Pandeminin eğitime etkisini fotoğrafladı

KÜLTÜR 22.06.2021 - 22:51, Güncelleme: 22.06.2021 - 22:51
 

Pandeminin eğitime etkisini fotoğrafladı

Eğitimci ve fotoğrafçı Cahit Demir, uzun zamandır planladığı ‘Pandemi Gölgesinde Eğitim’ adlı sergisini açtı. Demir, “Fotoğrafını çektiğim öğretmen ve öğrencilerin büyük bölümünün okullarını çok özlediklerine, koronavirüsün biran evvel bitip yüz yüze eğitime dönecekleri günü dört gözle beklediklerine tanıklık ettim” ”dedi.

haberimizvar.net- Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olan Cahit Demir’in, ‘Pandemi Gölgesinde Eğitim’ isimli fotoğraf sergisi Şahinevler Ortaokulu’nda sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışına Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Doç. Uğur Günay Yavuz, Doç. Handan Dayı, Dr. Öğr. Üyesi Nafia Özdemir Hanyaloğlu, Öğr. Gör. M. Uluç Ceylani, Öğr. Gör. Ahmet Sait Yıldız katıldı. Öğrencilerin ve ailelerin uzaktan eğitimde çektiği sıkıntıları fotoğraflayan Demir, “Bu sıkıntılı süreçte eğitim camiasının paydaşları olan; öğretmen, öğrenci, veli fotoğraflamak suretiyle içinde bulunduğumuz tarihi sürece tanıklık etmek istedim” şeklinde konuştu.  Aynı zamanda sosyal bilgiler öğretmeni olan Cahit Demir, ”Anı yakalamak suretiyle pandeminin Antalya özelinde eğitim üzerine etkisini belgelemeye çalıştım. Bu çalışma vesilesiyle görüştüğüm, konuştuğum, fotoğrafladığım neredeyse bütün öğretmen ve öğrencilerin okullarını çok özlediklerine, koronavirüsün biran evvel bitip yüz yüze eğitime dönecekleri günü dört gözle beklediklerine tanıklık ettim” dedi. ÖĞRENCİLERİMİZİN BİR ÇOĞU EV EKONOMİSİNE KATKI VERMEK ZORUNDA Okul Müdürü Yasin Temiz bölgenin demografik yapısının olumsuzluklarına dikkat çekerken, “Velilerimizin çoğu işsiz ve bu yüzden öğrencilerimizin birçoğu iş gücüne katkı yapmak zorunda. Tüm bunlara rağmen bu çocukları kazanmak için sosyal ve sportif çalışmalar yapıyoruz. Biz burada milli takımlara öğrenciler yetiştirdik. Biz şehir kültürünü de öğretmeye devam ediyoruz. Pandemi sürecinde de bu farklılığı anlatmaya ve yaşatmaya çalıştık. Pandemi döneminde olmamıza rağmen öğrencilerin ve velilerin ilgisi de çok yüksek" derken herkese teşekkür ederek sözlerini bitirdi.                
Eğitimci ve fotoğrafçı Cahit Demir, uzun zamandır planladığı ‘Pandemi Gölgesinde Eğitim’ adlı sergisini açtı. Demir, “Fotoğrafını çektiğim öğretmen ve öğrencilerin büyük bölümünün okullarını çok özlediklerine, koronavirüsün biran evvel bitip yüz yüze eğitime dönecekleri günü dört gözle beklediklerine tanıklık ettim” ”dedi.

haberimizvar.net- Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olan Cahit Demir’in, ‘ Pandemi Gölgesinde Eğitim’ isimli fotoğraf sergisi Şahinevler Ortaokulu’nda sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışına Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden Doç. Uğur Günay Yavuz, Doç. Handan Dayı, Dr. Öğr. Üyesi Nafia Özdemir Hanyaloğlu, Öğr. Gör. M. Uluç Ceylani, Öğr. Gör. Ahmet Sait Yıldız katıldı. Öğrencilerin ve ailelerin uzaktan eğitimde çektiği sıkıntıları fotoğraflayan Demir, “Bu sıkıntılı süreçte eğitim camiasının paydaşları olan; öğretmen, öğrenci, veli fotoğraflamak suretiyle içinde bulunduğumuz tarihi sürece tanıklık etmek istedim” şeklinde konuştu.  Aynı zamanda sosyal bilgiler öğretmeni olan Cahit Demir, ”Anı yakalamak suretiyle pandeminin Antalya özelinde eğitim üzerine etkisini belgelemeye çalıştım. Bu çalışma vesilesiyle görüştüğüm, konuştuğum, fotoğrafladığım neredeyse bütün öğretmen ve öğrencilerin okullarını çok özlediklerine, koronavirüsün biran evvel bitip yüz yüze eğitime dönecekleri günü dört gözle beklediklerine tanıklık ettim” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZİN BİR ÇOĞU EV EKONOMİSİNE KATKI VERMEK ZORUNDA

Okul Müdürü Yasin Temiz bölgenin demografik yapısının olumsuzluklarına dikkat çekerken, “Velilerimizin çoğu işsiz ve bu yüzden öğrencilerimizin birçoğu iş gücüne katkı yapmak zorunda. Tüm bunlara rağmen bu çocukları kazanmak için sosyal ve sportif çalışmalar yapıyoruz. Biz burada milli takımlara öğrenciler yetiştirdik. Biz şehir kültürünü de öğretmeye devam ediyoruz. Pandemi sürecinde de bu farklılığı anlatmaya ve yaşatmaya çalıştık. Pandemi döneminde olmamıza rağmen öğrencilerin ve velilerin ilgisi de çok yüksek" derken herkese teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

          

    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.