 25 milyona alıp imarını değiştirttiği arsayı İBB'ye 430 milyona satmış oluyor! Sonrasında İBB, 430 milyona aldığı arsanın imarını değiştirip tekrar eski haline, yeşil alana çeviriyor, yani kendi malını değersizleştiriyor!  Başka bir olayda, -Başakşehir'de 78 bin metrekarelik bir arsa Ocak 2016'da özel bir şirket tarafından 49 milyon liraya satın alınıyor. Sadece 4 gün sonra malum şirket arsayı Akp yönetiminde ki İBB'nin iştirak şirketi Kiptaş'a 130 milyon liraya satıyor! Bu şekilde şirket 4 günde 81 milyon lira kâr ediyor! Kiptaş toplamda 300 milyon lira harcayarak arsayı alıp, toplu konut projesi hazırlıyor. Projenin maketi hala Kiptaş'ın girişinde mevcut. Ekrem İmamoğlu İBB yönetimine gelince bu kadar para harcanan arsa İBB Meclisi'nde çoğunlukta olan Akp grubunca birden yeşil alana dönüştürülüp proje çöp oluyor!  İBB'nin açıkladığı, yukarıda yazdığım iki olaydan da anlaşılacağı üzere bu toprakların hangi ellerde bitap duruma düştüğü açıkça bellidir. Bu milleti bu duruma düşürenleri, bugün ölüm yıldönümünde andığımız büyük usta Nazım Hikmet yıllar önce şöyle anlatmıştı;  Onlar, ümidin düşmanıdır sevgilim,  Bursa'da havlucu Receb'e, Karabük fabrikasında tesviyeci Hasan'a düşman, Fakir köylü Hatçe kadına, Irgat Süleyman'a düşman, Sana düşman bana düşman, Düşünen insana düşman, Vatan ki bu insanların evidir, Sevgilim, onlar vatana düşman..   Nazım Hikmet'e saygıyla..
Yüzyıllardır devletleri yöneten hükümetlere tanık olmuş ve okumuşuzdur. Kimisi doğru stratejiler ve projelerle ülkelerini yüceltmiş, kimisi de yaptıkları yanlışlarla ülkelerini bataklığa sürüklemişlerdir. Hükümetler devlet değildirler, miyadını dolduran gider yerine yenisi gelir ve devletler yoluna devam ederler!

haberimizvar.net- Ülkemizde de 20 yıldır üzerimize karabasan gibi çöken AKP hükümetinin sonuna geldiğimiz şu günlerde, herkesin tanık olduğu siyaset-mafya- ticaret üçgeninin ayyuka çıkması ile birlikte artık değişim kaçınılmaz olmuştur. İnsanlar çöpten ekmek arar durumdayken, saraylıların bu duruma kayıtsız kalması ve sadece kendi ikballeri için çalışmaları bardağı taşırmıştır artık! 

Mersin'in Akdeniz ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Gültak dün yaptığı, "ekonomi ile alakalı intihar olmaz, o zaman ülkenin yarısı intihar etsin" açıklamasıyla durumun vehametini birinci ağızdan itiraf etmiştir!

Bu ekonomik kriz kendi kendine gelmedi tabii, nasıl olduğunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin soruşturmaları ile biraz anlatmaya çalışayım;

-2011'de Fatih'te Vatan Caddesi'nde yeşil alan olan bir arsa özel bir şirket tarafından 25 milyon liraya satın alınıyor. Daha sonra yeşil alan olan bu arsa için o dönem Akp yönetiminde olan İBB'den imar izni çıkarılıyor. Bu yöntemle İstanbul'un göbeğindeki bu alan inanılmaz derecede değerleniyor. İBB, 25 milyonluk arsaya imar izni vererek değerini katlıyor ve arsayı 2017 yılında imarlı haliyle 430 milyon liraya o şirketten satın alıyor! Şirket 25 milyona alıp imarını değiştirttiği arsayı İBB'ye 430 milyona satmış oluyor! Sonrasında İBB, 430 milyona aldığı arsanın imarını değiştirip tekrar eski haline, yeşil alana çeviriyor, yani kendi malını değersizleştiriyor! 

Başka bir olayda,

-Başakşehir'de 78 bin metrekarelik bir arsa Ocak 2016'da özel bir şirket tarafından 49 milyon liraya satın alınıyor. Sadece 4 gün sonra malum şirket arsayı Akp yönetiminde ki İBB'nin iştirak şirketi Kiptaş'a 130 milyon liraya satıyor! Bu şekilde şirket 4 günde 81 milyon lira kâr ediyor! Kiptaş toplamda 300 milyon lira harcayarak arsayı alıp, toplu konut projesi hazırlıyor. Projenin maketi hala Kiptaş'ın girişinde mevcut. Ekrem İmamoğlu İBB yönetimine gelince bu kadar para harcanan arsa İBB Meclisi'nde çoğunlukta olan Akp grubunca birden yeşil alana dönüştürülüp proje çöp oluyor! 

İBB'nin açıkladığı, yukarıda yazdığım iki olaydan da anlaşılacağı üzere bu toprakların hangi ellerde bitap duruma düştüğü açıkça bellidir. Bu milleti bu duruma düşürenleri, bugün ölüm yıldönümünde andığımız büyük usta Nazım Hikmet yıllar önce şöyle anlatmıştı; 

Onlar, ümidin düşmanıdır sevgilim, 

Bursa'da havlucu Receb'e,

Karabük fabrikasında tesviyeci Hasan'a düşman,

Fakir köylü Hatçe kadına,

Irgat Süleyman'a düşman,

Sana düşman bana düşman,

Düşünen insana düşman,

Vatan ki bu insanların evidir,

Sevgilim, onlar vatana düşman..

 

Nazım Hikmet'e saygıyla..

Antalya HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.