Filipinler’de 85 yolculu uçak düştü

GÜNDEM 04.07.2021 - 10:08, Güncelleme: 04.07.2021 - 10:08
 

Filipinler’de 85 yolculu uçak düştü

Filipinler’in güneyindeki Sulu eyaletinde 85 kişiyi taşıyan askeri uçak düştü. İlk belirlemelere göre en az 17 kişi hayatını kaybetti.

haberimizvar.net- Filipinler Genelkurmay Başkanı General Cirilito Sobejana, Hava Kuvvetleri’ne ait uçağın Sulu Jolo Adası’na inmeye çalışırken pisti kaçırdığını ve Bangkal adlı bir köyün yakınlarına düştüğünü açıkladı. Bangkal, radikal İslamcı bir silahlı örgüt Ebu Sayyaf’ın ‘güçlü olduğu’ yerleşim birimi Patikul’un sınırlarında.  17 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını belirten Sobejena, “Şimdiye kadar 40 kişiyi kurtardık. Çalışmalar devam ediyor. Uçaktaki diğer yolcuları da kurtarmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. Dünyadaki çok sayıda ülkenin ordusu tarafından kullanılan Amerikan yapımı C-130 Hercules tipi uçağın askerlerin yanı sıra beş de askeri araç taşıdığı belirtildi.
Filipinler’in güneyindeki Sulu eyaletinde 85 kişiyi taşıyan askeri uçak düştü. İlk belirlemelere göre en az 17 kişi hayatını kaybetti.

haberimizvar.net-  Filipinler Genelkurmay Başkanı General Cirilito Sobejana, Hava Kuvvetleri’ne ait uçağın Sulu Jolo Adası’na inmeye çalışırken pisti kaçırdığını ve Bangkal adlı bir köyün yakınlarına düştüğünü açıkladı. Bangkal, radikal İslamcı bir silahlı örgüt Ebu Sayyaf’ın ‘güçlü olduğu’ yerleşim birimi Patikul’un sınırlarında.

 17 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını belirten Sobejena, “Şimdiye kadar 40 kişiyi kurtardık. Çalışmalar devam ediyor. Uçaktaki diğer yolcuları da kurtarmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Dünyadaki çok sayıda ülkenin ordusu tarafından kullanılan Amerikan yapımı C-130 Hercules tipi uçağın askerlerin yanı sıra beş de askeri araç taşıdığı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberimizvar.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.