Yaklaşık 100 ülkede Delta varyantı tespit edildi

SAĞLIK 03.07.2021 - 16:20, Güncelleme: 03.07.2021 - 16:20
 

Yaklaşık 100 ülkede Delta varyantı tespit edildi

Koronavirüsün ilk kez Hindistan’a rastlanan Delta varyantı yayılmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü, varyantın bugüne kadar yaklaşık 100 ülkede görüldüğünü bildirdi. Sağlık Bakanı Koca Türkiye’de ise 224 kişide çıktığını açıkladı.

haberimizvar.net- Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yaklaşık 100 ülke ve bölgede, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ilk kez Hindistan’da görülen Delta varyantına rastlandığını açıkladı. Çin Küresel Televizyon Ağının (CGTN) haberine göre​​​​​​​, DSÖ Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada, çok daha kolay bulaştığı tespit edilen Delta varyantının en az 98 ülkede görüldüğünü bildirerek, uyarıda bulundu. Aşılama oranının düşük ve yüksek olduğu ülkelerde varyantın hızla yayıldığını belirten Ghebreyesus, Delta varyantının “tehlikeli” olduğunu, gelişmeye ve mutasyona uğramaya devam ettiğini kaydetti. DELTA TÜRKİYE’DE YAYILIYOR Türkiye’de 26 ilde Delta varyantı görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Delta plus daha yok, ama delta varyantı artıyor. 138 sekansı belirlenmiş hastadan bahsetmiştim, şu an 224’e çıktı. 16 ilde görülen Delta varyantı, şu an 26 ile yükseldi. Delta varyantlı vakaların 134’ü İstanbul’da” dedi. Delta varyantının ağırlıklı olduğu Rusya’dan gelen turistler için karantina dahil ek tedbirler devam ediyor. İsrail’de son günlerde görülen COVID-19 vakalarının yüzde 90’ı Delta varyantı kaynaklı. Delta varyantında ağır hasta sayısı ise önceki dalgaya oranla daha düşük. 
Koronavirüsün ilk kez Hindistan’a rastlanan Delta varyantı yayılmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü, varyantın bugüne kadar yaklaşık 100 ülkede görüldüğünü bildirdi. Sağlık Bakanı Koca Türkiye’de ise 224 kişide çıktığını açıkladı.

haberimizvar.net- Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yaklaşık 100 ülke ve bölgede, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ilk kez Hindistan’da görülen Delta varyantına rastlandığını açıkladı. Çin Küresel Televizyon Ağının (CGTN) haberine göre​​​​​​​, DSÖ Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada, çok daha kolay bulaştığı tespit edilen Delta varyantının en az 98 ülkede görüldüğünü bildirerek, uyarıda bulundu. Aşılama oranının düşük ve yüksek olduğu ülkelerde varyantın hızla yayıldığını belirten Ghebreyesus, Delta varyantının “tehlikeli” olduğunu, gelişmeye ve mutasyona uğramaya devam ettiğini kaydetti.

DELTA TÜRKİYE’DE YAYILIYOR

Türkiye’de 26 ilde Delta varyantı görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “ Delta plus daha yok, ama delta varyantı artıyor. 138 sekansı belirlenmiş hastadan bahsetmiştim, şu an 224’e çıktı. 16 ilde görülen Delta varyantı, şu an 26 ile yükseldi. Delta varyantlı vakaların 134’ü İstanbul’da” dedi. Delta varyantının ağırlıklı olduğu Rusya’dan gelen turistler için karantina dahil ek tedbirler devam ediyor. İsrail’de son günlerde görülen COVID-19 vakalarının yüzde 90’ı Delta varyantı kaynaklı. Delta varyantında ağır hasta sayısı ise önceki dalgaya oranla daha düşük. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.