Boğaziçi öğrencileri için yeni karar

GÜNDEM 03.06.2021 - 13:51, Güncelleme: 03.06.2021 - 13:51
 

Boğaziçi öğrencileri için yeni karar

Boğaziçi Üniversitesi kampüsü önünde 25 Mart'ta LGBT bayrakları taşıdıkları için haklarında dava açılan 12 kişinin duruşması 28 Haziran'a ertelendi. Yargılanan öğrencilerin imza zorunluluğu kaldırıldı...

haberimizvar.net- Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüs önünde 25 Mart günü LGBT bayrakları taşıdıkları için gözaltına alınan ve haklarında dava açılan 12 kişinin ilk duruşması bugün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde görüldü. Mahkeme duruşmayı 28 Haziran'a erteledi. Yargılanan öğrencilerin adli kontrol kapsamında uygulanan imza atma zorunluluğu kaldırıldı, yurt dışına çıkış yasaklarının ise sürmesine karar verildi. NE OLMUŞTU 25 Mart’ta Boğaziçi Üniversitesi’nin de yer aldığı Hisarüstüstü Mahallesi’nde dört öğrenci “LGBT bayrağı taşıdıkları” gerekçe gösterilerek gözaltına alınmıştı. Aynı gün Boğaziçi Üniversitesi rektör atanmasını protesto eylemleri sırasında LGBT bayrağı taşıyan bir öğrenciye açılan disiplin soruşturması açılmış ve öğrenciler arkadaşlarına destek olmak istemişti. Polisin gözaltıları Kuzey Kampüs’te, üniversitenin Bebek kapısında ve 26 Mart’ta ise gözaltındakilerin çıkarıldığı İstanbul Adliyesi’nde de devam etmişti. 25 Mart'ta gözaltına alınan 12 kişiye “toplantı ve gösteri yürüyüşlerine muhalefet” suçlamasıyla dava açılmıştı.
Boğaziçi Üniversitesi kampüsü önünde 25 Mart'ta LGBT bayrakları taşıdıkları için haklarında dava açılan 12 kişinin duruşması 28 Haziran'a ertelendi. Yargılanan öğrencilerin imza zorunluluğu kaldırıldı...

haberimizvar.net-  Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüs önünde 25 Mart günü LGBT bayrakları taşıdıkları için gözaltına alınan ve haklarında dava açılan 12 kişinin ilk duruşması bugün Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde görüldü.

Mahkeme duruşmayı 28 Haziran'a erteledi.

Yargılanan öğrencilerin adli kontrol kapsamında uygulanan imza atma zorunluluğu kaldırıldı, yurt dışına çıkış yasaklarının ise sürmesine karar verildi.

NE OLMUŞTU

25 Mart’ta Boğaziçi Üniversitesi’nin de yer aldığı Hisarüstüstü Mahallesi’nde dört öğrenci LGBT bayrağı taşıdıkları” gerekçe gösterilerek gözaltına alınmıştı. Aynı gün Boğaziçi Üniversitesi rektör atanmasını protesto eylemleri sırasında LGBT bayrağı taşıyan bir öğrenciye açılan disiplin soruşturması açılmış ve öğrenciler arkadaşlarına destek olmak istemişti.

Polisin gözaltıları Kuzey Kampüs’te, üniversitenin Bebek kapısında ve 26 Mart’ta ise gözaltındakilerin çıkarıldığı İstanbul Adliyesi’nde de devam etmişti.

25 Mart'ta gözaltına alınan 12 kişiye “toplantı ve gösteri yürüyüşlerine muhalefet” suçlamasıyla dava açılmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.