Sürat Kargo satışa çıkarıldı

EKONOMİ 28.06.2021 - 10:42, Güncelleme: 28.06.2021 - 10:42
 

Sürat Kargo satışa çıkarıldı

Kayyım atandıktan sonra TMSF'ye devredilen Sürat Kargo ve Sürat Lojistik satışa çıkarıldı.

haberimizvar.net-  Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Sürat Kargo ve Sürat Lojistik’i elden çıkarmak için harekete geçti. TMSF’nin aldığı satış kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.  İstanbul Anadolu 10. Sulh Ceza Hâkimliği'nin kararıyla TMSF'nin kayyım olarak atandığı belirtilen ilanda, her iki şirketin 'Sürat Kargo ve Sürat Lojistik Ticari ve İktisadi Bütünlüğü' adı altında satışına karar verildiği ifade edildi. Satış için muhammen bedel ise 325 milyon TL olarak belirlendi. Kapalı zarf usulü ihale bugün saat 14.30'da İstanbul'da yapılacak.  Sürat Kargo ve Sürat Lojistik'e 'FETÖ bağlantıları' iddiasıyla Aralık 2015'te kayyım atanmıştı. NURKAY MAKİNA'NIN VARLIKLARI DA SATIŞA ÇIKARILDI Öte yandan TMSF, Nurkay Makina ve Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Sakarya'daki varlıklarını da satışa çıkardı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ilanına göre, Fon'un, kayyum olarak atandığı Nurkay Makina ve Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin varlıklarının, ticari ve iktisadi bütünlük kapsamında satışına karar verildi. Söz konusu bütünlüğün kapsamı, Nurkay Makina'nın Sakarya'da bulunan gayrimenkullerinin yanı sıra makine, ekipman, demirbaş, araçlar ve stoklarıyla birlikte 6 parselde kurulu bulunan fabrika binası ve Türk Patent ve Marka Kurumu nezdindeki haklarından (marka ve endüstriyel tasarımlar) oluşuyor. Muhammen bedeli 15,8 milyon lira olarak belirlenen bütünlük, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle ihaleye çıkarılacak. İhale, 3 Ağustos 2021'de saat 13.30'da TMSF'nin Esentepe'deki binasında gerçekleştirilecek.
Kayyım atandıktan sonra TMSF'ye devredilen Sürat Kargo ve Sürat Lojistik satışa çıkarıldı.

haberimizvar.net-  Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF),  Sürat Kargo ve Sürat Lojistik’i elden çıkarmak için harekete geçti. TMSF’nin aldığı satış kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. 

İstanbul Anadolu 10. Sulh Ceza Hâkimliği'nin kararıyla TMSF'nin kayyım olarak atandığı belirtilen ilanda, her iki şirketin ' Sürat Kargo ve Sürat Lojistik Ticari ve İktisadi Bütünlüğü' adı altında satışına karar verildiği ifade edildi. Satış için muhammen bedel ise 325 milyon TL olarak belirlendi.

Kapalı zarf usulü ihale bugün saat 14.30'da İstanbul'da yapılacak. 

Sürat Kargo ve Sürat Lojistik'e 'FETÖ bağlantıları' iddiasıyla Aralık 2015'te kayyım atanmıştı.

NURKAY MAKİNA'NIN VARLIKLARI DA SATIŞA ÇIKARILDI

Öte yandan TMSF, Nurkay Makina ve Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Sakarya'daki varlıklarını da satışa çıkardı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ilanına göre, Fon'un, kayyum olarak atandığı Nurkay Makina ve Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin varlıklarının, ticari ve iktisadi bütünlük kapsamında satışına karar verildi.

Söz konusu bütünlüğün kapsamı, Nurkay Makina'nın Sakarya'da bulunan gayrimenkullerinin yanı sıra makine, ekipman, demirbaş, araçlar ve stoklarıyla birlikte 6 parselde kurulu bulunan fabrika binası ve Türk Patent ve Marka Kurumu nezdindeki haklarından (marka ve endüstriyel tasarımlar) oluşuyor.

Muhammen bedeli 15,8 milyon lira olarak belirlenen bütünlük, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle ihaleye çıkarılacak.

İhale, 3 Ağustos 2021'de saat 13.30'da TMSF'nin Esentepe'deki binasında gerçekleştirilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.