Alkoçlar kaybetti, basın özgürlüğü kazandı

GÜNDEM 02.07.2021 - 17:09, Güncelleme: 02.07.2021 - 17:27
 

Alkoçlar kaybetti, basın özgürlüğü kazandı

Muhittin Böcek’in basın toplantısında Konyaaltı sahilini alan Alkoçlarla ilgili sorduğu sorular nedeniyle hakkında dava açılan gazeteci Küçükaydın beraat etti. Dünyada soru sorduğu için hakkında dava açılan ilk gazeteci sıfatını da sahibi olan Küçükaydın, “Basın özgürlüğü kazandı, insan hakları kazandı” dedi

haberimizvar.net-Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, Konyaaltı sahil ihalesiyle ilgili yaklaşık iki yıl önce düzenlediği basın toplantısında sorduğu sorular nedeniyle gazeteci Ebru Küçükaydın’a dava açılmıştı. Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar’ın şikayeti üzerine bugün bir kez daha hakim karşısına çıkan Küçükaydın, tüm suçlamalardan beraat etti. Adliye çıkışı açıklama yapan haberimizvar.net yazarı Ebru Küçükaydın, “Yanılmıyorsam dünyada ilk kez basın toplantısında soru sorduğu için bir gazeteci hakkında dava açıldı. Hukukun geldiği nokta işte bu. Suçlamalardan beraat ettim. İnsan hakları kazandı, adalet kazandı, basın özgürlüğü kazandı” dedi. Küçükaydın davası, TBMM’ye taşınmış; insan hakları ve basın meslek kuruluşları raporlarında yer almıştı. Küçükaydın’ın beraat kararını değerlendiren avukatı Furkan Açıkgöz ise, demokrasi vurgusu yaptı. Açıkgöz, “Ebru Küçükaydın bir basın mensubudur ve basın toplantısında sorduğu sorular nedeniyle hakkında ceza yargılaması yürütülmüştür. Gazetecilerin denemeleri, köşe yazıları, haberleri nedeniyle yargılandığına çokça şahit olsak da basının sorularını yanıtlamak amacıyla tertip edilen bir toplantıda sorduğu sorular nedeniyle yargılanması nadir karşılaşacağımız bir durumdur. Mahkeme yerinde bir karar vererek Ebru Hanımın beraatine hükmetti. Basın özgürlüğünün esas işlevi basın mensuplarını korumak değil halkın haber alma ve yönetime katılma hakkını korumaktır. Bu yönüyle basın ve ifade özgürlüğü demokrasinin en başta gelen koşuludur" dedi. İLGİLİ HABER :   
Muhittin Böcek’in basın toplantısında Konyaaltı sahilini alan Alkoçlarla ilgili sorduğu sorular nedeniyle hakkında dava açılan gazeteci Küçükaydın beraat etti. Dünyada soru sorduğu için hakkında dava açılan ilk gazeteci sıfatını da sahibi olan Küçükaydın, “Basın özgürlüğü kazandı, insan hakları kazandı” dedi

haberimizvar.net-Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in, Konyaaltı sahil ihalesiyle ilgili yaklaşık iki yıl önce düzenlediği basın toplantısında sorduğu sorular nedeniyle gazeteci Ebru Küçükaydın’a dava açılmıştı. Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar’ın şikayeti üzerine bugün bir kez daha hakim karşısına çıkan Küçükaydın, tüm suçlamalardan beraat etti. Adliye çıkışı açıklama yapan haberimizvar.net yazarı Ebru Küçükaydın, “Yanılmıyorsam dünyada ilk kez basın toplantısında soru sorduğu için bir gazeteci hakkında dava açıldı. Hukukun geldiği nokta işte bu. Suçlamalardan beraat ettim. İnsan hakları kazandı, adalet kazandı, basın özgürlüğü kazandı” dedi. Küçükaydın davası, TBMM’ye taşınmış; insan hakları ve basın meslek kuruluşları raporlarında yer almıştı.

Küçükaydın’ın beraat kararını değerlendiren avukatı Furkan Açıkgöz ise, demokrasi vurgusu yaptı. Açıkgöz, “ Ebru Küçükaydın bir basın mensubudur ve basın toplantısında sorduğu sorular nedeniyle hakkında ceza yargılaması yürütülmüştür. Gazetecilerin denemeleri, köşe yazıları, haberleri nedeniyle yargılandığına çokça şahit olsak da basının sorularını yanıtlamak amacıyla tertip edilen bir toplantıda sorduğu sorular nedeniyle yargılanması nadir karşılaşacağımız bir durumdur. Mahkeme yerinde bir karar vererek Ebru Hanımın beraatine hükmetti. Basın özgürlüğünün esas işlevi basın mensuplarını korumak değil halkın haber alma ve yönetime katılma hakkını korumaktır. Bu yönüyle basın ve ifade özgürlüğü demokrasinin en başta gelen koşuludur" dedi.
İLGİLİ HABER : 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.