Marketler için yeni düzenlemenin ayrıntıları belli oldu

GÜNDEM 11.06.2021 - 10:24, Güncelleme: 11.06.2021 - 10:24
 

Marketler için yeni düzenlemenin ayrıntıları belli oldu

Küçük esnafı korumak için hazırlanan zincir market taslağının detayları netlik kazanmaya başladı. Bu düzenleme zincir marketler pazar günleri saat 11'den önce açılamayacak. Pazar günleri zincir marketlerin tamamen kapalı olması da gündemde.

haberimizvar.net- Küçük esnafı korumak için hazırlanan zincir market taslağında öne çıkan başlıklardan biri zincir marketlerin çalışma saatleri. Bu düzenleme ile küçük esnafın ve çalışanların korunması açısından zincir marketler pazar günleri saat 11'den önce açılamayacak. Pazar günleri zincir marketlerin tamamen kapalı olması da gündemde olan maddeler arasında. Fakat AVM'lerin de haftanın bir günü kapalı olması formülünün korona virüs tedbirleri kapsamında yaşanan sıkıntılar sebebiyle bir süre daha ertelenebileceği üzerinde duruluyor. Diğer yandan, yeni açılacak AVM'ler arasında ise en az 5 kilometre mesafe olacak. BULVARDA 2 KİLOMETRE MESAFE KURALI Söz konusu düzenlemede, mahalle bakkalları ve küçük esnafın korunması için bazı düzenlemeler yer alacak. Hazırlanan taslak kapsamında zincir marketler, mahalle bakkalının 200 metre yanında olamayacak. Ayrıca bulvar üzerinde ise zincir marketler ile mahalle bakkalı arasında 2 kilometre mesafe zorunlu olacak. ZİNCİR MARKETLERE SINIRLAMA Taslakta dikkat çeken konu başlıklarından biri de nüfusu 2 bini altında olan yerler hakkında. Buna göre, 2 bin altı nüfuslu bölgelerde zincir market şubeleri açılmayacak. Bu şekilde köy bakkallarının kapanmasının önüne geçilecek. Nüfus kriterlerine göre zincir marketlerin açılmasının sınırlandırılması da taslakta yer alması beklenen düzenlemeler arasında. Buna göre, her 5 bin nüfusta bir market açılabilecek. Bazı yerlerde 100'er metre arayla aynı zincir marketin farklı şubelerinin açılması da engellenecek. ZİNCİR MARKETTE ÜRÜNLER  SINIRLANDIRILACAK Hazırlanan düzenlemede zincir marketlerdeki ürün çeşitliliği de sınırlandırılacak. Alanı bin 500 metre karenin altında olan zincir marketlerde tütün mamulü, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya gibi ürünlerin satışı yapılmacak. Bin 500 metre kareden büyük zincir marketler ise bu ürünlerin satışını yapabilecek.
Küçük esnafı korumak için hazırlanan zincir market taslağının detayları netlik kazanmaya başladı. Bu düzenleme zincir marketler pazar günleri saat 11'den önce açılamayacak. Pazar günleri zincir marketlerin tamamen kapalı olması da gündemde.

haberimizvar.net- Küçük esnafı korumak için hazırlanan zincir market taslağında öne çıkan başlıklardan biri zincir marketlerin çalışma saatleri.

Bu düzenleme ile küçük esnafın ve çalışanların korunması açısından zincir marketler pazar günleri saat 11'den önce açılamayacak.

Pazar günleri zincir marketlerin tamamen kapalı olması da gündemde olan maddeler arasında. Fakat AVM'lerin de haftanın bir günü kapalı olması formülünün korona virüs tedbirleri kapsamında yaşanan sıkıntılar sebebiyle bir süre daha ertelenebileceği üzerinde duruluyor.

Diğer yandan, yeni açılacak AVM'ler arasında ise en az 5 kilometre mesafe olacak.

BULVARDA 2 KİLOMETRE MESAFE KURALI

Söz konusu düzenlemede, mahalle bakkalları ve küçük esnafın korunması için bazı düzenlemeler yer alacak. Hazırlanan taslak kapsamında zincir marketler, mahalle bakkalının 200 metre yanında olamayacak.

Ayrıca bulvar üzerinde ise zincir marketler ile mahalle bakkalı arasında 2 kilometre mesafe zorunlu olacak.

ZİNCİR MARKETLERE SINIRLAMA

Taslakta dikkat çeken konu başlıklarından biri de nüfusu 2 bini altında olan yerler hakkında. Buna göre, 2 bin altı nüfuslu bölgelerde zincir market şubeleri açılmayacak. Bu şekilde köy bakkallarının kapanmasının önüne geçilecek.

Nüfus kriterlerine göre zincir marketlerin açılmasının sınırlandırılması da taslakta yer alması beklenen düzenlemeler arasında. Buna göre, her 5 bin nüfusta bir market açılabilecek. Bazı yerlerde 100'er metre arayla aynı zincir marketin farklı şubelerinin açılması da engellenecek.

ZİNCİR MARKETTE ÜRÜNLER  SINIRLANDIRILACAK

Hazırlanan düzenlemede zincir marketlerdeki ürün çeşitliliği de sınırlandırılacak. Alanı bin 500 metre karenin altında olan zincir marketlerde tütün mamulü, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya gibi ürünlerin satışı yapılmacak. Bin 500 metre kareden büyük zincir marketler ise bu ürünlerin satışını yapabilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.