ÇETİN TEPKİLİ Otellerde açık, şehirde kapalı

GÜNDEM 03.06.2021 - 15:47, Güncelleme: 03.06.2021 - 15:47
 

ÇETİN TEPKİLİ Otellerde açık, şehirde kapalı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, pazar günleri turistler dışarıdayken esnafın kapalı olmasına, otellerdeki SPA, sauna ve hamamlar açıkken şehir merkezindekilerin kapalı olmasına, restoranların 21.00'e kadar sınırlandırılması kararlarına sosyal medyadan 'Yeter artık' etiketiyle tepki gösterdi.

haberimizvar.net-  Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ilgili bakanlıklar ve Antalya İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu'nun kademeli normalleşme süreciyle ilgili kararlarına karşı ATSO Başkanı Davut Çetin'den tepki geldi. Çetin sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarında 'Yeter artık' etiketi kullandı. Çetin, paylaşımlarına İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'ni de (AKTOB) etiketledi.  RESTORANLARA SAAT 21.00 SINIRI 24 saat yaşaması gereken turizm kentinde Haziran'da restoranları 21.00'de kapatmanın birçok işletme için kapanmanın devamı gibi olduğunu belirten Davut Çetin, “Artık işletmelerimizin dayanacak gücü kalmadı. Bu sezonu da kaybedemeyiz. Aşı hızlansın kurallara uymak koşuluyla kısıtlamalar kaldırılsın" dedi. SPA- HAMAM- SAUNA OTELLERDE AÇIK Otellerin içinde hamam, SPA ve sauna gibi işletmeler açıkken, kent merkezinde benzer işletmelerin genelgeyle kapalı olmasının kabul edilemez olduğunu savunan Başkan Çetin, bu durumun hakkaniyete ve rekabete aykırı olduğunu kaydetti. Çetin, “Bir an önce şehir içindeki hamam, SPA ve sauna gibi işletmeler de hizmete açılmalı" diye konuştu. TURİST DIŞARIDA İŞYERLERİ KAPALI Pazar günü turistlerin dışarıda olduğuna dikkati çeken Davut Çetin, ama turizme hizmet veren tekstil, kuyum, hediyelik eşya, deri-ayakkabı, restoran- kafe ve benzeri sektörlerin kapalı olduğunu vurguladı. ATSO Başkanı Çetin, “Pazar günleri turizm bölgelerinde kurallara uymak koşuluyla bu işletmelerimiz açılsın" dedi.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, pazar günleri turistler dışarıdayken esnafın kapalı olmasına, otellerdeki SPA, sauna ve hamamlar açıkken şehir merkezindekilerin kapalı olmasına, restoranların 21.00'e kadar sınırlandırılması kararlarına sosyal medyadan 'Yeter artık' etiketiyle tepki gösterdi.

haberimizvar.net-  Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında ilgili bakanlıklar ve Antalya İl Umumi ve Hıfzıssıhha Kurulu'nun kademeli normalleşme süreciyle ilgili kararlarına karşı ATSO Başkanı Davut Çetin'den tepki geldi. Çetin sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarında 'Yeter artık' etiketi kullandı. Çetin, paylaşımlarına İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'ni de (AKTOB) etiketledi. 

RESTORANLARA SAAT 21.00 SINIRI

24 saat yaşaması gereken turizm kentinde Haziran'da restoranları 21.00'de kapatmanın birçok işletme için kapanmanın devamı gibi olduğunu belirten Davut Çetin, “Artık işletmelerimizin dayanacak gücü kalmadı. Bu sezonu da kaybedemeyiz. Aşı hızlansın kurallara uymak koşuluyla kısıtlamalar kaldırılsın" dedi.

SPA- HAMAM- SAUNA OTELLERDE AÇIK

Otellerin içinde hamam, SPA ve sauna gibi işletmeler açıkken, kent merkezinde benzer işletmelerin genelgeyle kapalı olmasının kabul edilemez olduğunu savunan Başkan Çetin, bu durumun hakkaniyete ve rekabete aykırı olduğunu kaydetti. Çetin, “Bir an önce şehir içindeki hamam, SPA ve sauna gibi işletmeler de hizmete açılmalı" diye konuştu.

TURİST DIŞARIDA İŞYERLERİ KAPALI

Pazar günü turistlerin dışarıda olduğuna dikkati çeken Davut Çetin, ama turizme hizmet veren tekstil, kuyum, hediyelik eşya, deri-ayakkabı, restoran- kafe ve benzeri sektörlerin kapalı olduğunu vurguladı. ATSO Başkanı Çetin, “Pazar günleri turizm bölgelerinde kurallara uymak koşuluyla bu işletmelerimiz açılsın" dedi.
ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO) BASKANI DAVUT CETIN, PAZAR GNLERI TURISTLER DISARIDAYKEN ESNAFIN KAPALI OLMASINA, OTELLERDEKI SPA,  <a href=SAUNA VE HAMAMLAR ACIKKEN SEHIR MERKEZINDEKILERIN KAPALI OLMASINA, RESTORANLARIN 21.00'E KADAR SINIRLANDIRILMASI KARARLARINA SOSYAL MEDYADAN 'YETER ARTIK' ETIKETIYLE TEPKI GSTERDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_06/2021_06_03/fc3448ceb930fbad5c20e38636ab587d.jpg" style="height:608px; width:500px" />
ANTALYA TICARET VE SANAYI ODASI (ATSO) BASKANI DAVUT CETIN, PAZAR GNLERI TURISTLER DISARIDAYKEN ESNAFIN KAPALI OLMASINA, OTELLERDEKI SPA,  <a href=SAUNA VE HAMAMLAR ACIKKEN SEHIR MERKEZINDEKILERIN KAPALI OLMASINA, RESTORANLARIN 21.00'E KADAR SINIRLANDIRILMASI KARARLARINA SOSYAL MEDYADAN 'YETER ARTIK' ETIKETIYLE TEPKI GSTERDI.(FOTO:ANTALYA-DHA)" src="https://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2021_06/2021_06_03/008c29cb3df6307be3f25254bbe43afc.jpg" style="height:612px; width:500px" />

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.