Çaresizlik göstergesi

GÜNDEM 08.06.2021 - 13:23, Güncelleme: 08.06.2021 - 13:23
 

Çaresizlik göstergesi

HDP ‘Herkes İçin Adalet’ kampanyası kapsamında başlattığı ‘İş ve Aş Buluşmaları’nın altıncısını Antalya’da başlattı. Buluşmada konuşan İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, HDP’nin kapatılmasına yönelik açılan dava için, “Çaresizliğin göstergesi” yorumunda bulundu

haberimizvar.net- Halkların Demokratik Partisi (HDP)  “Herkes İçin Adalet” kampanyası kapsamında yürüttüğü ‘İş ve Aş Buluşmaları’nın altıncısına Antalya’da start verdi.  3 gün sürecek buluşma kapsamında heyet, Antalya’da bulunan turizm-otel işletmeleri, kafe bar emekçileri, yerel sanatçılar, esnaflar, çiftçiler, seracı kadınlar, gençler, KHK’liler, işsiz yurttaşlar, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarıyla buluşmalar gerçekleştirecek.  Buluşma kapsamında başlangıcı Antalya ‘da bir otelde basın açıklamasıyla başladı. Basın açıklamasında konuşan İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, HDP olarak iktidara aday olan bir parti olduklarını belirterek, “Medya iktidarın tekelinde olsa da halkımız mücadelemizi görüyor” dedi. Katırcıoğlu, HDP’nin kapatılmasına yönelik açılan dava hakkında ise, “Bir çaresizlik içindeler. HDP halktır, halkımızla birlikte bunlara karşı mücadele edeceğiz. Davanın kabul edilişinin 7 Haziran tarihine denk gelmesi ise manidardır” yorumunda bulundu.   İKTİDAR NE YAPACAĞINI BİLMİYOR İktidarın uzun zamandır ülkeyi yönetemediğini ancak pandemi ile birlikte bunun daha da görünür kılındığını söyleyen Katırcıoğlu, şöyle devam etti: “Zaten işler kötüye gidiyordu. Şimdi tamamen yönetilemez bir hale geldi. Bu süreci iktidarın yanlış aldığı kararla bu noktaya getirdi.  İktidar pandemi etkisi altına girdikten sonra ne yapacağını bilemedi.  IBAN ile toplumdan para toplamaya çalıştılar. Bu kriz üretime etki eden yalnızca bir kriz değil aynı zamanda halka etki eden bir krizdir.”  AYNI SORUNLAR BURADA DA MEVCUT Antalya’nın sadece bir şehir olmadığını aynı zamanda Türkiye’nin ekonomisinin merkezi olduğunu söyleyen Katırcıoğlu, ülke ekonomisinin kendini sürdürebilmesi için dövize ihtiyacı olduğunu söyledi. Antalya’nın özellikle yaş sebze üreticiliği bakımından Türkiye’nin en önemli kentlerinden biri olduğunu söyleyen Katırcıoğlu, “Hem turizm hem de tarımsal üretimi olan bir kentin toplumsal etkilerini görmemiz mümkün. Bir önce gittiğimiz Mersin gibi Antalya’da aynı sorunlar mevcut. Burada da toplumun çalışan kesimi dinleyip, seslerini meclise taşıyacağız” dedi.
HDP ‘Herkes İçin Adalet’ kampanyası kapsamında başlattığı ‘İş ve Aş Buluşmaları’nın altıncısını Antalya’da başlattı. Buluşmada konuşan İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, HDP’nin kapatılmasına yönelik açılan dava için, “Çaresizliğin göstergesi” yorumunda bulundu

haberimizvar.net- Halkların Demokratik Partisi (HDP)  “Herkes İçin Adalet” kampanyası kapsamında yürüttüğü ‘İş ve Aş Buluşmaları’nın altıncısına Antalya’da start verdi.  3 gün sürecek buluşma kapsamında heyet, Antalya’da bulunan turizm-otel işletmeleri, kafe bar emekçileri, yerel sanatçılar, esnaflar, çiftçiler, seracı kadınlar, gençler, KHK’liler, işsiz yurttaşlar, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarıyla buluşmalar gerçekleştirecek. 

Buluşma kapsamında başlangıcı Antalya ‘da bir otelde basın açıklamasıyla başladı. Basın açıklamasında konuşan İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, HDP olarak iktidara aday olan bir parti olduklarını belirterek, “Medya iktidarın tekelinde olsa da halkımız mücadelemizi görüyor” dedi. Katırcıoğlu, HDP’nin kapatılmasına yönelik açılan dava hakkında ise, “Bir çaresizlik içindeler. HDP halktır, halkımızla birlikte bunlara karşı mücadele edeceğiz. Davanın kabul edilişinin 7 Haziran tarihine denk gelmesi ise manidardır” yorumunda bulundu.  

İKTİDAR NE YAPACAĞINI BİLMİYOR
İktidarın uzun zamandır ülkeyi yönetemediğini ancak pandemi ile birlikte bunun daha da görünür kılındığını söyleyen Katırcıoğlu, şöyle devam etti: “Zaten işler kötüye gidiyordu. Şimdi tamamen yönetilemez bir hale geldi. Bu süreci iktidarın yanlış aldığı kararla bu noktaya getirdi.  İktidar pandemi etkisi altına girdikten sonra ne yapacağını bilemedi.  IBAN ile toplumdan para toplamaya çalıştılar. Bu kriz üretime etki eden yalnızca bir kriz değil aynı zamanda halka etki eden bir krizdir.” 

AYNI SORUNLAR BURADA DA MEVCUT
Antalya’nın sadece bir şehir olmadığını aynı zamanda Türkiye’nin ekonomisinin merkezi olduğunu söyleyen Katırcıoğlu, ülke ekonomisinin kendini sürdürebilmesi için dövize ihtiyacı olduğunu söyledi. Antalya’nın özellikle yaş sebze üreticiliği bakımından Türkiye’nin en önemli kentlerinden biri olduğunu söyleyen Katırcıoğlu, “Hem turizm hem de tarımsal üretimi olan bir kentin toplumsal etkilerini görmemiz mümkün. Bir önce gittiğimiz Mersin gibi Antalya’da aynı sorunlar mevcut. Burada da toplumun çalışan kesimi dinleyip, seslerini meclise taşıyacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.