Okul öncesi öğrenci ve ailelerine medya dersi

EKONOMİ 08.06.2021 - 14:05, Güncelleme: 08.06.2021 - 14:05
 

Okul öncesi öğrenci ve ailelerine medya dersi

SAFE MEDİA SAFE KİDS (Güvenli internet güvenli çocuk) eTwinning Projesi ile okul öncesi öğrencileri ve aileleri medya okuryazarlığını öğreniyor

haberimizvar.net- Okul öncesi öğrencileri ve ailelere için medya okuryazarlığı üzerine geliştirilen SAFE MEDİA SAFE KİDS (Güvenli internet güvenli çocuk) eTwinning Projesi Türkiye’den 10 ve yurdışından 4 okulun katılımı ile gerçekleşti. Uluslararası ortaklı ortaklı projenin içeriği okul öncesi öğrencilerinin aktif katılımı ile gerçekleştirildi. Projede akıllı işaretler, dijital ayak izi, code.org, sanal sınıf, dijital oyunlar, arttırılmış gerçeklik gibi birçok çalışma yapıldı. Özgün bir proje olan Safe Media Safe Kids eTwinning projesinde Web 2 Araçları, drama ve oyun tabanlı eğitim yöntemleri kullanıldı. PROJEDE YER ALANLAR  Safe Media safe Kids eTwinning proje kurucuları arasında, Edremit'ten Sebiha lemlioğlu Erbay, Kastamonu’dan Vildan Saka yer alırken, proje ortakları, Antalya'dan Hilal Özay, Manavgat'tan Döne Kipel, Bursa'dan Eda Özkan,Karabük'ten Gülsüm Kocakaplan Açıkyer, Denizli'den Gülsün Kansu Oçak, Mersin'den Hilal Tutaysalgır Özkale, Düzce'den Melike Karagüzel, İstanbul'dan Rabia Göker, Polonya’dan Magdalena Kozłowska, Romanya’dan Mariana Crihana, Azerbaycan’dan Ilaha Aghayeva ve Ramila Sadigova isimli öğretmenler oldu.  KAMU SPOTU OLDU  Antalya proje koordinatörü Hilal Özay, “Proje öğrencilere ve ailelerine Medya okuryazarlığı kazandırmak, sosyal medyayı ve interneti bilinçli kullanmaları konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır. Ayrıca oyun tabanlı olup okul öncesi öğrencilerinin bilişim ve teknoloji destek becerilerini geliştirmeyi hedeflemektedir. Yabancı ve Türk ortaklarımızla Medya okuryazarlığı ve dezenformasyon ile ilgili yaptığımız çalışmaların sonucu bir kamu spotu ve bir şarkı oluşturduk” dedi.
SAFE MEDİA SAFE KİDS (Güvenli internet güvenli çocuk) eTwinning Projesi ile okul öncesi öğrencileri ve aileleri medya okuryazarlığını öğreniyor

haberimizvar.net- Okul öncesi öğrencileri ve ailelere için medya okuryazarlığı üzerine geliştirilen SAFE MEDİA SAFE KİDS (Güvenli internet güvenli çocuk) eTwinning Projesi Türkiye’den 10 ve yurdışından 4 okulun katılımı ile gerçekleşti. Uluslararası ortaklı ortaklı projenin içeriği okul öncesi öğrencilerinin aktif katılımı ile gerçekleştirildi. Projede akıllı işaretler, dijital ayak izi, code.org, sanal sınıf, dijital oyunlar, arttırılmış gerçeklik gibi birçok çalışma yapıldı. Özgün bir proje olan Safe Media Safe Kids eTwinning projesinde Web 2 Araçları, drama ve oyun tabanlı eğitim yöntemleri kullanıldı.

PROJEDE YER ALANLAR 

Safe Media safe Kids eTwinning proje kurucuları arasında, Edremit'ten Sebiha lemlioğlu Erbay, Kastamonu’dan Vildan Saka yer alırken, proje ortakları, Antalya'dan Hilal Özay, Manavgat'tan Döne Kipel, Bursa'dan Eda Özkan,Karabük'ten Gülsüm Kocakaplan Açıkyer, Denizli'den Gülsün Kansu Oçak, Mersin'den Hilal Tutaysalgır Özkale, Düzce'den Melike Karagüzel, İstanbul'dan Rabia Göker, Polonya’dan Magdalena Kozłowska, Romanya’dan Mariana Crihana, Azerbaycan’dan Ilaha Aghayeva ve Ramila Sadigova isimli öğretmenler oldu. 

KAMU SPOTU OLDU 
Antalya proje koordinatörü Hilal Özay, “Proje öğrencilere ve ailelerine Medya okuryazarlığı kazandırmak, sosyal medyayı ve interneti bilinçli kullanmaları konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır. Ayrıca oyun tabanlı olup okul öncesi öğrencilerinin bilişim ve teknoloji destek becerilerini geliştirmeyi hedeflemektedir. Yabancı ve Türk ortaklarımızla Medya okuryazarlığı ve dezenformasyon ile ilgili yaptığımız çalışmaların sonucu bir kamu spotu ve bir şarkı oluşturduk” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.