Çiftçimiz AKP’ye cezasını seçimde verecek

GÜNDEM 03.06.2021 - 11:02, Güncelleme: 03.06.2021 - 11:02
 

Çiftçimiz AKP’ye cezasını seçimde verecek

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, ülkede yaşanan krizin en çok çiftçiyi vurduğunu ve Antalyalı çiftçinin de bu krizden nasibini aldığını kaydetti.

haberimizvar.net-İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, 19 yıldır AKP iktidarıyla yönetilen ülkede yaşanan krizlerin her kesimden insanımızı olumsuz etkilediğini ve birçok sektörde yaşanan iflasların geri dönülemez boyutlara ulaştığını açıkladı. Özellikle köylünün tarladaki ürünü bile toplayamadığını ve pazara taşıyamadığını kaydeden Başkan Başaran, şöyle konuştu: “Çiftçimiz, köylümüz gerçekten çok zor günlerden geçiyor. Ayakta kalma mücadelesi verdiği bu günlerde devletten de beklediği desteği ne yazık ki bulamadı. Pandemiyle birlikte Ziraat Bankası’na olan borçlarında yığılma yaşayan Antalyalı çiftçilerin, bu borçlarına karşılık tarımsal arazilerine ve tarım araçlarına bile el konuldu.”  TONLARCA SEBZE ÇÖPE DÖKÜLDÜ “Bunun yanında kış aylarında serasında ürün bolluğu yaşayan üreticimizin domatesi, biberi para etmedi. Birçoğu, ürününü toplatmak için verdiği parayı bile kurtaramadı. Hatta tonlarca sebzesini Toptancı Halde para etmediği için ormanlık alanlara ve çöpe dökmek zorunda kaldı. İstanbul’da, Ankara’da yüksek fiyatlara satılan domates ve biberin Antalya’da ormanlık alanlara dökülmesi bu ülkenin ayıbıdır. AKP İktidarı eğer üreticiye destek olacaksa böylesine günlerde destek olmalı.”   ÇİFTÇİMİZ ARTIK İSYAN EDİYOR Başaran, İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in memleket gezileri kapsamında gittiği her yerde çiftçinin feryadıyla karşılaştığını ve dert dinlediğini de hatırlatarak, “Çiftçimiz artık isyan ediyor. Borç içinde yüzdüğü için gübreciye, mazotçuya ve esnafa gidecek yüzü kalmadı. Genel Başkanımıza içini döküyor ve her gittiği yerde ‘ne olur bizi kurtar’ diye yalvarıyor. Elbette ki çiftçimize, üreticimize sahip çıkacağız. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, Türk köylüsü yurdun efendisi ve gerçek üreticisidir” diye konuştu. ÇİFTÇİMİZ GEREKEN CEZAYI VERİR! İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, açıklamasını sonunda şu sert mesajı vermeyi de ihmal etmedi: “Çiftçimizi bu duruma düşürenlerin artık şapkaların önlerine koyup iyice düşünmeleri gerekiyor. Bu sorunlara çözüm bulamadıkları takdirde benim yakından tanıdığım çiftçimiz, kendisine bu acıları yaşatanlara elbette ki gereken cezasını seçim sandığı ortaya konduğunda net bir şekilde verecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”
İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, ülkede yaşanan krizin en çok çiftçiyi vurduğunu ve Antalyalı çiftçinin de bu krizden nasibini aldığını kaydetti.

haberimizvar.net- İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, 19 yıldır AKP iktidarıyla yönetilen ülkede yaşanan krizlerin her kesimden insanımızı olumsuz etkilediğini ve birçok sektörde yaşanan iflasların geri dönülemez boyutlara ulaştığını açıkladı. Özellikle köylünün tarladaki ürünü bile toplayamadığını ve pazara taşıyamadığını kaydeden Başkan Başaran, şöyle konuştu: “Çiftçimiz, köylümüz gerçekten çok zor günlerden geçiyor. Ayakta kalma mücadelesi verdiği bu günlerde devletten de beklediği desteği ne yazık ki bulamadı. Pandemiyle birlikte Ziraat Bankası’na olan borçlarında yığılma yaşayan Antalyalı çiftçilerin, bu borçlarına karşılık tarımsal arazilerine ve tarım araçlarına bile el konuldu.” 

TONLARCA SEBZE ÇÖPE DÖKÜLDÜ
“Bunun yanında kış aylarında serasında ürün bolluğu yaşayan üreticimizin domatesi, biberi para etmedi. Birçoğu, ürününü toplatmak için verdiği parayı bile kurtaramadı. Hatta tonlarca sebzesini Toptancı Halde para etmediği için ormanlık alanlara ve çöpe dökmek zorunda kaldı. İstanbul’da, Ankara’da yüksek fiyatlara satılan domates ve biberin Antalya’da ormanlık alanlara dökülmesi bu ülkenin ayıbıdır. AKP İktidarı eğer üreticiye destek olacaksa böylesine günlerde destek olmalı.”  

ÇİFTÇİMİZ ARTIK İSYAN EDİYOR
Başaran, İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in memleket gezileri kapsamında gittiği her yerde çiftçinin feryadıyla karşılaştığını ve dert dinlediğini de hatırlatarak, “Çiftçimiz artık isyan ediyor. Borç içinde yüzdüğü için gübreciye, mazotçuya ve esnafa gidecek yüzü kalmadı. Genel Başkanımıza içini döküyor ve her gittiği yerde ‘ne olur bizi kurtar’ diye yalvarıyor. Elbette ki çiftçimize, üreticimize sahip çıkacağız. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, Türk köylüsü yurdun efendisi ve gerçek üreticisidir” diye konuştu.

ÇİFTÇİMİZ GEREKEN CEZAYI VERİR!
İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran, açıklamasını sonunda şu sert mesajı vermeyi de ihmal etmedi: “Çiftçimizi bu duruma düşürenlerin artık şapkaların önlerine koyup iyice düşünmeleri gerekiyor. Bu sorunlara çözüm bulamadıkları takdirde benim yakından tanıdığım çiftçimiz, kendisine bu acıları yaşatanlara elbette ki gereken cezasını seçim sandığı ortaya konduğunda net bir şekilde verecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.